29 / 03 / 2024

febay der

febay der

Fatih'te 200 yıllık Rum evlerinin yıkılarak ya da restore edilerek 'dönüştürülmesini' istemeyen mahalleli evlerine afiş astı

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Dükkan vergisini kiracı mı öder?

Kira vergisi, işyeri olarak kiraya verilen gayrimenkuller için kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergiye deniyor.Peki dükkan vergisini kiracı mı öder?

Kira stopajını neden kiracı öder?

Gerçek ve tüzel kişilere ait mülklerin işyeri amaçlı kiraya verilmesinde, kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergi olan kira stopajını neden kiracı öder?

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradı olan kira gelir vergisinde hem evi olup hem kendisi kirada oturanların vergi mükellefi olup olmadıkları merak konusu oluyor. Peki, kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Müteahhit neleri öder?

Müteahhit ile anlaşma yaparak, arsa üzerinde inşaat yapılabiliyor. Arsası üzerinde yapı inşaası için tarafların bir sözleşme imzalaması gerekiyor. Peki, müteahhit neleri öder? Müteahhit hangi giderlerden sorumlu?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

febay der Haberi

febay der

Fatih'te; ‘kentsel dönüşüm'e uğrayacak Fener, Balat ve Ayvansaray mahalleleri geçen hafta da ‘afiş operasyonu'na sahne oldu. Projeyi protesto için ‘Fener-Balat-Ayvansaray Mülk Sahipleri ve Kiracılarının Haklarını Koruma Derneği'ni (FEBAY-DER) kuran mahalle sakinleri evlerine ‘Evlerimize dokunmayın' yazılı bir afiş asmıştı.İddiaya göre, Fatih Belediyesi'ne bağlı bir ekip, dernek başkanı Hasan Acar'ın evine astığı afiş için mahallede ‘büyük bir operasyon' yaptı. Afiş, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden izinli olmasına rağmen indirildi. Belediye afişin ‘beyaz' olduğu için indirildiğini söyledi.

Fatih ilçesi FEBAY-DER Başkanı Hasan Acar, önceki gün ‘afiş indirme operasyonunun' gerçekleştiği evin sahibi. Acar, kendi deyimiyle ‘bir anda 50 kişilik bir ekibi' karşısında görünce neye uğradığını şaşırmış:
“Afişi indirmemiz için yaklaşık bir haftadır baskılar sürüyor. Emniyet Müdürlüğü'nden izin alıp bu afişi üç-dört yere asmıştık. Ancak...