29 / 03 / 2024

fed faiz artıracak mı

fed faiz artıracak mı

Dallas FED Başkanı Robert Kaplan, internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.Kaplan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmak için yakın zamanda harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Dennis Lockhart: Faiz artışları kademeli olacak!

Başkan Dennis Lockhart, faiz artışlarının kademeli olacağını düşündüğünü söyledi ve bu faiz artışlarının ekonomiye bağlı olacağını söyledi.

FED'in Aralık'ta faizleri 25 baz puan artırma ihtimali var!

Berenberg Başekonomisti Schmieding: "FED'in aralık ayında faizleri 25 baz puan artırma ihtimali var." dedi.

Joseph Stiglitz: Fed'in bu yıl faiz artırması mümkün değil!

Nobel ödüllü Ekonomist Stiglitz, ABD Merkez Bankası’nın faizleri artırmaya bu yıl bitmeden başlamasının mümkün olmadığını söyledi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

Geçen ay faiz artırımlarına ara veren Fed temmuz ayı toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırdı. Faizler böylece 2022 yılından beri 11’nci defa artırıldı ve 22 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. İşte detaylar...

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Faiz artışında yeni yöntem! Piyasa hamlesi

Merkez Bankası hükümetin tutumu nedeniyle faizi beklendiği kadar artıramayınca döviz fırladı. Kurdaki tırmanışın önüne geçilemeyince de kredi kartlarında gecikme ve nakit çekim faizi yükseltildi. Kritik adım ‘örtülü faiz artışı’ olarak yorumlandı. İşte piyasayı bekleyenler...

2023 Temmuz Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur? İşte 2023 Temmuz Fed faiz kararı...

Piyasalar heyecanla ABD Merkez Bakası (Fed) faiz kararını bekliyor. Küresel piyasaların gözü Temmuz ayındaki faiz kararında. Peki 2023 Temmuz Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur?

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Powell'dan art arda iki faiz artışı sinyali!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, önümüzdeki toplantılarda art arda iki faiz artışı yapabileceklerinin işaretini verdi.

ECB Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğini açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Portekiz'in Sintra kentinde, Merkez Bankası’nın para politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve “Görünümde önemli bir değişiklik olmadığı sürece, Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğiz” dedi.

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltti ve böylece üst üste 13. kez faiz artırmış oldu.

fed faiz artıracak mı Haberi

fed faiz artıracak mı

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmak için yakın zamanda harekete geçmesi gerektiğini, aksi takdirde faiz artırımını yavaş şekilde yapma planından vazgeçmesi gereğinin ortaya çıkabileceğini söyledi.


Dallas Fed'in internet sitesi üzerinden açıklama yapan Kaplan, "Parasal genişlemenin ek miktarlarını ortadan kaldırmak için adımlar atıyor olmamız gerektiğine inanıyorum, Ne kadar erken harakete geçersek, gelecekte gevşek para politikasını o kadar ağır ağır kaldırmamız daha olası hale gelir, Fed'in eğrinin gerisinde kalması olasılığı, parasal genişlemeyi daha hızlı şekilde ortadan kaldırma ihtiyacı hissi o kadar azalır" diye konuştu.


Kaplan, bu yıl FOMC'nin oy verme hakkı olan üyelerinden biri. Gelecek faiz artırımının ne zaman olacağı konusunda bir ifade kullanmayan Kaplan, ekonomide aşırı ısınma tehtidi yaratmadan daha fazla istihdam büyümesi için hala alan gördüğünü...