19 / 04 / 2024

Fikirtepe acele kamulaştırma

Fikirtepe acele kamulaştırma

Danıştaydan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki Yargı karmaşasına son nokta; Acele kamulaştırma yürütmesinin durdurulması ve Riskli alan iptal kararı ...

Fikirtepe'deki acele kamulaştırma kararında son durum ne?

Fikirtepe'de bir 'acele el koyma' davasında çıkarı ret kararı Bakanlığın tarafların uzlaşmasını beklemeden acele kamulaştırma yoluna gittiğini ortaya koydu .

Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süreç!

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ve çevresinde bir süredir 6306 sayılı Kanun gereği ACELE KAMULAŞTIRMA işlemlerine başlamış bulunmaktadır. Peki Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süre. nasıl ilerliyor?

Fikirtepe'deki acele kamulaştırma rededdildi!

Fikirtepe'de bir firmanın kat karşılığı inşaat sözleşmesindeki firma ile sözleşme imzalamayan vatandaşların tapulu mülklerinin ve arsalarının acele kamulaştırılması için bakanlığa yaptıkları başvuru neticelendi.

Fikirtepe'de müteahhitler projelere başlayamıyor!

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm karmaşası, ‘acele kamulaştırma’ kararıyla yeni boyut kazandı. Büyük kazanç bekleyen mülk sahipleri, ‘Devletin verdiği parayla mağdur olacağız’ diyor. Müteahhitler dev projelere başlayamamaktan şikâyetçi..

Fikirtepe'de Vartaş'ın proje alanı için acele kamulaştırma kararı!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın proje alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı..

Kentsel dönüşümün ilk acele kamulaştırması Vartaş'tan!

Vartaş'ın kentsel dönüşüm projesinde 36 ay anlaşmaya yanaşmayan iki hak sahibine yargı 'dur' dedi. Maliklerin arsaları kamulaştırıldı..

Fikirtepe'de ilk acele kamulaştırma!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da işlemleri başlatıldı.

Fikirtepe dönüşümünde acele kamulaştırma yöntemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşümü hızlandırmak için maliklerle büyük oranda anlaşma sağlandı. Uzlaşılan adalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "acele kamulaştırma" yöntemi uygulanıyor..

Fikirtepe'de kamulaştırma devam ediyor!

Fikirtepe'de kamulaştırma devam ediyor. Fikirtepe'de kentsel dönüşümü hızlandırmak için 3'te 2 oranında anlaşma sağlanan adalarda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılmasına karar verilen "acele kamulaştırma" sürüyor

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imza atmayan Fikirtepeliler'le görüşüyor!

Fikirtepe kentsel dönüşümde firmalarla anlaşamayan Fikirtepeliler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Balmumcu'daki İstanbul İl Müdürlüğü'ne çağrılarak görüşleri alınıyor. Bakanlık, bugün Şua İnşaat ve E7 Grup'a imza atmayan hak sahipleriyle görüşüyor.

Şanlıurfa Karaköprü'de acele kamulaştırma yapılacak!

Karaköprü Trafo Merkezi Projesi kapsamında Karaköprü İlçesi'ndeki bazı gayrimenkuller hakkında acele kamulaştırma kararı alındı..

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı alındı. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Eskişehir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma yapılacak!

Eskişehir'de Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma yapılacak...

Elazığ Keban'da acele kamulaştırma kararı!

Keban Şalt-2 TM İrtibat Hatları Projesi için bazı gayrimenkuller hakkında acele kamulaştırma kararı alındı...

Sakarya-Kaynarca'da acele kamulaştırma yapılacak!

Sakarya-Kaynarca Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında bazı taşınmazlar Bakanlar Kurulu Kararı ile acele kamulaştırma yapılacak...

Artvin Şavşat ve Ardanuç'ta acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı tarafından Artvin'de acele kamulaştırma yapılacak. Şavşat ve Ardanuç'taki 31 gayrimenkul karar kapsamında acele kamulaştırılacak...

Mardin ve Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

“Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin) İltisak Hattı Projesi” Kapsamında Mardin ve Diyarbakır illeri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı..

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma!

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ağrı Eleşkirt'te kayak merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Güneykaya Köyünde atıl durumda bulunan kayak merkezinin faaliyete geçirilmesi projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Ankara Altındağ'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara Altındağ'da Yenice Mahallesi'nde öğrenci yurdu yapılması amacıyla acele kamulaştırma yapılacak...

Ağrı Merkez'de yol çalışması için acele kamulaştırma yapılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Ağrı Merkez'de yol yapım çalışmaları için acele kamulaştırma yapılacak..

Antalya Korkuteli'nde acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da Küçükköy Güneş Enerji Santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak..

Fikirtepe acele kamulaştırma Haberi

Fikirtepe acele kamulaştırma

Danıştay, Fikirtepede bazı müvekkillerin taşınmazının Kamulaştırma işleminin Yürütmesinin Durdurulması Kararı verdi. 


FİKİRTEPEHABER.com olarak elde ettiğimiz bilgilere göre işte danıştay'da verilen son karar;


Danıştay 6. ve 14. Dairelerinin müşterek heyetinin ortak olarak verdikleri kararla daha önceden acele kamulaştırıldığı ve yıkımına hazırlanılan bir mülk ile ilgili acele kamulaştırmanın yürütmesinin durdurulması kararı verildi.


Av.Osman ZEREY ‏ FİKİRTEPEHABER.com 'a  yaptığı özel açıklamada ;

'' Kamulaştırma işlemi ve dayanağı olan Riskli Alan ilanı işlemine dair '' YÜRÜTMEYİ DURDURMA '' YD kararı verilmesi ile tüm işlemlerin İptali söz konusu olabilecektir.'' dedi.


Danıştay 'ın Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki ACELE KAMULAŞTIRMANIN YÜRÜTMESİNİN durdurulması haricindeRİSKLİ ALAN iptali hakkında ki son kararı ve bununla ilgili tüm detayları ve belgeleri için FİKİRTEPEHABER.com'u takibe devam edin. Danıştay' ın verdiği Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde uygulanan Riskli Alan...