25 / 04 / 2024

Fed açıklamaları

Fed açıklamaları

Ali Babacan, Türkiye’nin ABD Merkez Bankasının (Fed) alacağı her türlü karar karşısında hazırlıklı olduğunu belirterek, “Gemi sağlamsa, mürettebat işini biliyorsa, kaptan işini biliyorsa, denizde dalga da olsa o gemi hedefine ulaşır” dedi.

Fed’in enflasyon çıkmazı!

2008 yılı sonrası FED belki de tarihte eşine rastlanmamış bir parasal genişleme politikası başlattı. Sadece akademik çerçeveler değil neredeyse tüm piyasa oyuncuları, gelecek “enflasyon fırtınasının dev dalgaları” için uyarılarda bulunmaya başladı.

Charles Evans: Fed faiz artışını ertelemeli!

Chicago Fed Başkanı Charles Evans istihdam piyasasının "iyi ilerleme" kaydettiğini, ancak düşük seyreden enflasyon nedeniyle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışını gelecek yıla ertelemesi gerektiğini söyledi.

Janet Yellen: Faizler baharda artmaz!

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) bugün sona eren aralık ayı toplantısında alınan kararlar açıklandı. Bildiride, Fed'in politika faiz oranını artırmak konusunda sabırlı olacağı belirtildi...

Fed musluğu kapattı, dolar yükselişte!

ABD Merkez Bankası (Fed), parasal genişlemeye son verdi. Karar öncesi 29 Ekim piyasa tatilinde küresel piyasalarda 2.20 liranın altına inen dolar, yeni günün ilk işlemlerinde 2.22 lirayı da aşarak 2.2220 liraya kadar çıktı.

Fed parasal genişlemeye son verdi!

ABD Merkez Bankası (Fed) tahvil alım programını beklendiği üzere sonlandırırken, politika faiz oranını " kayda değer bir sür e" daha mevcut seviyesinde koruma kararı aldı.

Fed üyeleri konuştu, piyasalar hareketlendi!

Fed Philadelphia Başkanı Charles Plosser ve Fed St. Louis Başkanı James Bullard'ın bugün yaptığı açıklamalar, Fed üyeleri arasındaki görüş farklılıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Fed: Ekonomideki 'ölçülü' büyüme devam ediyor!

Fed'in 12 şubesinin görev alanlarına ilişkin değerlendirmelerinin bulunduğu araştırma raporu, 12 bölgeden 6'sının "ölçülü", geri kalan bölgelerin ise " sınırlı " bir büyüme gösterdiğini ortaya koydu.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...

Küresel piyasalar fed’in güvercin mesajlarıyla primlendi!

Fed tutanaklarına göre yetkililer son faiz toplantısında para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalması gerektiğini vurgularken, risklerin ise daha dengeli hale geldiğini belirttiler. Tutanaklarla birlikte Fed yetkililerinden de olumlu açıklamalar geldi.

Amerika Merkez Bankası yetkilileri resmen açıkladı! Doların kaderi belli oldu! 1 dolar bu kadar olacak!

ABD enflasyon verilerinin düşük gelmesine rağmen, Fed yetkililerinin enflasyon hedefine ulaşmak için hala yapılması gerekenler olduğunu söyledi. Açıklamalar doların kaderini şekillendirirken, uzmanlardan dolar tahminleri gelmeye başladı. 1 dolar bu kadar olacak!

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın...

Doların kaderi resmen belli oldu! Amerika Merkez Bankası başkanı açıkladı! Herkes bu senaryoya hazır olsun

ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden bugün gelen açıklamada yüksek seyreden enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını büyük olasılıkla attıracakları belli oldu. Doların kaderi bu açıklamalar sonrasında resmen belli oldu. Herkes bu senaryoya hazır olsun.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi!

Küresel piyasalar, ABD'de enflasyonun Mayıs ayında yavaşlamasından sonra pozitif bir seyir izlerken, Fed'in açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağına yerleşti.

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

FED kararı sonrasında sessizliğini bozdu! İslam Memiş bu kez hem ser verdi hem de sır verdi!

Uzman isimlerin altın, dolar ve euro piyasaları hakkındaki açıklamaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED faiz kararı ve yatırım tavsiyeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

Fed açıklamaları Haberi

Fed açıklamaları


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin ABD Merkez Bankasının (Fed) alacağı her türlü karar karşısında hazırlıklı olduğunu belirterek, “Gemi sağlamsa, mürettebat işini biliyorsa, kaptan işini biliyorsa, denizde dalga da olsa o gemi hedefine ulaşır” dedi.


Babacan, AA Editör Masası’nda, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) konusundaki gelişmeleri de değerlendirerek, Türkiye’nin bir şekilde bu oluşumun içinde yer alması gerektiğini söyledi. Babacan, AB ile ABD arasında müzakereleri devam eden TTIP anlaşmasının ise hizmetleri, kamu alımlarını, sanayi ve gıda ürünlerini içerdiğine dikkati...