25 / 04 / 2024

fatsa emsal vergisi

fatsa emsal vergisi

Ordu’nun Fatsa ilçesi Belediye Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgiler verdi. Karakuzu, “Emlak, Vergi Kanunu’na göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir..." dedi.

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

AVM’ler ve emsal kira bedeli!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; gayrimenkuller emsalinden daha düşük bir bedelle veya bedelsiz olarak kiraya verilmemesi karine olarak kabul ediliyor. Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugünkü köşe yazısında AVM'lerdeki emsal kira bedellerini kaleme aldı.

Emsal kira bedeline dikkat!

Emsal kira bedeli uygulaması kira geliri elde edenleri yakından ilgilendiriyor. Kiraya verilen gayrimenkullerin örneğin ev veya dükkanların, kira bedelleri kiraya verilen gayrimenkulün emlak vergisi değerinin yüzde 5'inden az alamıyor.

Emsal kira gelir vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene içerisinde elde edilen Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira gelir vergisi 2018 ne kadar?

Fatsa Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri bu ay sonuna kadar devam ediyor.

Emsal kira bedelinin uygulandığı haller!

Emsal kira bedeli, emlak vergisi değerinin yüzde 5’i olarak hesaplanıyor. 300 bin liralık bir gayrimenkulün emsal kirası 15 bin TL oluyor. Peki, emsal kira bedelinin uygulandığı haller nelerdir?

Arsasının emsal değerini artıranlar dikkat!

Kamuoyunda rant vergisi olarak bilinen ‘değer artış payı’, imar değişikliklerinde geçerli olacak. Buna göre bir arsa imara açıldığında ya da bir binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınacak.

Fatsa Belediyesi'nden emlak vergisi 2. taksit uyarısı!

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 2015 yılı çevre temizlik, emlak, ilan reklam ve yol katılım payı 2. taksitinin son ödeme tarihinin 30 Kasım olduğunu açıkladı.

Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgi verdi!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Belediye Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgiler verdi. Karakuzu, “Emlak, Vergi Kanunu’na göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir..." dedi.

Emsal kira vergisi 2015!

Kimi zaman özellikle akraba ilişkisi bulunan mesken ve işyeri kiralamalarında kira bedeli düşük olabiliyor; hiç olmayabiliyor. Bu durumda kira gelir vergisinde emsal uygulanıyor. Peki, emsal kira vergisi 2015 nedir?

Kira gelir vergisi ödenmeyen durumlar!

Bazı durumlarda mal sahibi gelir vergisi ödemiyor veya emsal kira bedeli ödüyor. İşte vergi ödemesi yapılmayan durumlar...

Gelir vergisi emsal kira bedeli 2015!

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri elde ettikleri kira geliri için vergi ödüyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınır. İşte gelir vergisi emsal kira bedeli 2015...

KENTDER: Rant vergisi kentsel dönüşümdeki emsal artışına uygulanmasın!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği ( KENTDER ) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, rant vergisinin kentsel dönüşüm alanlarında yer alan emsal artışına uygulanmaması gerektiğine de inandıklarını söyledi.

fatsa emsal vergisi Haberi

fatsa emsal vergisi

Emlak vergisinin 2 taksit halinde ödendiğini belirten Fatsa Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu, “Emlak, Vergi Kanunu’na göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir. Bu tür taşınmazı olan mükellefler emlak vergisi ödemekle yükümlüdürler. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin ilgili belediyelerin emlak servislerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Emlak vergisinin ilk taksiti mart, nisan ve mayıs aylarında başlar ve 30 Mayıs tarihinde sona erer. Emlak vergisinin ikinci taksiti ise 1-30 Kasım tarihi aralığında ödenir. Dileyen mükellef tümünü birinci taksit döneminde veya daha önce de ödeyebilir” dedi.

Elinde emlak sicil numarası bulunan her vatandaşın direkt vezneye borcunu ödeyebildiğini ifade eden Fatsa Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu, “Emlak sicil numarası elinde olmayan vatandaşlarımız Emlak servisimizden sicil numarasını aldıktan sonra vezneye ödemesini yapabilir. Tapu...