19 / 04 / 2024

ferdi iskan alma

ferdi iskan alma

Bina inşaatı tamamlandı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi alındı. Bundan sonraki adım ise Ferdi İskan Belgesi çıkarmak. Ancak atacağınız adımları ve cebinizden ne kadar çıkacağını bilmiyorsunuz. Adım adım Ferdi İskan nasıl alınır? sorunuzun yanıtı bu haberde.

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Pendik Belediyesi'nden iskansız bina uyarısı!

Tamamlanmış yapıların iskan alma sürecini dijital ortama taşıyarak hızlandıran ve kolaylaştıran Pendik Belediyesi, vatandaşları iskansız binalara karşı uyardı.

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

Müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

ferdi iskan alma Haberi

ferdi iskan alma


Ferdi İskan diğer adıyla Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi, bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğinde bir izin belgesi. Bu belgenin masrafları ise genellikle bağımsız bölüm sahibi tarafından karşılanıyor.  

Ferdi İskan Belgesi çok önemli bir belge. Bulunmadığı durumda su ve elektrik evlerinize bağlanamıyor. Siz de Ferdi İskan Belgesi alacaksınız fakat ne yapacağınızı merak ediyorsunuz. EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Zuhal Balsarı'ya adım adım yapacaklarınızı sorduk. İşte Ferdi İskan nasıl alınır? 




İskan Belgesi varsa Ferdi İskan alınır 

Ferdi İskan belgesinin, söz konusu bağımsız bölümün bulunduğu binanın, Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) var...