26 / 04 / 2024

fethiye tsunami

fethiye tsunami

Hürriyet Gazetesi Yazarı Emek Kaplangil, Fethiye depremi sonrası arazi fiyatları ile ilgili Fethiyelilerle görüşmesini kaleme aldı. İşte o yazı!

Ahmet Mete Işıkara: Şırnaklılar evden dışarı, Fethiyeliler evlerine!

Şırnak’ta yaşayanlara dışarıda konaklamaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, tsunami söylentisi nedeniyle geceyi sokaklarda geçiren Fethiyelilere ise evlerine geçmelerini söyledi

Fethiye Cumhuriyet Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Muğla Fethiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, Rekreasyon Alanı-Park, Belediye Hizmet Alanı ve Sosyal Kültürel Tesis Alanı imar planı değişikliği 29 Temmuz 2015 tarihinde askıdan inecek...

Muğla Fethiye Kaymakamlık binası yeniden yapılacak!

Fethiye Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı belediye başkanı Behçet Saatçi başkanlığında yapıldı. Fethiye Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısında 20 madde görüşüldü.

Fethiye'de yol çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor!

6 ay gibi kısa bir sürede 25 milyon 500 TL borç ödeyerek nefes alan Fethiye Belediyesi, kaldığı yerden devam ediyor. İlçenin neredeyse her bölgesinde asfalt ve parke çalışmaları başladı.

Fethiye Salhan Apart Inn Hotel icradan 3.4 milyon TL'ye satılıyor!

Muğla İli, Fethiye İlçesi'nde bulunan Salhan Apart Inn Hotel Fethiye 2. İcra Dairesi tarafından 14 Ağustos günü 09:30 ile 09:40 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Bursa'da Işıktepe ve Fethiye arası kavşak yapılacak!

Mudanya yolu ile İzmir yolunu birbirine bağlayan trafik yüklerinin her geçen gün arttığı Ata Bulvarı’ndaki trafik sorunu Işıktepe ve Fethiye Mahalleleri arasında yapılacak kavşakla son bulacak.

Fethiye Patlangıç imar planı değişikliği askıya çıktı!

Muğla Fethiye ilçesi Patlangıç Mahallesi, "Sosyal-Kültürel Tesis Alanı (Yurt Alanı)" amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı...

Fethiye'de yabancılara e-ikamet anlatıldı!

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye'de yaşayan Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik olarak eİkamet konusunda İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu.

Fethiye Otelciler Birliği Derneği yeni yönetimini belirledi!

Fethiye Otelciler Birliği Derneği’nin (FETOB) 10. olağan genel kurulu Ölüdeniz’de yapıldı. Genel kurulda 156 üyesi bulunan FETOB yeni yönetimini belirledi..

Fethiye'de icradan 3.1 milyon TL'ye satılık otel!

Fethiye 1. İcra Dairesi, Fethiye'nin Günlükbaşı Mahallesi'nde bulunan otel binası ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu otelin toplam bedeli 3 milyon 132 bin 800 TL olarak belirlendi.

Fethiye Kruvaziyer Limanı nereye inşa edilecek?

MUĞLA Fethiye'de yapılması planlanan kruvaziyer limanın yeri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’dan yetkililerin katıldığı incelemenin ardından belirlendi. Liman için karayolları 131’inci Şube Şefliği önü ve Koca Çalış Plajı uygun görüldü..

Fethiye'de Kruvaziyer İskelesi Projesi'ne yeşil ışık yakıldı!

Kruvaziyer turizmden nasibini almak isteyen Fethiye yıllardır projenin hayata geçirilmesini beklerken FTSO'nun GEKA projesiyle yaptırdığı analiz sonrası bakanlık projeye yeşil ışık yakınca limanın hangi noktasında yapılacağı konusunda yerinde tespit gerçe

Fethiye'de cadde ve sokaklar yenilendi!

Fethiye Belediyesi temizlik işleri personeli cadde ve sokakları yıkıyor. 2015 turizm sezonu öncesi baştan aşağı yıkanan şehirde vatandaşlar durumdan oldukça memnun oldu.

FTSO'dan Fethiye imar planı açıklaması!

Fethiye, yaklaşık 3 aydır imar konusunda ciddi bir sorun yaşıyordu. 12 Ocak 2015 tarihinde Revize edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarının uygulanmasından kaynaklanan sorun Fethiye'de inşaat sektörünü 3 ay durma noktasına getirdi.

fethiye tsunami Haberi

fethiye tsunami

Son depremin ardından, "Fethiye'de arazi spekülasyonu mu yapılıyor" sorularına en kesin cevap yine bölgenin yerlilerinden geldi: 


Toprağına bağlı Fethiyeliye spekülasyon vız gelir. Deprem sonrası arsa fiyatlarında da bir değişiklik gözlemlenmiyor.



Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçen Pazar günü meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremden sonra yoğun şekilde tsunami tehlikesinden söz edildi.


Ölüdeniz açıklarında meydan gelen deprem sonrası tsunami tehlikesiyle ilgili sadece Fethiye'nin adının anılması zihinlere acaba arazi spekülasyonu mu yapılıyor sorusunu getirdi. Çünkü Fethiye'nin çevresindeki diğer ilçelere yönelik böyle bir beklenti bahis konusu dahi olmadı.


Yabancıların bölgeye olan ilgisi ve sayısı 4 bini bulan yabancıya ait konutlar da konuya olan dikkati daha da artırdı.


Sorular birbirini ardına sıralanırken, deprem sonrası bölgede emlak piyasasında yaşanan hareketliliği konunun uzmanlarına sorduk.


Genel görüş, Fethiyelilerin hem toprağına çok bağlı olması hem de...