18 / 04 / 2024

fed faiz

fed faiz

Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımız sonrası ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki günlerde kaç lirayı görebileceğini açıkladı.

Altın bir anda zirveye uçtu! Dünya FED’in faiz kararına kilitlenmişti

Tüm dünya ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararına gözlerini çevirmişti. Kararın ardından altın fiyatları zirveyi gördü.

ABD’den esen rüzgar altın fiyatlarını yeniden yükseltti! Güvenli liman altına talep yağıyor

FED’in faizi artıracağına dair söylentiler atlında kayıplara yol açmıştı. ABD’de büyüme verilerinin açıklanmasının ardından altındaki düşüş durdu, yeniden altına talep arttı.

Fed faiz oranını değiştirmedi!

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklendiği gibi sabit tuttuğunu ve bilançosunu küçültmeye "görece yakında" başlamayı planladığını bildirdi.

Fed'in bilançosunu küçültmesi faiz politikasını etkilemez!

Fed Boston Şubesi Başkanı Eric Rosengren, Fed'in bilançosunu küçültmesinin yakında başlayabileceğini ve faiz politikasının etkilenmeyeceğini söyledi.

Fed faiz oranını sabit tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed) yılın ilk toplantısında politika faizini sabit tutma kararı aldı.

FED 2019'un sonuna kadar kaç kez faiz artıracak?

FED Başkanı Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi. Açıklamada, ABD ekonomisinin FED'in istihdam ve enflasyon hedeflerine yakın olduğunu söyledi.

Fed 2017'de bir kez faiz artırır!

Mott Capital Management Portföy Müdürü Kramer: "Fed, 2017'de 3 kez faiz artırmayacak, tıpkı 2016'da 4 kez faiz artırmadığı gibi. Bence en muhtemel senaryo bir kez faiz artırmaları ve tahminimce bunu haziran ya da eylül toplantılarında yapacaklar" dedi.

FED faiz artırdı!

FED, politika faizi oranını 25 baz puan artırarak yüzde 0,50-0,75 aralığına yükseltti. FED, ayrıca gelecek seneye yönelik faiz artışı beklentisini ikiden üçe çıkardı. Karar öncesinde uluslararası piyasalarda 3.4650 TL'den işlem gören dolar, 3.51 TL'ye çıktı.

FED faiz kararını açıkladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 0,25-0,50 aralığından yüzde 0,50-0,75 aralığına yükseltti.

FED faiz oranlarını değiştirmedi!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,25-0,50 aralığında sabit bıraktı.

Mevsim sıcaklığı inşaat sektöründe istihdamı etkiledi!

Moody's Analytics Direktörü Ryan Sweet, istihdam verilerini değerlendirdi. Sweet, kış ayının ılıman geçmesinin perakende ve inşaat sektöründe işe alımları etkilediğini söyledi.

Fed'in faiz artışından sonra en çok TL kazandırdı!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son bir yıldır beklenen faiz artırım kararının aralık toplantısında gelmesinin ardından TL, dolar karşısında 3 günde yüzde 2 değer kazandı.

Fed Başkanı: Dolardaki yükselme nedeniyle faiz artışında daha kademeli bir yol izlenecek

Fed Başkanı Yellen, son 5 yılda 13 milyon kişiye iş imkanı sağlayan ABD ekonomisinin, yüzde 5'e düşen işsizlikle birlikte tam istihdam hedefine yaklaştığını dile getirdi.

Fed'den faiz açıklaması!

ABD Merkez Bankası Başkanı Yellen, " Ekonomik şartlar, Komite'nin öngördüğü şekilde iyileşmeye devam ederse faiz artırımı toplantı bazında değerlendirilecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Fed faiz kararı öncesi altın düşüşte! Nefesler tutuldu! 31 Ocak 2024 altın fiyatları!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi altında hareketlilik başladı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

Fed faiz indirimlerine ne zaman başlayacak? İbre mayıs 2024’ü gösteriyor!

Piyasalar hareketli bir haftayı geride bırakırken, Fed’in para politikasında sıkı duruşa devam etmesi bekleniyor. Fed’in mayıs 2024 tarihinden itibaren faiz indirimlerine başlayacağı tahmin ediliyor.

Son Dakika... Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı açıklandı: Yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit kaldı

Fed, politika faizini beklentilere uygun bir şekilde değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında olmak üzere 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit bıraktı.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Altında Fed etkisi! Altın fiyatları düştü! Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? Canlı altın fiyatları

Piyasalar merakla Fed faiz kararını bekliyor. Fed'in faiz kararı piyasalar üzerinde etkili olması beklenirken altın fiyatları bugün düşüşe geçti.  Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? 31 Ekim Salı altın fiyatları.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

Fed faiz kararını açıkladı! Faiz oranı 2001 yılından bu yana en yüksek aralıkta!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler çerçevesinde değiştirmeyerek 22 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 bandında sabit tuttu.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

fed faiz Haberi

fed faiz

Amerika Merkez Bankası Fed, bu akşam politika faizinde 75 baz puan artırıma gitti. Bu durum ise 28 yıl sonra bir ilki gerçekleşti.

Fed, bu kararıyla birlikte son 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirdi.

SELÇUK GEÇER BİLMİŞTİ

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise Fed’in bu kararını günler öncesinden bilmişti. Geçer, Fed’in kararı için günler önce, "25 geldi, 50 baz puana çıktı bir sonrakinde 75 baz puanı bekliyorum" şeklinde konuşmuştu.

DOLAR İÇİN YENİ RAKAMI SÖYLEDİ

Ünlü ekonomist Geçer, sosyal medya hesabı Twitter’dan doların önümüzdeki günlerdeki akıbetini açıkladı. Geçer, rakam vererek, “Fed 75 baz puan faiz arttırdı! Dolar 20 hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Haziran 2022 tarihinde saat 00.10’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,25 Türk Lirası, euro 18,02 Türk Lirası, altının gramı ise 1.016,33...