25 / 04 / 2024

fikirtepe dönüşüm projesi

fikirtepe dönüşüm projesi

Kentsel dönüşümün en kötü örneklerinden birinin yaşandığı İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hakim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı İnşaat A.Ş. iflas etti. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Fikirtepeli dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak için ‘Lekeye çivi çak’ kampanyası başlattı. Arsa ve konut sahibi 65 bin mağdur sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları hukukta kazandı!

İstanbul Fikirtepe’de yüzlerce aile kentsel dönüşüm mağduru olmuş ve evsiz kaldıkları nedeniyle eylem başlatmıştı. Eylemler sonuç verdi. Dava açan yüzlerce kişi hukuk mücadelesini kazandı. 

Fikirtepeli mağdurlar Süreyya Operası önünde eylem yapacak!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri seslerini duyurabilmek için Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeki Süreyya Operası önünde sanatsal eylem yapacak.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çilesi!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin başlamamasından şikayet ediyor. Firmaların vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen mağdurlar sorunun çözülmesini istiyor.

Fikirtepe çadırkente dönüştü!

Fikirtepe’de evleri teslim edilmeyen mağdurlar, çadırlarda nöbet tutuyorlar. Senarist Raci Şaşmaz’ın inşaatları yarım bıraktığını dile getiren mağdurlar, “Kurtlar Vadisi’nin en kötü senaryosu bize yazıldı” diye açıklama yaptılar. 

Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesini inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'de iş yapan müteahitlerle toplanıyor. Özhaseki, Fikirtepe'yi ziyaret edip, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan projeleri yerinde inceleyip, son durumları hakkında bilgiler alacak.

Fikirtepe dönüştükçe metrekare fiyatları ikiye katlanacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki projeler tamamlandığında metrekare fiyatları ikiye katlanacak.

Fikirtepe sosyal ve ticari açıdan çok önemli!

Fikirtepe'nin sosyal ve ticari açıdan çok önemli olduğunu belirten Ömer Faruk Barata, "Yaklaşık 1.4 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılıyor. Böyle bir arazi bir daha bulunmaz" dedi.

Fikirtepe'de 580 konutluk 2'nci etabın yıkımına başlandı!

İstanbul'un kentsel dönüşüm konusundaki pilot bölgesi olan Fikirtepe'de, Baysaş İnşaat tarafından inşa edilen İstanbul 216 projesinde 2'nci etap heyecanı başladı.

Fikirtepe'de neler oluyor?

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nin geçen hafta Bakanlık il binası önünde yaptığı eylemin gündeme gelmesi ile beraber yapıldığı duyurulan kamulaştırmaya ilişkin çarpıcı tespitlerde ortaya çıktı...

Teknik Yapı Halkalı projesini 1 ay sonra satışa çıkaracak!

Teknik Yapı dönüşüm çalışmalarına Bağdat Caddesi ve Suadiye'de devam ediyor...

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Mustafa Ekşi İnş. - Aydur Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile 27 Aralık tarihinde imzalandı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile imzalandı. 

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

İşte 10 adımda Fikirtepe Kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2010'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle yeterli miktarda ilerleyemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamlayacak.

Concord İstanbul, En İyi Dönüşüm Projesi ödülünün sahibi oldu!

Kadıköy Fikirtepe'nin dönüşümünde rol oynayan Concord İstanbul, bu yılki Sign of the City yarışmasında ‘En İyi Dönüşüm Projesi' seçildi.

En iyi kentsel dönüşüm projesi ödülü Concord İstanbul'un!

Teknik Yapı’nın İstanbul’un ilk yerleşim merkezi olan ve Kalkhedon adıyla bilinen Fikirtepe’deki dönüşüm projesi Concord İstanbul, hakettiği payeye kavuştu.

Eminevim Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapacak!

Bugüne kadar 70 binin üzerinde konut teslimatı yapan Eminevim gelen talep üzerine Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapacak.

Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesi bugün açılıyor!

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nin yanında yaptırılan ve yaklaşık 3 milyar dolara mal olan Fuel Oil Dönüşüm Projesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle açılacak.

DKY İnşaat Kağıthane'de kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirecek!

Karizma Beşler'in 1945'te kurulduğu Kağıthane'deki 10 dönüm arazide dönüşüm projesi gerçekleştirecek olan DKY İnşaat'ın Başkanı Ali Dumankaya, "Metrekare birim fiyatı 6 bin liradan başlatmak istiyoruz" dedi.

Nevşehir Kalesi Dönüşüm Projesi'nde 754 konutun yapımı devam ediyor!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 754 konuttan oluşan yeni bir semt daha yükseliyor.

Piyalepaşa kentsel dönüşüm projesi hakkında her şey!

Polat Holding şirketi Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından Beyoğlu'nda hayata geçirilen Piyalepaşa kentsel dönüşüm projesi ne zaman bitecek? Satışlar ne zaman başlayacak? Fiyat ne olacak? Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel anlatıyor...

Adana Ceyhan kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

Ceyhan kentsel dönüşüm projesi, Bakanlar Kurulu imzasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalanarak resmi gazetede yayımlandı.Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk konuyu değerlendirdi.

fikirtepe dönüşüm projesi Haberi

fikirtepe dönüşüm projesi

Kentsel dönüşümün en kötü örneklerinden birinin yaşandığı İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hakim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı İnşaat A.Ş. iflas etti. 

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre; İstanbul Anadolu Adliyesi 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 15 Aralık’ta görülen davaya, taraf avukatları ile şirket yetkilisi Muhammet Muhit Kayaoğlu katılım gösterdi. Duruşmada söz alan Kayaoğlu, “Şirketin geçmiş muhasebesi düzgün olmadığından ödeyebildiğimiz kadarıyla alacağını ispatlayan alacaklılara ödemeler yaptık. Çekişmeli olan alacaklarla ilgili ise yargı kararlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra kararını duyuran mahkeme, Selimoğlu Yapı İnşaat Ticaret A.Ş.’nin iflası kararının oybirliğiyle alındığını belirtti.  

Şirket, iflas kararından sonra haklarında açılan tüm hukuk davalarının durdurulması için bir yazı yolladı. Fikirtepe’deki arsa sahiplerinin açtığı bir davaya yollanılan beyanda, “Davanın durmasına karar...