19 / 04 / 2024

Fatma Güldemet Sarı

Fatma Güldemet Sarı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 26 Mayıs’ta dolacak belgesiz işçi çalıştırma süresinin yıl sonuna kadar uzatılacağı müjdesini verdi.

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın yeni kabinede yer alamaması Adana'da hayal kırıklığı yarattı. Adana'daki belediyelerin bakanlıkta onay bekleyen kentsel dönüşüm projelerinin akibeti simdi merakla bekleniyor.

Yeni imar kanunu 2017 yılı başında hazır olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yeni imar kanunun 2016 sonunda, 2017 yılı başında hazır olacağını belirterek, "Yeni düzenlemeyle beraber bediyeler arasında yaşanan haksız rekabet de sona erecek" dedi.

Yollar ve binalarda engellilere yönelik düzenleme yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Goalball Turnuvası Kupa Töreni'nde yaptığı açıklamada yol, park, kaldırım ve binaların engellilere yönelik düzenlenmesi amacıyla yeni planlama yaptıklarını belirtti.

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Ali Şeker asbest konusunu meclise taşıdı!

CHPli Şeker, kentsel dönüşüm adı altında hızlanan eski yapıların yıkımındaki denetimsizliğe ve asbest başta olmak üzere ortaya çıkan kanser tehlikesine dikkat çekerek; Sarı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Mahir Ünal vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL’ın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kentsel dönüşüm için 2 milyar liralık kaynak kullanıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2016 bütçesiyle ilgili sunum yapan Bakan Sarı, "Kentsel dönüşümde bugüne kadar 2 milyarTL kaynak kullanıldı" dedi

Kanal İstanbul'da çevre hassasiyeti üzerinde duruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı “Kanal İstanbul için çevre hassasiyeti üzerinde duruyoruz. Çevreyle ilgili raporlar tamamlanarak önümüze geldikten sonra değerlendirmemizi yapacağız ve güzergahı belirleyeceğiz” dedi.

ÇÜ'de temel atma ve toplu açılış töreni gerçekleşti!

Ömer Çelik, "DAEŞ gibi terör örgütünün, İslamiyet'in kutsal kavramlarını istismar ederek insanlığa tehdit oluşturduğu, ülkemizin PKK gibi bir terör örgütü karşısında tehditlerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde karşılıklı fikirlere saygıyı korumalıyız''

Kamil Saraçoğlu, Bakan Sarı’ya dönüşüm çalışmalarını anlattı!

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Bakan Fatma Güldemet Sarı’ya Kütahya’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgiler sundu. Başkan Saraçolu, ziyaret sonrası Bakan Sarı’ya çini vazo hediye etti.

Sur'da zarar tespit çalışmaları Pazartesi başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur'daki zarar tespit çalışmalarına ilişkin, "Pazartesi günü sayın valimizin talimatlarıyla birlikte ekiplerimizi Sur'a gönderiyoruz. Orada da zarar tespit çalışmalarına başlıyoruz." dedi.

12 bin imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporu tamamlandı!

"Ulusal Heyelan Sempozyumu"na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı " Ülkemiz genelinde yaklaşık 12 bin imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporunu tamamladık ve onayladık." dedi.

Paris İklim Anlaşması imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, New York’ta ki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda düzenlenen törende Paris İklim Anlaşması'nı Türkiye adına imzaladı.

Kentsel dönüşümde “ekolojik modeli” hayata geçiriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme alternatif yeni bir model getiriyor.Ekolojik Yerleşim Birimleri modeline göre kentsel dönüşüme giren alanlarda tasarrufun arttırılması, karbon ayak izinin azaltılması planlanıyor.

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Denizkoru Sarıyer'de 1.99 faiz 48 ay vade avantajıyla!

IC Holding tarafından Boğaz’ın gözdesi, Sarıyer'de yükselen Denizkoru Sarıyer'de 1,99 faiz 48 ay vade avandajıyla satışlar devam ediyor. Peki  Denizkoru Sarıyer'de  daire fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te Abdullah Başaran ve Murat Kürt ortaklığı tarafından kuruldu.

Gökhan Özer, Pera GYO'nun yeni Genel Müdürü oldu!

Pera GYO'nun 9 Ağustos 2021 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Şirket Genel Müdürü Fatma Gül ÇEVİK'in görevden ayrılmış olması sebebiyle Gökhan ÖZER'in Şirket Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi. 

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi Sarıyer ve Kağıthane!

İstanbul'un değerli bölgelerinden Sarıyer ve Kağıthane özellikle yabancıların ilgi odağı haline geldi. Durum böyle olunca burada bulunan konut fiyatlarında artış yaşandı.

Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya vefat etti!

Kovdi-19 sebebiyle bir süredir tedavi gören Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya, hayatını kaybetti.

Sarıyer'in imar planları yeniden gündeme alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıyer’de binlerce mahalleliyi yakından alakadar eden Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesi kararını verdi. İBB tarafından verilen karar sonrası hazırlanan planlar, pazartesi günkü Sarıyer Belediye Meclisi'nin gündemine alındı...

Fatma Gül Çevik, Pera GYO'nun yeni genel müdürü oldu!

Pera GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ayşegül Bensel'in Yönetim Kurulu'ndaki görevleri saklı kalmak üzere yalnızca Genel Müdürlük görevinden ayrılması nedeniyle yerine şirketin Proje Müdürü Fatma Gül Çevik genel müdür olarak atandı...

Sarıyer Belediyesi borç batağında mı?

Sarıyer Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü'nün meclise sunduğu 31 Ekim 2018 tarihli belgeye göre Sarıyer Belediyesi'nin borcu tam 520 milyon 927 bin TL.

Sarıyer-Büyükçekmece arasına 100 kilometrelik tünel ağı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini açıkladı. Buna göre, Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometrelik tünel ağı kurulacak.

TOKİ Gönen Sarıköy başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Gönen Sarıköy projesi için başvurular bugün itibariyle başladı.

Bategroup İnşaat Metal Orman Ürünleri Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bategroup İnşaat Metal Orman Ürünleri Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Gökhan Sarı tarafından kuruldu.

Pircan İnşaat Kağıtçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pircan İnşaat Kağıtçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatma Günay Ağel ve Ömer Beyhatun ortaklığında 5 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Fatma Güldemet Sarı Haberi

Fatma Güldemet Sarı

Bu sayede sayısı 350 bini bulan ve belge almayan usta, işsiz kalmayacak. İşveren de işçi başına 500 TL cezadan kurtulacak. İnşaat sektöründe çalışılan ustaların büyük bölümü mesleki yeterlilik belgesi almazken, Hükümet binlerce ustayı rahatlatacak adım adıyor. 25 Mayıs 2016’da dolan belgesiz işçi çalıştırma zorunluluğu ileri bir tarihe erteleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında tarih netleşmese de düzenleme yıl sonuna kadar uzatılacak. Bu sayede sayısı 350 bini bulan ve belge almayan usta, işsiz kalmayacak. İşveren de işçi başına 500 Türk Lira ceza ödemekten kurtulacak.


AĞIRLIKLI İNŞAAT SEKTÖRÜNDE


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 40 meslek dalıyla ilgili belge zorunluluğu getirildiğini belirterek, “Bu 40 mesleğin içinde inşaat sektöründe istihdam yapan ustalarımızı ilgilendiren ağırlıklı...