19 / 04 / 2024

Fethi Hinginar deprem

Fethi Hinginar deprem

Türkiye’nin 16 yıl geçirmiş olmasına rağmen hâlâ depreme dayanıklı olduğunu söyleyemediklerini vurgulayan Fethi Hinginar, Türkiye’deki 20 milyonluk konut stokunun en az yüzde 45’inin deprem dayanımı ve güvenlik açısından yetersiz olduğunu söyledi.

Nepal depremi güvenli yapı inşası için alarm niteliğinde!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, ''Nepal depremi Türkiye'de güvenli yapıların inşası için alarm olarak değerlendirilmeli" dedi..

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar tarafından kuruldu.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi deprem izolatörleriyle güvende!

Yatay kuvvetlerin etkisiyle hareket edebilen izolatörler, deprem anında yatay salınımlar yaparak deprem şiddetini azaltıyor ve yapıda oluşabilecek hasarları minimize ediyor

Doğru malzeme seçimi binalarda deprem zararını azaltıyor!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "Bir bina depremde, toplam ağırlığının yaklaşık yüzde 40’ı kadar bir yatay deprem yüküne maruz kalır. Bu binayı daha hafif malzemelerle inşa ederek 700 ton ağırlığında yaparsanız, deprem yükünü 280 ton’a kadar düşürmüş olursunuz" dedi...

Türkiye, Ytong üretiminde dünya lideri konumunda!

"İnsan ulaştığı bir hedefi bir diğer hedefe ulaşmak için basamak olarak kullanmalı" diyen Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, kendisi için prensip haline getirdiği bu anlayışı Dilovası'ndaki fabrikayı gezerken bize bir dipnot olarak aktarıyor...

Fethi Hinginar: Liderliğimizi pekiştireceğiz!

Türk Ytong Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, “Liderliğimizi 2018 Eylül’ünde, 50 milyon euro yatırımla, Kocaeli Dilovası’nda devreye alacağımız yeni üretim tesisimizle pekiştireceğiz. Ar-Ge yatırımları önümüzdeki dönemde de işletme stratejilerimizde önemli bir yere sahip olacak” diyor.

Deprem toplanma alanlarına ilişkin 7 sorun mecliste!

Deprem toplanma alanlarının kapasitelerine ve imara açılan alanlar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ömer Fethi Gürer: Deprem için plan gerekli!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 17 Ağustos Marmara depreminin 18. Yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Gürer, yaptığı açıklamada deprem için plan gerektiğini söyledi...

Fethi Hinginar: Türkiye'de 5 milyon obez bina var!

Türkiye'de deprem riski taşıyan 7 milyon bina var. Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Sağlıksız yapılan bir bina ne kadar ağır olursa, o kadar yüksek oranda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalır." dedi.

Deprem riski çerçevesinde onarılan yapılar meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, deprem riski çerçevesinde onarılan yapılara ve diğer kontrollere ilişkin soru önergesi hazırladı..

İnşaat sektörü 2017'de yüzde 6 büyüyecek!

İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar : 'Şu an Türkiye inşaat malzemeleri sektörü olarak dünyadaki tüm yapı malzemelerini Türkiye'de iyi üretebilir konumdayız' diyor.

Fethi Hinginar deprem Haberi

Fethi Hinginar deprem

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), 17 Ağustos 1999 depreminin 16’ncı yılı nedeniyle yaptığı açıklamada depremin yılda bir kez gündeme getirilmesi yerine yıl boyunca kamu-sivil ilgili tüm kesimlerin biraraya gelerek, Türkiye’nin depreme hazırlıklı hale getirilmesi için çalışması gerekliliği vurguladı.


Türkiye’nin 16 yıl geçirmiş olmasına rağmen hâlâ depreme dayanıklı olduğunu söyleyemediklerini vurgulayan Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye’deki 20 milyonluk konut stokunun en az yüzde 45’inin deprem dayanımı ve güvenlik açısından yetersiz olduğunu söyledi. 


Yasal düzenleme şart

“Depremler her şeyden önce en değerli varlığımız olan insanlarımızın kaybına neden olmaktadır” diyen Hinginar, şöyle konuştu:

“Ayrıca, ekonomiye de büyük yük getirmektedir. Unutmayalım ki, ülkemiz topraklarının yüzde 66’sı birinci ve ikinci derecede deprem bölgelerinden oluşmaktadır. Nüfusun yüzde 70’i, büyük sanayi yatırımlarının yüzde 75’i deprem riski altındadır. Bu...