18 / 04 / 2024

Fethiye depremi

Fethiye depremi

Muğla Fethiye'de meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremden sonra da arsa fiyatlarında bir değişiklik yaşanmadı...

Ahmet Mete Işıkara: Şırnaklılar evden dışarı, Fethiyeliler evlerine!

Şırnak’ta yaşayanlara dışarıda konaklamaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, tsunami söylentisi nedeniyle geceyi sokaklarda geçiren Fethiyelilere ise evlerine geçmelerini söyledi

Fethiye Likya Evleri' nde fiyatlar 225 bin TL' den başlıyor!

Sevinç İnşaat tarafından hayata geçirilen Fethiye Likya Evleri projesinde daireler 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 4 oda 2 salon ve 5 oda 1 salon dubleks olarak tasarlandı. Fethiye Likya Evleri' nde fiyatlar 225 bin TL' den başlıyor.

Barut Grubu'nun Fethiye'deki oteli Nisan 2015'te açılacak!

Barut Grubu'nun Fethiye'de yapımı süren oteli Nisan 2015'te açılacak.415 oda ve toplam 1.250 yatak kapasitesine sahip otel; 80 dönüm alan üzerinde kuruluyor.

Fethiye Göcek çevre düzeni planı revizyonu askıda!

Fethiye Göcek 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı hükümleri revizyonu ile Fethiye 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan hükümleri revizyonu dün askıya çıkarıldı. Planlar 18 Mart'ta askıdan inecek.

Kamil Çoban: Fethiye butik Antalya olabilir!

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Şubat ayı toplantısının gündemini kış turizminin geliştirilmesine katkı sağlayacak spor tesisleri ile TÜRSAB tarafından Fethiye'ye yaptırılması planlanan kongre merkezi için yer önerileri oluşturdu.

Fethiye'nin uygulama imar sorunu Ankara'ya taşındı!

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan başkanlığındaki heyet 1/1000 Ölçekli İmar Plan Notlarından kaynaklanan sorunları Ankara’ya taşıdı...

Konut depremi olabilir!

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times (FT), Türkiye’de konut depremi olabileceğini yazdı. Gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul sektörlerini, ev fiyatlarını ve kredi büyümelerini karşılaştıran değerlendirme yazısı yazdı.

Fethiye Karagözler'de 4.2 milyon TL'ye satılık tarla!

Fethiye Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Muğla Fethiye'de bulunan Hazine adına kayıtlı tarla Açık Teklif Usulü ile 4 milyon 200 bin 788 TL'ye ihaleye çıkarıldı. İşte Resmi Gazete'deki duyuru...

Çocuklar depremi oyunla öğreniyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitmenleri, Deprem Simülasyon Merkezi'nde, öğrencilere depremi oyunlarla öğretiyor. Merkez'de bugüne kadar yaklaşık 138 bin kişi eğitim aldı.

Deprem Simülasyon Merkezi'nde çocuklar depremi oyunla öğreniyor!

Deprem Simülasyon Merkezi'nde çocuklar depremi oyunla öğreniyor. Deprem Simülasyon Merkezi'nde çocuklara verilen eğitimlerde, Hacivat ve Karagöz, oryantiring, eşya sabitleme, sağlam ev yapma gibi oyunlar ile müzik kullanılıyor.

Fethiye il olmak istiyor!

İl olma isteğini gündeme getiren Ödemiş'ten sonra sıraya giren ilçelerden Fethiye'de halk, "Biz öncelikli olmalıyız. Çünkü biz yıllardır hazırız" görüşünü dile getirdi, Başkan Saatcı da, "En çok biz hak ediyoruz" dedi

Fethiye-Göcek Çevre Düzeni Planı Hükümleri askıya çıktı!

Fethiye - Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ve 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı hükümleri revizyonu bugün askıya çıktı.

Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı askıda!

Fethiye - Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi 1 / 1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Hükümleri Revizyonu bugün askıya çıkarıldı. Planlar 30 gün boyunca askıda kalacak.

Fethiye'nin sarhoş binaları yıkılıyor!

Fethiye'nın sarhoş binaları yıkılıyor. Fevzi Altınsoy, haziran ayından bu yana mal sahipleri ile yaptıkları toplantılarda insanlara zeminden kaynaklanan sorundan dolayı binaların riskli olduğunu anlattıklarını söyledi.

Fethiye depremi Haberi

Fethiye depremi

Ölüdeniz açıklarında meydan gelen deprem sonrası tsunami tehlikesiyle ilgili sadece Fethiye'nin adının anılması zihinlere acaba arazi spekülasyonu mu yapılıyor sorusunu getirdi. Çünkü Fethiye'nin çevresindeki diğer ilçelere yönelik böyle bir beklenti bahis konusu dahi olmadı.


Yabancıların bölgeye olan ilgisi ve sayısı 4 bini bulan yabancıya ait konutlar da konuya olan dikkati daha da artırdı.


Sorular birbirini ardına sıralanırken, deprem sonrası bölgede emlak piyasasında yaşanan hareketliliği konunun uzmanlarına sorduk.


Genel görüş, Fethiyelilerin hem toprağına çok bağlı olması hem de arsa değerlerinin yüksekliği nedeniyle spekülasyona izin vermeye pek niyetli olmadığı yönünde.


VARLI: SPEKÜLASYON VIZ GELİR


Konuyla ilgili değerlendirmelerine başvurduğumuz Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Şeref Varlı, deprem sonrası ve öncesi arazi spekülasyonu yapıldığı yönünde bir gözlemi olmadığını söyledi. Varlı, arsalar binalardan daha değerli olduğunu dolayısıyla arsa toplamanın çok...