29 / 03 / 2024

Fatih dökümhanesi nerede

Fatih dökümhanesi nerede

Kırklareli'de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde savaşta kullanılan topların döküldüğü, Osmanlı'dan kalma Tophane-i Amiriye (Fatih dökümhanesi) restore edilip turizme açılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Töre tarafından kuruldu.

Bakan Fatih Dönmez açıkladı: Doğalgaz ve elektrikte destek tutarı toplam 4 milyar lira!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez depremde evi ve işyeri yıkılan, orta ve ağır hasarlı vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturalarının silindiğini ve bu desteğin toplam tutarının 4 milyar TL olduğunu açıkladı.

Homend Döküm Stand Mikser Mutfak Şefi en ucuza nerede satılıyor? İşte Homend 17 Mart 2023 fiyat listesi

Çeyiz düzecekler dikkat! Homend Profashion Prof 3003H Döküm Stand Mikser Mutfak Şefi 1300W en ucuza nerede, ne kadara satılıyor sorusunun cevabı bu haberde. İşte detaylar..

Doğal gazın evlere gireceği tarih belli oldu! Bakan Fatih Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023 yılının ilk çeyreğinde evlere ulaşacağını açıkladı. İşte detaylar…

Dük Otelcilik İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dük Otelcilik İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te Mehmet Sağın tarafından kuruldu.

Merkez Bankası'nın elindeki rezervler son 20 yılın en düşük seviyesinde

Türkiye 2001 kriziyle kıyaslanamayacak bir ekonomik türbülansın içine girdi. Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özatay, krizin derinliğini önceki gün yaptığı açıklamada dikkat çekmişti. Ortaya çıkan veriler bankanın elindeki rezervlerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu o

Dük Otelcilik İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dük Otelcilik İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te Mehmet Sağın tarafından kuruldu.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Fatih Dönmez: Bor işlemeye başlıyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cuma günü Balıkesir Bandırma’da bor karbür tesisinin açılacağını duyurdu. Dönmez “Boru işlemeye başlıyoruz, bu madeni artık savunma, nükleer, metalurji, makine sanayilerinde kullanacağız” dedi.

Kırklareli Tophane-i Amiriye restore edilecek!

Kırklareli'de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde savaşta kullanılan topların döküldüğü, Osmanlı'dan kalma Tophane-i Amiriye (Fatih dökümhanesi) restore edilip turizme açılacak.

Torkam E5 açık çarşı nerede?

Torkam E5 açık çarşı nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 234 rezidans, 117 ofis ve 310 dükkan bulunuyor.

Gökhan Döküm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Gökhan Döküm İnşaat Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Bulut ve Erkan Bulut ortaklığında kuruldu.

Fatih dökümhanesi nerede Haberi

Fatih dökümhanesi nerede

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet'in 1453'de İstanbul'u fetihte topların güllelerinin üretimi ve Osmanlı ordularının harp malzemeleri ile gemi top ve silah yapımında kullanılan demir aksamı döküldüğü Fatih Dökümhanesi olarak bilinen Tophane-i Amiriye restore edilip turizme kazandırılacak.  Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Demir Çağı süresince madencilik açısından büyük öneme sahip olan dökümhanede Osmanlı İmparatorluğu'nun izleri görülürken, alanda yapılacak çalışmayla 'Fatih Dökümhanesi'nin turizme kazandırılacak.

Demirköy Kaymakamlığı tarandan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, dökümhanenin yol ve ışıklandırma ihalesinin tamamlandığı belirtilerek yıl içinde bitirilerek hizmete alınacağı açıklandı. Kaymakamlık, röleve-restütisyen-restorasyon projesinin ihalesi yapılmış, proje çizimini müteakip restorasyonuna başlanacağı bilgisini paylaştı. Ayrıca dökümhane önüne yapılacak olan çevre düzenlemesi (otopark, yöresel ürün standı, lavabo vb.) işi ihale aşamasında olduğu...