16 / 04 / 2024

faziler neden yükseliyor

faziler neden yükseliyor

Dolardaki hızlı yükseliş borsada kayba neden olurken, faizler de çift haneyi gördü. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22’ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı.

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Dolar yükseliş trendine devam ediyor! Dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru, haftanın dördüncü işlem gününde de yükseliş trendine devam ediyor. Peki dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru.

Türkiye’nin CDS primi neden yükseliyor?

Türkiye'nin beş senelik CDS'i çarşamba günü 10 baz puan düşerek 668'e indi. Fakat CDS, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamlamasının ardından 200 baz puan artarak 702 puana kadar yükselmişti. Peki, neden CDS primi yükseliyor?

Konut fiyatları neden yükseliyor? Konut Fiyat Endeksi'ndeki artış 4 yılda yüzde 652 oldu!

Konut satışları Nisan'da yüzde 35, yılın ilk dört ayında yüzde 18.6 düştü. Ancak fiyatlardaki yükseliş tüm hızıyla sürüyor. Peki konut fiyatları neden yükseliyor?

Yumurta fiyatlarından üretici de şikayetçi!  Peki fiyatlar neden yükseliyor?

 Son dönemde yumurta fiyatındaki hızlı yükseliş vatandaşı isyan ettirirken, üreticilerin de hızlı yükselişten memnun olmadığı ortaya çıktı. Peki üretici fiyat artışına ne diyor? Yumurta fiyatları neden yükseliyor?

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto paralar neden yükseliyor?

Her gün giderek artan takipçi sayısı ile kripto para piyasası gündemden düşmüyor. Peki kripto paralar neden yükseliyor?

Euro neden yükseliyor? Sorusunun yanıtı belli oldu! Euro kurunda son dakika gelişmeleri...

Dolar/TL kuru yerinde sayarken, euro son iki ayda ciddi yükseliş gösterdi. Ekim ayında 18,12 liradan işlem gören euro şu anda 19,50 TL'ye geldi. Peki euro neden yükseliyor? İşte euro kurunda son dakika gelişmeler.

Dolar neden yükseliyor? 

ABD Merkez Bankası (FED) faiz oranını beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırdı. Karar sonrası dolar yükselmeye başladı. Peki dolar neden yükseliyor?

Konuta hücum başladı, fiyatlar bir yılda yüzde 200'e yakın arttı! Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. Peki ev fiyatları neden yükseliyor? İşte ayrıntılar...

Gram altında kayış koptu! Herkesin merak ettiği ''altın neden yükseliyor'' sorusunun net yanıtı şimdi geldi

Altın fiyatları son 7 ayın en hızlı yükselişini dün kaydetti. Gram altın 900 TL seviyesinden 1000 TL seviyesini geçt. Gram altında resmen kayış koptu. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? İşte net yanıtı...

Herkes bu sorunun cevabını arıyor! Dolar neden yükseliyor?

Dolar/TL aralık ayında 18 liraya kadar yükseldi. Kur korumalı Mevduat sistemi ile 12 TL seviyesine kadar gerileyen dolar şu anda 17,24 TL oldu. Peki dolar neden yükseliyor?

Dolar neden yükseliyor son dakika? Piyasalarda tansiyon yükseliyor

Dolar/TL'deki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar bugün 16 lirayı geçti ve yükselmeye devam ediyor. Piyasalarda tansiyon yükselmeye başladı. Peki dolar neden yükseliyor son dakika?

faziler neden yükseliyor Haberi

faziler neden yükseliyor

Dolardaki hızlı yükseliş borsada kayba neden olurken, faizler de çift haneyi gördü. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22’ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı. Tahvil faizlerinin yükselmesi Hazine’nin borçlanma maliyetinin arttığının göstergesi.


Türk Lirası, bugün sabahtan itibaren rekor üstüne rekor kırdı ve tarihi zirvesini yeniledi. Sadece dolarda yükseliş yok. Borsa İstanbul da dolardaki yükselişin baskısı altında. Şu an Borsa İstanbul’da kayıp yüzde 0.60 seviyesinde. Son 1 aydır zaten endeks 80 binin altında seyrediyor ve bir türlü o seviyeyi aşamıyor. Borsada şu an seviye 78 bin 292 puanda. 


Dolar Hazine tahvil faizlerini de yükseltti. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22’ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı. Tahvil faizlerinin yükselmesi Hazine’nin...