24 / 04 / 2024

Feyyaz Beker cenazesi

Feyyaz Beker cenazesi

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Güngör Uras, dün vefat eden dünyanın sayılı müteahhitlik şirketleri arasında yer alan Tekfen’in ortağı ve TÜSİAD’ın Kurucu Başkanı Feyyaz Berker'i anlattı.

Ülkü Feyyaz Taktak kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Ülkü Feyyaz Taktak Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Peki Ülkü Feyyaz Taktak Kaç yaşında? Ülkü Feyyaz Taktak  daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Ülkü Feyyaz Taktak'ın eğitim hayatı nasıldı?

Groupe Beker Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Groupe Beker Yapı Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Beker tarafından kuruldu.

Kemal Akar'ın cenazesi bugün defnediliyor!

Türkiye'de sosyal konutun öncü isimlerinden CHP eski Büyükşehir Grup Başkanı Kemal Akar'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Levent Camii'nden kaldırılıp, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Gaziantep'te çöken iskelenin altında kalan mühendisin cenazesi defnedildi!

Gaziantep Şahinbey'deki cami inşaatında çöken iskelenin altında kalarak hayatını kaybeden inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın cenazesi toprağa verildi.

Nazire Dedeman Çağatay'ın cenazesi yarın toprağa verilecek!

Oğlu Umut’u şaibeli bir olay sonucu kaybettikten sonra ‘Umut Vakfı’nı kuran ve 25 yıldır bireysel silahlanmaya karşı mücadele eden Nazire Dedeman Çağatay, önceki gün vefat etti. Dedeman’ın cenazesi yarın Ankara’da toprağa verilecek...

Umur Güven'in cenazesi bugün defnediliyor!

Garanti Mortgage'de uzun yıllar genel müdür yardımcılığı yapan Umur Güven geçirdiği kalp krizi nedeniyle Viyana'da yaşamını yitirdi. Umur Güven'in cenazesi bugün defnedilecek. 

Mina Başaran'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi!

Başaran Holding'e ait özel uçakta hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi bugün İstanbul'a geldi...

Feyyaz İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Feyyaz İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Orhan İnalgöz tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Oğuz Demir, Feyyaz Berker'i anlattı!

Tekfen Holding'in kurucularından ünlü işadamı Feyyaz Berker 22 Ağustos'ta vefat etmişti. Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni köşe yazısında "Cesur Feyyaz Bey'in ardından..." isimli yazıyı kaleme aldı. İşte o yazı...

Güngör Uras, Feyyaz Beker'i anlattı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Güngör Uras, dün vefat eden dünyanın sayılı müteahhitlik şirketleri arasında yer alan Tekfen’in ortağı ve TÜSİAD’ın Kurucu Başkanı Feyyaz Berker'i anlattı.

Feyyaz Berker vefat etti!

Tekfen Holding kurucu ortaklarından Feyyaz Berker bugün hayatını kaybetti. Merhum Feryyaz Berker'in cenazesi Bebek Camii’nde kılınacak öğle namazını mütakiben Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek.

Tekfen Holding'in acı günü! Feyyaz Berker vefat etti!

Tekfen Holding ve TÜSİAD kurucularından ünlü iş adamı Feyyaz Berker, bugün hayata gözlerini yumdu.

Yüksek İnşaat Mühendisi Feyyaz Nemlioğlu vefat etti!

Yüksek İnşaat Mühendisi Feyyaz Nemlioğlu vefat etti. İTÜ 1948 sınıf arkadaşları taziye ilanı yayınladı.

Feyyaz Beker cenazesi Haberi

Feyyaz Beker cenazesi

Dünyanın sayılı müteahhitlik şirketleri arasında yer alan Tekfen’in ortağı ve TÜSİAD’ın Kurucu Başkanı Feyyaz Berker, 92 yaşında vefat etti. Berker, ortakları Nihat Gökyiğit ve Necati Akçağlılar ile birçok dev projeyi hayata geçirdi.


TÜSİAD’ın kurucularından, 1980 yılına kadar yönetim kurulu başkanlığı sorumluluğunu taşıyan Feyyaz Berker vefat etti.


Feyyaz Berker iş adamı olarak, Tekfen’in de ortağı, yöneticisiydi.


TÜSİAD’da başkanlık sorumluluğu taşırken, Tekfen’e katkısını azaltmıştı ama Tekfen, Feyyaz Berker’in TÜSİAD’daki başkanlık döneminde de daha sonra da gelişmeyi sürdürdü. Ama Feyyaz Berker, kamuoyunda Tekfen’deki bağından çok TÜSİAD Başkanlığı ile tanındı.


TÜSİAD’ın kurulduğu yıllar Türkiye’nin zor yıllarıydı. Ekonomide yoklukların, karaborsanın öne çıktığı yıllardı. Sermaye sahiplerinin, sanayicilerin küçümsendiği yıllardı. İşte o yıllarda 2 Nisan 1971 tarihinde 12 sanayici TÜSİAD’ı kurmak için bir protokol imzaladı.


Protokolde, TÜSİAD’ın “Anayasamızın öngördüğü, karma ekonomi...