04 / 05 / 2024

Fikirtepe dönüşüm son durum

Fikirtepe dönüşüm son durum

Seslerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na duyurabilmek için 2019'a sanatsal bir kampanya ile giren Fikirtepe Kentsel Dönüşüm mağdurları, Kadıköy Süreyya Operası önünde ‘Leke Fikirtepe’ isimli enstalasyon ile etkinliği başlattı.

Fikirtepe Merdivenköy 6 yıldır dönüşüm bekliyor!

İstanbul Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor ancak Merdivenköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ‘35 Nolu Proje Adası’nda 6 yıldır dönüşüm bekleniyor.

Fikirtepe'de evler yıkıldı kira kesildi!

KADIKÖY’e bağlı Fikirtepe bölgesinde yaklaşık 5 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm sürüyor. Plan değişiklikleri ve vatandaşla müteahhit arasındaki anlaşmazlıklar bölgede dönüşüm sürecinin uzamasına neden oldu.

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un o ilçesinde dönüşüm tam gaz! Cazibe merkezi olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe dönüşüm projesinde 13 bin konutun ihalesinin tamamlandığına dikkat çekerek 2023'ten itibaren etaplar halinde teslimlerin yapılacağını belirtti.

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Mustafa Ekşi İnş. - Aydur Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile 27 Aralık tarihinde imzalandı. 

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bağcılar Kirazlı'da devam eden kentsel dönüşüm projesine ilişkin son durum hakkında bilgi paylaştı. 

Fikirtepe dönüşüm son durum Haberi

Fikirtepe dönüşüm son durum

Kentsel dönüşümde 2005 yılında pilot bölge seçilen Kadıköy Fikirtepe’de, arsa ve konut sahibi 65 bini bulan mağduru temsilen oluşturulan Leke Fikirtepe Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na seslerini duyurabilmek için 2019'a, düzenledikleri sanatsal bir kampanya ile girdi. Kadıköy Tarihi Süreyya Operası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasından sonra, ‘Sessizliği bozmak için lekeye çivi çak ve paylaş’ panosu, Fikirtepe’de inşaat alanına taşınarak, çivi çakma etkinliği burada da devam etti.

‘Leke Fikirtepe’ isimli enstalasyon ile mağdur hak sahipleri, enstalasyon üzerinde yer alan ‘ev ikonu’na ilk çivileri çakarak, “Sessizliği bozmak için lekeye çivi çak ve paylaş!” dedi. Hak sahipleri, bir ay daha sürecek kampanya süresince, bölgede mağdur 65 bin kişiyi temsilen, elden ele verecekleri çekiç ile ev ikonu üzerine 65 bin çivi çakacak.

Fikirtepe mağdurları www.change.org adresi...