20 / 04 / 2024

Fatma Güldemet Sarı kimdir

Fatma Güldemet Sarı kimdir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,Twitter hesabından, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunda paylaşımlarda bulundu. Sarı, "ÇED olumlu" kararlarının titiz bir inceleme ve değerlendirme sonucunda verildiğini bildirdi.

ÇED raporlarında yeni düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ÇED Raporları hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olduğunu ve bu konuda yeni yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

INSPIRE Direktifinin Uygulanması Projesi yatırım maliyetlerini azaltıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Avrupa Coğrafi Veri Altyapısı (INSPIRE) Direktifinin Uygulanması Projesi için ''Yerel yönetimlerin hizmet süreçlerinin iyileşmesine, Coğrafi Bilgi Sistemi yatırım maliyetlerinin azaltıyor'' dedi.

İmar ve Kentsel Dönüşüm Kanunu bu yıl revize edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM'de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret etti. Sarı, İmar Kanunu, Kentsel Dönüşüm Kanunu gibi bütün mevzuatlar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Yeşil binalara ilişkin çalışmalarda hedefimiz çevreyi korumak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığın Toplantı Salonu'nda, "Sürdürülebilir Yeşil Bina ve Yerleşim Alanlarının Temel Değerlendirme Kılavuzunun Hazırlanması Protokolü" törenine katıldı.

Fatma Güldemet Sarı Erzurum'daki restorasyonu inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere yarın Erzurum’a gelecek. Sarı, Erzurum kalesi çevresinde devam eden tarihi konutların restorasyon çalışmasını yerinde inceleyecek.

İstanbul, Bursa ve Ankara imar edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Bilimde olduğu gibi yeryüzünün imar edilmesinde söz sahibi olmuş bir milletiz. Dünya başkenti olan İstanbul'u Bursa'yı Ankara'yı hazırlamış imar etmişiz." açıklamasında bulundu.

TOKİ şikayetlerinin yüzde 89'u sonuçlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,TOKİ'ye gelen şikayetlerin 48 bin 36’sı (yüzde 89) sonuçlandırıldığını, kalan 5 bin 994’ünün (yüzde 11) sonuçlandırılması ile ilgili çalışmalar devam ettiğini belirtti.

Fatma Güldemet Sarı: Suriçi bölgesi kentsel sit alanıdır!

Sarı: "Suriçi bölgesi kentsel sit alanıdır. . Kültür ve tabiat varlıklarımızla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ortak çalışmasıyla burada tarihi dokuyu koruyacak bir çalışma yapılacaktır" dedi.

KONUTDER'den Fatma Güldemet Sarı'ya davet!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Bülent Yoldaş bugünkü yazısında Hükümetin Eylem Planı'nda gayrimenkul sektörüne ilişkin planları ve kentsel dönüşüm uygulamalarını anlattı. İşte o yazı...

Fatma Güldemet Sarı: Nükleer santralleri yapmak zorundayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Nükleer enerji santrallerini yapmak zorundayız. Enerji noktasında dışa bağımlılığımızı azaltmak için bunların bir an önce hayata geçmesi gerekiyor" dedi.

Fatma Güldemet Sarı'dan ICSG'ye destek!

Bakan Sarı “4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın ihracatın gelişimi ile ilgili olarak yarar sağlamakla birlikte üretici firmalar için dünyanın çeşitli ülkelerinde sermaye yapma imkanı sağlayacaktır” dedi.

Toplumsal değerleri koruyan binalar inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yüksek binaların komşuluğu unutturduğunu söyledi. Sarı, toplumsal değerleri koruyan yapılar inşa edileceğini kaydetti

5 bin kişiye "Çevre Görevlisi Vize Eğitimi" verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı "Bin kişiye çevre görevlisi vize eğitimi verdik. 2016'da 5 Bin kişiye daha eğitim vereceğiz" dedi.

Fatma Güldemet Sarı Adana'ya yapılacak yatırımları anlattı!

Bakan olduktan sonra Adana'daki ilk basın toplantısını bir otelde düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'ya yapacakları yatırımları açıkladı.

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Denizkoru Sarıyer'de 1.99 faiz 48 ay vade avantajıyla!

IC Holding tarafından Boğaz’ın gözdesi, Sarıyer'de yükselen Denizkoru Sarıyer'de 1,99 faiz 48 ay vade avandajıyla satışlar devam ediyor. Peki  Denizkoru Sarıyer'de  daire fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te Abdullah Başaran ve Murat Kürt ortaklığı tarafından kuruldu.

Gökhan Özer, Pera GYO'nun yeni Genel Müdürü oldu!

Pera GYO'nun 9 Ağustos 2021 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Şirket Genel Müdürü Fatma Gül ÇEVİK'in görevden ayrılmış olması sebebiyle Gökhan ÖZER'in Şirket Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi. 

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi Sarıyer ve Kağıthane!

İstanbul'un değerli bölgelerinden Sarıyer ve Kağıthane özellikle yabancıların ilgi odağı haline geldi. Durum böyle olunca burada bulunan konut fiyatlarında artış yaşandı.

Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya vefat etti!

Kovdi-19 sebebiyle bir süredir tedavi gören Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya, hayatını kaybetti.

Sarıyer'in imar planları yeniden gündeme alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıyer’de binlerce mahalleliyi yakından alakadar eden Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesi kararını verdi. İBB tarafından verilen karar sonrası hazırlanan planlar, pazartesi günkü Sarıyer Belediye Meclisi'nin gündemine alındı...

Fatma Gül Çevik, Pera GYO'nun yeni genel müdürü oldu!

Pera GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ayşegül Bensel'in Yönetim Kurulu'ndaki görevleri saklı kalmak üzere yalnızca Genel Müdürlük görevinden ayrılması nedeniyle yerine şirketin Proje Müdürü Fatma Gül Çevik genel müdür olarak atandı...

Sarıyer Belediyesi borç batağında mı?

Sarıyer Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü'nün meclise sunduğu 31 Ekim 2018 tarihli belgeye göre Sarıyer Belediyesi'nin borcu tam 520 milyon 927 bin TL.

Sarıyer-Büyükçekmece arasına 100 kilometrelik tünel ağı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini açıkladı. Buna göre, Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometrelik tünel ağı kurulacak.

TOKİ Gönen Sarıköy başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Gönen Sarıköy projesi için başvurular bugün itibariyle başladı.

Bategroup İnşaat Metal Orman Ürünleri Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bategroup İnşaat Metal Orman Ürünleri Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Gökhan Sarı tarafından kuruldu.

Pircan İnşaat Kağıtçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pircan İnşaat Kağıtçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatma Günay Ağel ve Ömer Beyhatun ortaklığında 5 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Fatma Güldemet Sarı kimdir Haberi

Fatma Güldemet Sarı kimdir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "ÇED olumlu" kararlarının titiz bir inceleme ve değerlendirme sonucunda verildiğini bildirdi.Sarı, Twitter hesabından, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunda paylaşımlarda bulundu.ÇED'in çevre yönetiminin en etkin aracı olduğunu belirten Sarı, Türkiye'nin ÇED yönetmeliğinin AB ÇED direktifiyle uyumlu olduğunu vurguladı.ÇED sürecinin şeffaf ve halka açık bir süreç olduğunu ifade eden Sarı, şu değerlendirmelerde bulundu:"ÇED süreci ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütülen bir süreçtir. ÇED raporlarındaki tek amacımız, sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde çevreyi olumsuz etkilerden korumaktır. Bakanlığımız tarafından, 'ÇED olumlu' kararları titiz bir inceleme ve değerlendirme sonucunda verilmektedir. Bu süreç birçok kurum ve kuruluşla birlikte değerlendirilmektedir. Çevresel tedbirler yeterli olmadığı ya da mevzuat kapsamında tek bir olumsuz görüş belirtilmesi durumunda ÇED süreci sonlandırılmaktadır. Görüşlerimizin bu bölümü...