26 / 04 / 2024

fed faiz kararı

fed faiz kararı

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.

'Fed faizi yüzde 5'e çıkacak ve 2023 sonuna kadar da indirmeyecek'

Fed Kasım ayında ne yapacak? Faizleri yüzde 5'e çıkarıp duracak mı? Faiz indirimi ne zaman başlayacak? Dolar karşısında zayıflayan gider finansal enstrümanlar yükselişe ne zaman geçecek? İşte iki ayrı tahmin.

Fed'den bir son dakika açıklaması daha! Yavaşlama ya da durma olmayacak

Piyasalarda "Fed yavaşlayacak ve dolar güç kaybedecek beklentisini" çürüten bir açıklama daha geldi. Fed Üyesi Waller agresif olmaya devam edeceklerini çünkü enflasyon ya da ekonomik görünümde hedeflenen noktadan çok uzak olduklarını ifade etti.

FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun yüzde 2 hedefine indirilmesi için para politikasının bir süre daha sıkılaştırılması gerektiğini ve para politikası sıkılaştırmasının erken geri çekilmesinden kaçınma kararı aldıklarını açıkladı. 

FED 75 baz puanlık faiz artışına gitti! 

ABD Merkez Bankası (Fed) bugün 75 baz puanlık faiz artışına gitti. Bu şekilde doların patronu, faizi yüzde 3,25'e yükseltti. Peki, dolar ve altında son durum ne? İşte piyasalarda son durum...

“2021 sonbaharını mumla arayacağız!” Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklamalar… Hazırlıklarınızı yapın!

Sonbahar aylarının ekonomik olarak çok çetin geçeceğine değinen Ekonomist ve Yazar Murat Sururi Özbülbül, “2021 sonbaharını mumla arayacağız” ifadelerini kullandı.

Ekonomistlerden şoke eden faiz tahmini! FED, yıl sonunda faizi iki katına çıkaracak!

Para piyasalarında meydana gelen fiyatlamalarda Fed'in bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceği öngörülürken, bankanın politika faizini sene sonuna kadar yüzde 3,5-4,00 seviyelerine çıkaracağı öngörülüyor.

Dolar kurunda tarihi zirve! Son 20 yıldır böyle bir artış görülmemişti

Pandemi sonrası başlayan Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle küresel ekonomide yaşanan sıkışma sonrası büyüyen enflasyon ABD ekonomisini resesyon riskine soktu. ABD Merkez Bankası FED, rezerv parasını geri çağırmaya başlayınca doları son 20 yılın zirvesine çıktı.

Altın fiyatları FED'in koşulsuz taahhütü sorası düşüşe geçti! Uzmanlardan 'derin' uyarı

Altın fiyatları düşüş seyrini devam ettiriyor. Altın piyasasının en canlı nabzını tutan kuyumcular son dönemde gelen müşterilerin ellerindeki altını sürekli bozdurduğunu söylüyor. Peki altında son duurm ne, önümüzdeki günlerde altını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Altın yatırımcıları bu konuşma için nefeslerini tuttu! Dünyaca ünlü analist altın fiyatlarını açıkladı

Altın yatırımcıları ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell'ın ABD Kongresi'nde enflasyon ve resesyonla ilgili yapacağı açıklamalara gözlerini çevirirken, altın fiyatlarında da düşüş yaşanıyor.

'FED'in faiz kararı tüm ülkelerin faizlerini artırır' Küresel piyasalarda son durum

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) net mesajları sonrası para politikasına ilişkin belirsizliklerin azalmasıyla pozitif bir seyir izleniyor.

Son Dakika! FED faiz kararını açıkladı dolar yeniden yükselişe geçti

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti. Fed, faiz artıracağının sinyalini de verirken 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirmiş oldu. Fed, en son 1994 yılında sert faiz artışı gerçekleştirmişti.

Doların yükselişi Mayıs'ta durmayacak! Piyasa uzmanları kritik kararı açıkladı

Küresel ekonomide salgınla başlayan bol likidite döneminin sonuna yaklaşılırken, sıkı para politikalarına geçiş sürecinin beklenenden sert olacağı endişeleriyle 20 yılın zirvesini gören dolar endeksi, birçok ülke para biriminin baskı altında kalmasına neden oldu.

Dikkat! Elinizdeki bir doları bile harcamayın! Yakında onu da bulamayacaksınız

Milyonları yakından ilgilendiren dolarda tüm dengeler değişecek. Dolardaki tüm dengelerin değişmesine sebep olacak gelişmenin 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşeceği açıklandı. İşte o kritik açıklamalar...

Doların değerini artıracak adım geldi! Türkiye'de doları olan yaşayacak borcu olana kötü günler bekliyor

ABD Merkez Bankası (Fed) 3-4 Mayıs'ta gerçekleşecek toplantıda 50 baz puanlık faiz artışına hazırlanıyor. Karar sonrası küresel piyasada doların değer kazanması beklenirken ABD, enflasyonu yüzde 2 seviyesine çekmeyi planlıyor.

Fed faiz kararı öncesi altın düşüşte! Nefesler tutuldu! 31 Ocak 2024 altın fiyatları!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi altında hareketlilik başladı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar/TL de sınırlı yükseliş devam ediyor!

20 Eylül Pazartesi dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devame diyor. Dolar yeniden 27 TL seviyesine yükselirken Fed'in faiz kararı merakla bekleniyor. Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu? 20 Eylül Pazartesi dolar/TL kuru...

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası'na (FED) çevrildi. İşte detaylar...

Fed faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Jerome Powell'dan geldi! Yükseltmeye hazırız!

Piyasaların heyecanla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Fed Başkanı Jerome Powell'dan geldi. 

Merkez Bankası'nın 5 maddelik yol haritasında dikkat çeken detaylar! İşte faiz kararını etkileyecek o 5 madde! 

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin TCMB faiz kararı beklentisi de belli olurken ekonomi yönetiminin 5 maddelik yol haritası da netleşti. İşte Merkez Bankası faiz kararına ilişkin son dakika gelişmeleri...

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın resmen fırladı! Çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 24 Ağustos altın fiyatları

Altın fiyatları, bugün güne yükselişle başladı. Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları resmen fırladı. Peki çeyrek altın ne kadar? Gram altın kaç lira? Bugün altın fiyatlar ne kadar oldu? 24 Ağustos 2023 altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu her ay belirlenen tarihlerde toplanıyor. Peki Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

fed faiz kararı Haberi

fed faiz kararı

Döviz kurunun geçtiğimiz yıl aralık ayında bir gecede 18 liradan 12 lira seviyelerine düşürülmesinin tekrar edip etmeyeceği uzun süredir piyasalarda konuşulan bir soru. Bunun mümkün olup olmayacağı yönündeki bir soruyu yanıtlayan Ekonomist Murat Kubilay Mesele Ekonomi’deki yeni programı Vaziyet ve Manzara’da şu anda dolarda herhangi bir balon olmadığını, aralık 2021'de doların bir gecede düşürülmesini ise dolardaki balonun patlatılması olduğunu dile getirdi.

Uluslararası ve yerel ekonomi gündemini değerlendiren Kubilay, doların 18.60 seviyelerinde zor tutulduğunu belirterek doların acil olarak 20,21 hatta 22 liraya seviyelerinde getirilmesi gerektiğini söyledi. Şu anda dolarda bir balon olmadığını vurgulayan Kubilay dolar kurunun olması gerekenin de altında olduğunu kaydeden Kubilay, geçen yıl kurun 9-10 lira seviyelerinde olması gerekirken, kendi kendilerine bir balon yaratılıp kurun yükseltildiğini, daha sonra da...