24 / 04 / 2024

Fed faiz artırımı

Fed faiz artırımı

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırım kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

FED Mart'ta faiz artırır!

UBS ekonomistleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart'ta yapılacak toplantıda faiz oranlarını artıracağını beklediklerini belirttiler.

Lael Brainard: FED'in yakında faiz artırması uygun!

ABD Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, Fed'in yakında faiz artırmasını destekleyen mesajlar verdi ve faiz artırımı için gerekli koşulların oluştuğunu bildirdi.

Janet Yellen: Faiz artırım ihtimali yüzde 50!

FED'in mart ayı toplantısında faiz artırımına gitme ihtimali, Başkan Trump'ın konuşması öncesinde yüzde 50'ye tırmandı.

FED bu yıl 3 kez faiz artıracak!

Standard and Poor's, Fed'in 2017 içerisinde 3 kez faiz artırımına gideceğini öngörüyor. Standard and Poor's FED'in faiz artırımına gitmesinin "oldukça yakın zamanda" olacağı işaretlerini verdiğini açıkladı.

FED'den faiz artışı eğilimi!

FED'in son toplantısına ait tutanaklar, birçok FEDyetkilisinin, ekonomik görünüm değişmezse faiz artışına "oldukça yakın zamanda" gidilmesini desteklediğini ortaya koydu.

FED 2019'un sonuna kadar kaç kez faiz artıracak?

FED Başkanı Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi. Açıklamada, ABD ekonomisinin FED'in istihdam ve enflasyon hedeflerine yakın olduğunu söyledi.

FED sonrası gözler Merkez Bankası!

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faizi artırması Merkez Bankası’nın salı günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısını daha önemli hale getirdi. Piyasada beklenti politika faizinde 25 puanlık artış yönünde. Ama pas geçip, ‘bekle gör’ politikası izleyebileceğini söyleyenlerde var.

FED yetkililerinden faiz artırımı açıklaması!

ABD Merkez Bankası (FED) Chicago Şubesi Başkanı Charles Evans, bankanın faiz artırımları için enflasyondaki ilerlemeyi baz alması gerektiğini söyledi.

FED 2017 yılını yumuşak geçirir!

QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Aras, "FED'in faiz artırımı ABD seçimlerinden sonra olabilir ama 2017’de daha önceki beklentiden daha yavaş bir faiz artırımı olabilir. Gelecek yıl bir ya da iki defa faiz artışı olabilir. 2017 yılını yumuşak geçirirler" dedi.

FED bu yıl bitmeden faiz artırımına gidebilir!

FED New York Şube Başkanı Dudley: "Hedeflerimize ilerledikçe parasal destek politikamızı kademeli olarak azaltabiliriz. FED'in bu sene faiz artırma kararı alması, geçen seneye kıyasla daha öngörülebilir durumda" dedi.

FED'in faiz artırımı kararı ile önemli bir eşiği aştık!

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranını 0,25 puan artırarak yüzde 0,50'ye yükseltti. Faiz artırım kararı oybirliğiyle alındı. FED on yıl aradan sonra ilk kez faiz artırımına gitti.

Ahmet Göncü: Fed, faiz artırımında Çin'i dikkate almalı!

Doç. Dr. Ahmet Göncü, Fed'in global ekonomideki durgunluk tehlikesinin yakın olduğu ve bunun ABD'ye etkisinin ciddi olacağı yönünde ikna olması durumunda, faizlerin uzun süre daha bu seviyede kalabileceğini ifade etti.

Joseph Stiglitz: Fed'in bu yıl faiz artırması mümkün değil!

Nobel ödüllü Ekonomist Stiglitz, ABD Merkez Bankası’nın faizleri artırmaya bu yıl bitmeden başlamasının mümkün olmadığını söyledi.

FED faiz artırımı için acele etmeyecek!

Fed Açık Piyasa Komitesi`nin son toplantısı tutanaklarına göre birçok yetkili faizlerin daha geç artırılmasını istiyor. ABD Merkez Bankası Fed, 27-28 Ocak'ta düzenlendiği Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanaklarını yayınladı.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte ekonomistlerin beklentisi

Piyasaların gözü yarın açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte detaylar...

Fed faiz artışına son verecek mi? İşte piyasalardaki hakim görüş!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışı sona erebilir. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin birçoğu, Fed’in kalıcı enflasyona karşın, gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artış serisine 15 ay sonra son vereceğini tahmin ediyor.

FED faiz artırdı: Dolar düşer mi, artar mı?

FED faiz artışına gitti. Bu kararın ardından vataşlar "Dolar düşer mi, artar mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte ayrıntılar...

FED'in faiz artırımı sonrasında herkesin gözü kulağı dolarda! Dev ingiliz bankası açıkladı! Dolar 36 TL olacak!

FED faiz politika faizini 25 baz puan artırdı. Bunun ardından herkes doların yönünü merak etmeye başladı. Dev ingiliz bankası Standard Chartered ve Merkez Bankası açıkladı. Dolar 36 TL olacak! İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Hafta boyunca pozitif seyir izleyen küresel piyasalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimaline bel bağladı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Bu hafta döviz, altın, hisse senedi başta olmak üzere tüm piyasalar Fed ve Avrupa merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına odaklanacak. Yurt içinde ise TÜİK ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler takip edilecek.

Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini söyledi.

Fed faiz artırımı Haberi

Fed faiz artırımı

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Faiz artışı sürpriz değil. Piyasalar bunu büyük oranda fiyatlamıştı, önemli olan geleceğe ilişkin perspektif." dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Türkiye'nin enflasyonu tekrar aşağı yönlü patikaya koyacağının altını çizen Şimşek, gelişmelerin hızla enflasyonun düşmesi ve cari açığın daralması yönünde olduğunu anlattı.

"Geçmişin rakamlarına bakmayın." diyen Şimşek, geleceğe ilişkin değerlendirmelerde yeniden dengelenme hususunun ancak yılın ikinci yarısında rakamlara yansıyacağını dile getirdi. 

Şimşek, geçen yıldan kalma çok güçlü bir momentum bulunduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla yakın geçmişi baz alarak geleceğe bunu taşımayın. Bizim politika setimiz güçlendi. Mesajım piyasaya çok net, para politikası sadece normalleşmedi, sadece güçlü tepki vermedik, sadece vermeye devam etmeyeceğiz, aynı zamanda basitleştirdik, netleştirdik." dedi.

Maliye politikasına ilişkin de kısa vadede gerek imar barışı gerekse vergi yapılandırması...