25 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum

Kentsel dönüşümün simgesi fikirtepe, sektörün yakından tanık olduğu birçok badire atlattı. Yeniden inşa edilen ve her yönüyle dönüştürülen Fikirtepe'de neler oluyor? Fikirtepe Platformu Genel Müdürü İrfan Şükrü Yağcı, Milliyet'e anlattı.

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum!

Beş yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de çalışmalar hızlandı. 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın inşa edileceği bölgede 18 milyar dolarlık değer oluşacak. İşte bölgedeki son durum ve satıştaki projeler.

Fikirtepe'de bir adada iki firmanın 4 emsalle yapılaşabilme müjdesi!

Fikirtepe'de artık herhangi bir adada birden fazla firmanın olması emsalin düşme sebebi olmayacak. Fikirtepe'ye hanımeli değmeye başladı.

Fikirtepe'de 40 yapı adasında problem var!

Fikirtepe'de 17 inşaat şirketinin bir araya gelerek bölgedeki sorunları aşmak için oluşturduğu Fikirtepe Platformu'nun gündeminde ‘problemler' var.

Dumankaya Fikirtepe projesinde anlaşma sağlandı!

Fikirtepe'de Dumankaya birinci adasında yüzde yüz anlaşma tamam ... Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde güzel gelişmeler oluyor. Dumankaya birinci adasında kalan son parselle Fi-KENTDER aracılığı ile anlaşma sağlandı

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında 800 bina yıkıldı!

Kadıköy'de fikirtepe, Dumlupınar, eğitim ve Merdivenköy mahallelerini kapsayan ve yaklaşık 2,5 yıldır devam eden kentsel dönüşüm kapsamında, 2000'e yakın bina boşaltılırken, 800 bina da yıkıldı.

Fikirtepeliler Bakanlık İl binasında toplanıyor!

Fikirtepe'de mağdur konumda bulunan imza atmış veya atmamış vatandaşlar öncülüğünde başlatılan bir eylem hazırlığı daha yapılıyor. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda pazartesi öğlen saat 12:30 da Bakanlık İl binasında toplanılıyor.

Fikirtepe'de kamulaştırma bedeli ödemesini 5 yıla yayarız!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Fikirtepe kentsel dönüşümde hak sahibini, müteahhiti, müşavir ve yapı denetim firmalarını uyardı. Gürgen, "Kamulaştırma bedelini ödemeyi gerekirse 5 yıla yayarız" dedi.

Fikirtepe'de banka garantisi için ilk adım atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepeliler'in kentsel dönüşüm şüphelerini ciddiye aldı ve firmaların banka bilgilerini istedi. Fikirtepe Yatırımcı Profili Veri Bankası oluşturan Bakanlık, müteahhitlere hangi bankalarla çalıştıklarını sordu.

Fikirtepe'ye radikal önlemler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Fikirtepeli dernek yöneticileri ve muhtarlarla yaptığı toplantıda bölgede dönüşüm için radikal adımlar atılacağını, kötü niyetli firma ve imza atmaya yanaşmayan hak sahiplerine taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Fikirtepe’de tapularını alan firmalar hangileri?

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde son durum: Anka Yapı'dan sonra bugün itibariyle tapu alan proje-firma sayısı 6’ya çıktı. Peki Fikirtepe’de tapu alan firmalar hangileri? Hangi proje ne kadar kamuya terk yaptı? Bundan sonra neler olacak?

Fikirtepe'de kamulaştırmayı başlatan SMS!

Fikirtepe'de kamulaştırma başlıyor... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü, Fikirtepe'de proje yapacak inşaat firması yetkililerine gönderdiği SMS ile kamulaştırmanın başlayacağını duyurdu. İşte o SMS...

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel, mahallenin kahramanı oldu!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde adı 'İnatçı Fikirtepeli'ye çıkan Alaaddin Demirel, Vartaş Yapı ile sözleşme imzalamadı; acele kamulaştırmanın yolunu açtı. Fikirtepeliler artık ona kızmıyor, aksine teşekkür ediyor...

New Idea Tower Fikirtepe'de fiyatlar ne zaman netleşecek?

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında Palma D'oro May İnşaat tarafından hayata geçirilen New Idea Tower projesinde son durum nedir? Palma D'oro May, projeyi Fikirtepe’de nerede konumlandırdı? Kaç dönüm alan için anlaşma sağlandı? İşte cevaplar…

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde iyi örnek olmadı!

Fikirtepe'nin kentsel dönüşüm için iyi bir örnek olmadığını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu "Maalesef hâlâ know-how'ı öğrenemedik. 1950-1960'larda yapılan hatalar tekrar ediliyor. İmar artırılıyor ama altyapı aynı. 50 yıl sonra o binalar da yıkılacak" dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum!

Beş yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de çalışmalar hızlandı. 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın inşa edileceği bölgede 18 milyar dolarlık değer oluşacak. İşte bölgedeki son durum ve satıştaki projeler.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde 4 firma daha ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe’de devam eden, kentsel dönüşümde mutlu sona yaklaşıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği’nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Kentsel dönüşümde 1'e 3 isteyenler sistemi tıkıyor!

Kentsel dönüşümde çözümsüzlüğün sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve gelen aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Bu böyle gitmez. Ortak paydada buluşalım" diyor

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum raporu!

Fikirtepe Haber Fi-KENTDER' in yaptığı saha çalışması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiler ortalamasında Fikirtepe'de son durum raporunu yayınladı. İşte Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum raporu...

Fikirtepe kentsel dönüşümde 5 firma ruhsat aldı!

Kentsel dönüşüm aşamasındaki Fikirtepe'de 5 proje ruhsat aldı. 5 projenin daha yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ruhsat alması bekleniyor...

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde son durum ne?

Fikirtepe kentsel dönüşümde kaç adada anlaşma sağlandı? Fikirtepe'de kaç adaya yapı ruhsatı verildi? Kaç alanda anlaşmalar yüzde 90'ı geçti? Kaç adaya kamulaştırma tebligatı gönderildi? Kaç adada uzlaşma toplantısı yapıldı? İşte Fikirtepe karnesi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm hikayesi!

Fikirtepe kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilen dört yıl geçti. Şirketlerin bir kısmı inşaatta hafriyat ve fore azık dikme aşamasındalar; büyük bir kısmı da ''ruhsat verilecek mi'' terddüdü içinde. Fikirtepeliler de uzayan bu süreçten mağdur.

Fikirtepe kentsel dönüşümde önalım hakkı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında 6306 sayılı Kanun'un kendisine verdiği önalım hakkı yetkisini kullanarak bazı tapulara el koyacak. Fikirtepe'de hangi tapulara el konulacak? Fikirtepe ön alım hakkı nasıl uygulanacak?

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum Haberi

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum

Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen fikirtepe, sektörün yakından tanık olduğu birçok badire atlattı. Yeniden inşa edilen ve her yönüyle dönüştürülen Fikirtepe'de neler oluyor? Fikirtepe Platformu Genel Müdürü İrfan Şükrü Yağcı, Milliyet'e anlattı.


1-) Bengü Öner: Fikirtepe’de neler yaşanıyor? Şu an kentsel dönüşüm hangi aşamada?


İrfan Şükrü Yağcı: Fikirtepe’yi incelediğimizde aslında zorunluluk nereden geliyor oradaki dönüşümün zorunluluğu Türkiye'nin ihtiyacı Türkiye bir deprem kuşağında ve İstanbul'da bir deprem olursa ki İstanbul dışında dahi olduğunda İstanbul’daki binalar çok ciddi şekilde sallandı ve insanlar hakikaten risk içinde yaşadıklarını algıladılar. Hatta deprem yönetmeliğinden dolayı deprem emniyet kalitesi artırıldı. Bir zorunluluk kentsel dönüşüm yani bu zorunluluk neden? 


Mevcut deprem kuşağına dayanıklı binalarda yaşamıyor toplumumuz. Şimdi bu dönüşümü nasıl sağlayacağız? Mevcut binaların yıkılması ve tekrar yapılması söz konusu... Tercih...