24 / 04 / 2024

FETÖcü müteahhitler vatandaşları mağdur etti

FETÖcü müteahhitler vatandaşları mağdur etti

FETÖ soruşturması kapsamında tapuda şerh konulan müteahhitler yüzünden vatandaşlar mağdur olmaya başladı. Müteahhitlere arsalarını vererek daire satın alan vatandaşların yanı sıra iş karşılığı daire alan esnaflarında mağdur oldukları belirtildi.

Kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu.  İşte konu ile ilgili detaylar...

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Cağaloğlu'nda taşınmalar hızlandı! Vatandaşlar sebepleri sıraladı!

91,5 bin takipçili Önder Kaya İstanbul Gezgini isimli kullanıcının, sosyal medya hesabından İstanbul Cağaloğlu'nda hızlanan taşınmalar ile ilgili yaptığı paylaşımına farklı yorumlar geldi. Peki bölgede taşınmalar niye hızlandı? Vatandaşlar ne diyor? İşte gelen yorumlar...

Ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar birikimlerini nereye yatırıyor?

Elinde birikimi olanlar yatırım araçları ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor ve hangi yatırım aracının mantıklı olduğunu araştırıyor. Peki ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Deprem profesörlerinin yorumları vatandaşları ikiye böldü! Hangi profesöre inanalım? Niçin?

Yurt genelinde süren sarsıntılar gündemde yer almaya devam ediyor. Deprem korkusu vatandaşları tedirgin ederken, deprem profesörleri tarafından ise farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. Peki hangi profesöre inanalım? Niçin?

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşların emlak vergisinden muaf olup olmadığı tartışılıyor. Arazinin emlak vergisinden muaf olduğu ancak konutların olmadığı söylense de vatandaşların kafasındaki soru işareti bitmiyor. Peki, kırsal mahalleler emlak vergisinden muaf mı, değil mi? İşte detaylar...

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

FETÖcü müteahhitler vatandaşları mağdur etti Haberi

FETÖcü müteahhitler vatandaşları mağdur etti

FETÖ soruşturması kapsamında tapuda şerh konulan müteahhitler yüzünden vatandaşlar mağdur olmaya başladı. Müteahhitlere arsalarını vererek daire satın alan vatandaşların yanısıraiş karşılığı daire alan esnaflarında mağdur oldukları belirtildi.


FETÖ soruşturması kapsamında bazı sanayici ve esnafların banka hesaplarına bloke konulmasının yanısıraFETÖ ile ilgisi olduğu iddiası ile bazı müteahhitlerinde tapudaki işlemlerine şerh konulduğu ve satış yapılamadığı öğrenildi.


Bu kapsamda listeye giren müteahhitlerden çok bu uygulamanın vatandaşları mağdur ettiği iddia ediliyor. Müteahhite arsasını vererek daire alan vatandaşların yanısıra kat karşılığı iş yapan veya mal veren esnaflarında mağdur olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda mağdur olan vatandaşlar gazetemize gelerek yapılan uygulamada müteahhitin değil kendilerine ceza verildiğini belirterek mağdur olduklarını dile getirdiler.


Mağduriyetlerini Valiliğe ilettiklerini Vali Yardımcılarının kendilerini binaların kentsel dönüşüm kapsamında yapıldığı için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yönlendirdiklerini Müdürlüğü’nde...