29 / 03 / 2024

fatih riskli bina yıkımı

fatih riskli bina yıkımı

İstanbul Fatih Cankurtaran Mahallesi Terbıyık Sokağı'nda yer alan riskli yapı statüsünde olan 2 binanın yıkımına başlandı...

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

İzmir Karabağlar'da kayma riskli bina tahliye edildi!

İzmir Karabağlar'da yağış sebebiyle kayma riski bulunan 3 katlı bina tahliye edildi. 

Riskli yapı tespit raporu örneği 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli yapı tespit raporu örneği 2021...

Riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. İşte riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021...

Riskli bina hattı telefon numarası!

1999 yılından önce inşa edilen binalarda oturan vatandaşlar binalarının riskli olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki riskli bina nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina hattı telefon numarası...

fatih riskli bina yıkımı Haberi

fatih riskli bina yıkımı

İstanbul Fatih'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamulaştırılan riskli yapıların yıkımına başlandı.

Cankurtaran Mahallesi Terbıyık Sokağı'nda yer alan riskli yapı statüsünde olan 2 bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamulaştırıldı.

Tarihi Çeşme ve duvar üzerine daha önce inşa edilen iki yapının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatı ile Fatih Belediyesi ekiplerince yıkımına başlandı.