16 / 04 / 2024

fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmaları

fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanmasını istediklerini bildirdi.

Fikirtepe'de 6 yıldır tek bina dikilemedi!

İstanbul'un ilk kentsel dönüşüm bölgelerinden olan Fikirtepe'de 6 yıldır süren çalışmalarda henüz hiçbir konut teslimi yapılmadı. Boşaltılan yıkık dökük sokaklar savaş ya da afetten çıkmış bir kent görünümünde.

Fikirtepe 2 yıl içinde bitecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği Fikirtepe hakkında dengeleri değiştiren açıklamalarda bulundu.

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum!

Beş yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de çalışmalar hızlandı. 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın inşa edileceği bölgede 18 milyar dolarlık değer oluşacak. İşte bölgedeki son durum ve satıştaki projeler.

Kürşat Ufuk: Her yıl yüzde 50 büyümeyi planlıyoruz!

Pana Holding, Anadolu Yakası'nın önemli oyuncularından Selimoğlu İnşaat'ı satın aldı, Fikirtepe'de A Takımına girdiklerini söyleyen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, her yıl yüzde 50 büyüme planlıyor.

Fatma Güldemet Sarı'nın önündeki en önemli dosya Fikirtepe!

Fatma Güldemet Sarı'nın önünde ki en önemli dosya olarak Fikirtepe bulunmaktadır. Dönüşümde vatandaşların hak ve hukukları gözetilerek yatırımcıların önlerini hızla açacak karar ve uygulamaları hızla hayata geçirmesini bekliyoruz.

Türkiye'nin Manhattan'ı Fikirtepe'de yükselecek!

Kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe'de 4 firma daha ruhsatını aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk, projenin örnek olduğunu belirterek "Türkiye'nin Manhattan'ı Fikirtepe'de yükselecek" dedi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm süreci hızlanıyor!

İstanbul Fikirtepe'de 4 yıldır süren ve yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için 17 inşaat şirketi Fikirtepe Platformu'nu kurdu. Fikirtepe'de, 4 yılda geliştirilen projelerle 18 milyar dolara ulaştı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketleri Kadıköy Fikirtepe’de yaklaşık 4 yıldır devam eden İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm projesinin hızla ve başarılı bir şekilde tamamlanması için güç birliği yaptı.

Fikirtepe'de 50 adanın 20'sinde kentsel dönüşüm başladı!

İstanbul Kadıköy’de 1.350.000 metrekarelik bir alanda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında bölgede 35.000 konut ve 2.500 ticari alan yer alacak.

Fikirtepe'nin yüzde 90'ı boşaldı!

Özkan Eker:"135 hektarlık bu kentsel dönüşüm alanında kamu-özel işbirliğiyle yaklaşık 5 milyar dolarlık proje yürütülüyor. Proje bitince Fikirtepe'de değer artışı yüzde 500 olacak" dedi. Bölgenin 1-2 ay içerisinde tamamen terk edilmesi öngörülüyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında ilk acele kamulaştırma yapıldı!

İstabul Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunları ile sık sık gündeme geldi. 1.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip bölgede 4 yıl önce başlayan süreç, inşaat firmaları ile bölge halkının anlaşamaması nedeniyle uzadı...

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm ile milyoner oldular!

Gecekondu imajından kurtulamayan Fikirtepe, kentsel dönüşüm sayesinde çağdaş gökdelenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fikirtepeliler, mahalleleri kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra müteahhitlerle yaptıkları sözleşmelerle milyoner oldu.

Şaadet Temel: 5 yılda yepyeni bir Fikirtepe göreceğiz!

Fikirtepe'de sözleşme imzalamayanlara kamulaştırma yapılacağını söyleyen Şaadet Temel, '5 yılda yepyeni bir Fikirtepe göreceğiz' dedi.Temel, Fikirtepe'de 4 yıldır çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projesi için son viraja girildiğini söyledi

Kentsel dönüşümde hak sahiplerinin 3'te 2'si ile anlaşmak yeterli mi?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapan şirketlerin hak sahiplerinin 3’te 2’si ile anlaşması yeterli ama bu kural uygulanamıyor. Bir proje 31 dönümlük arazinin ortasındaki apartmanını boşaltan ancak firmayla pazarlığı sürdüren A.D.’ye takıldı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile imzalandı. 

KİPTAŞ Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesi tamamlandı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığını dile getirdi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün kitabı yazıldı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitapçık yayınlandı. Kitapçıkta dönüşüm ile ilgili 25 soruya cevap verildi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde tahliye anlaşmazlığı!

Uzun zamandır dönüşümü kangren haline gelen İstanbul Fikirtepe için geçtiğimiz sene Çevre Şehircilik Bakanlığı adım attı. Ancak şimdi de tahliyelerle ilgili anlaşmazlıklar başladı. Fikirtepeliler, kendilerine sözlü olarak sunulan vaatlerin yazılı sözleşme haline getirilmesini istiyor.

fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmaları

Gazetecilerle Sepetçiler Kasrı'nda bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, inşaat sektörünün reel ekonominin yüzde 7'sini oluşturduğunu, 250 farklı sektörü etkilediğini belirterek, 2018'den itibaren her yıl 500 bin konut dönüştürülmesi halinde ülke ekonomisine yaklaşık 40 milyar dolarlık katkı oluşturacağını anlattı.


Özhaseki, "Dışarıdan ekonomik taarruza, boğma hareketine maruz kaldığımız, birtakım sıkıntılar çektiğimiz bir ortamda neredeyse yüzde 100 yerli, milli olan böyle bir sanayi dalını, sektörü biz devreye koyduğumuzda herhalde iç piyasa için ilaç gibi olur ve bizi uçurur diye düşünüyorum." dedi.


Fikirtepe'de 2007'de kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini, buradaki problemin bir kısmının vatandaş, bir kısmının müteahhitler, bir kısmının belediyeler, bir kısmının da hukuki mevzuattan kaynaklandığını, ada ada, tek tek sorunları çözmek için 3-4 ay önce bakanlık olarak çalışma başlattıklarını kaydeden...