26 / 04 / 2024

fatsa ruhsat işlemleri

fatsa ruhsat işlemleri

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu, 2016 yılında toplam 2 bin 757 yapı ruhsatı verildiğini söyledi.

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için öncelikle bağlı olunan belediyeden yapı ruhsatının alınması gerekiyor. İşte 4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018..

7 soruda inşaat ruhsatı işlemleri!

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır? İnşaat ruhsat harcı 2017 ne kadar? İnşaat ruhsatı iptal edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı...

Ceyhun Dilşad Taşkın: İmar ve ruhsat işlemleri bizim için çok önemli!

Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, imar ve ruhsat bekleyen müteahhit ve firmalar ile bir araya geldi. Vali Yardımcısı Taşkın, imar ve ruhsat işlemlerinin kendileri için çok önemli bir konu olduğunun söyledi.

Brooklyn Life’ın ruhsat işlemleri tamamlandı!

Pana Yapı, Fikirtepe’de projelendirdiği 'Brooklyn' serilerine hız kesmeden devam ediyor. Brooklyn Park'tan sonra şimdi 'Brooklyn Life’ın ruhsatını alarak ön taleplerini satışa çeviren Pana Yapı, estetiğin fonksiyonellikle bir araya geldiği ideal bir yaşam projesini daha gerçekleştiriyor.

Yıkım ruhsatı işlemleri!

Bir arsa üzerinde yer alan yapının yıkımı için öncelikle belediyeden yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı nasıl alınır? İşte yıkım ruhsatı alma işlemleri..

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı yenileme işlemleri!

İnşaat ruhsatının geçerliliği için süresi içinde inşaata başlanması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, hükümsüz olan bir inşaat ruhsatı nasıl yenilenir? İşte inşaat ruhsatı yenileme işlemleri..

İnşaat ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsat işlemleri...

Kaçak bina yıkım işlemleri!

Ruhsata bağlanma imkanı bulunmayan yapıda verilen sürede aykırılığın giderilmemesi halinde ruhsat iptal ediliyor. Kaçak bina yıkılıyor. İşte, kaçak bina yıkım işlemleri!

Ant Yapı Antplato'da ruhsat işlemleri tamamlandı!

Ant Yapı’nın Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan, Türkiye’deki ilk ofis projesi Antplato’nun ruhsat işlemleri tamamlandı; çevre dostu ofisler satışa çıkıyor. Metrekare birim fiyatları 4.500 TL'den başlıyor.

Hibe tapu işlemleri!

Bir malın mülkiyetinin hiçbir bedel ödenmeden başkasının mülkiyetine geçmesine hibe deniyor. Hibe işlemini reşit olmayan kişiler gerçekleştiremiyor. İşte, hibe tapu işlemleri ve gereken belgeler!

Kentsel dönüşümde uygulama işlemleri!

Kentsel dönüşümde, riskli alanlarda yer alan riskli binalar tespit edilerek yıkılıyor; yerine yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde sağlam binalar inşa ediliyor. İşte kentsel dönüşümde uygulama işlemleri...

fatsa ruhsat işlemleri Haberi

fatsa ruhsat işlemleri

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu, 2016 yılında toplam 2 bin 757 yapı ruhsatı verildiğini söyledi.


Reyhan Mollaoğlu, Yapı kontrol Müdürlüğü tarafından 2016’da 295 iş yeri, 1517 mesken olmak üzere 1812 adet yeni yapı ruhsatı, 101 adet iş yeri ve 844 adet de mesken olmak üzere 945 yapı kullanma ruhsatı verildiğini açıkladı.


Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için yapılan uygulamalarda 18 inşaata yıkım kararı verildiğini ifade eden Mollaoğlu, “Durdurulan inşaat sayısı 16, ruhsata uygun hale getirilen inşaat sayısı 4, yıkım kararı verilen inşaat sayısı 7, yıkılan inşaat sayısı 1 olmuştur” dedi.


Fatsa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Tutar da, “Projeler belediyeye sunulmadan önce 3194 Sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde hazırlanarak ilgili yapı denetim şirketleri vasıtasıyla belediyemize sunulması gerekmektedir. Projeler Binaların Yangından...