24 / 04 / 2024

Fikirtepe Platformu kentsel dönüşüm çalışmaları

Fikirtepe Platformu kentsel dönüşüm çalışmaları

İstanbul'un en çok konuşulan kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkan Fikirtepe'de iş yapan 17 müteahhit firma, Fikirtepe Platformu'nu kurdu.

Fikirtepe'de 13 bin konut 2016'da teslim edilecek!

Ali Nuhoğlu, “Toplamda 35 bin konutun inşa edileceği Fikirtepe'de ilk olarak 13 bine yakın konut önümüzdeki sene sonunda teslim edilmeye başlanacak. " dedi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 2018’de tamamlanacak!

Fikirtepe’de proje üreten 17 firma ‘Fikirtepe Platformu’ altında birlikte hareket edecek. Sorunları çözüp Fikirtepe’yi tanıtmayı amaçlayan platform, projelerin 2018’de tamamlanması için çalışacak.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO'nun Fikirtepe ihalesine 1.5 milyar TL'lik teklif!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Fikirtepe'deki son ihale 1.5 milyar TL' başlıklı yazısı...

Erdoğan Bayraktar'dan Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme tepki!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü eleştirdi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe'de ilk kazma vuruldu!

İstanbul'da yılan hikayesine dönen Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmalar başladı. Projede evlerin 4 sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Fikirtepe facia gibi. Yani mutlu olan kimse yok. Devlet mutsuz, belediye mutsuz, müteahhit mutsuz battı çoğu" dedi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe sakinlerinin yüzde 90'ından fazlası kentsel dönüşümü destekliyor!

Fikirtepe'de yaşayan vatandaşların yüzde 90'lık kısmından daha fazlası Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme destek veriyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün kitabı yazıldı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitapçık yayınlandı. Kitapçıkta dönüşüm ile ilgili 25 soruya cevap verildi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un kangrene dönen kentsel dönüşüm noktası Kadıköy Fikirtepe için Şubat'ta yeniden başlattığı planlama sürecinde bir adım daha attı.

Fikirtepe Platformu kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Fikirtepe Platformu kentsel dönüşüm çalışmaları

İstanbul'un en çok konuşulan kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkan Fikirtepe'de iş yapan 17 müteahhit firma, Fikirtepe Platformu'nu kurdu. Amaç bölgede 2018 yılı sonuna kadar 35 bin konut ve 2500 ticari birimlik proje ile kamu yatırımlarının tamamlanmasını sağlamak.


1.4 milyon metrekarelik alanıyla İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkmasına rağmen yaklaşık 4 yıldır istenilen seviyeye gelemeyen Kadıköy Fikirtepe'de faaliyet gösteren 17 müteahhit firma dönüşümün hızlanması için güçlerini birleştirdi. Müteahhitler, oluşturdukları Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği çatısı altında kurulan Fikirtepe Platformu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Belediyesi, vatandaşlar ve inşaat şirketleri arasında köprü görevi görmeyi hedefliyorlar. 


18 MİLYAR DOLARLIK DEĞER YARATILACAK 


Fikirtepe Platformu'nun başkanlığını üstlenen Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, toplam 57 yapı adası bulunan Fikirtepe'de şimdiye kadar sadece...