20 / 04 / 2024

Fikirtepe Platformu son durum

Fikirtepe Platformu son durum

Fikirtepe'de 17 inşaat şirketinin bir araya gelerek bölgedeki sorunları aşmak için oluşturduğu Fikirtepe Platformu'nun gündeminde ‘problemler' var.

Fikirtepe Platformu'nda çalışmalar hızlandı!

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesinin hızla ve başarılı bir şekilde tamamlanması için güç birliğini hayata geçiren, Başkanlığını Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu'nun yaptığı Fikirtepe Platformu, çalışmalarına hız kesmeden devam

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm için 17 şirket birleşti!

İstanbul'un en çok konuşulan kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkan Fikirtepe'de iş yapan 17 müteahhit firma, Fikirtepe Platformu'nu kurdu.

Fikirtepe Platformu'nun ilk projesi 2016'da teslim edilecek!

Kadıköy Fikirtepe'de 17 inşaat şirketi bir araya gelerek güç birliği yaptı. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği, Fikirtepe Platformu'nu oluşturan 17 şirketin ilk projeleri 2016 yılının sonunda teslim edilecek.

Fikirtepe'de 13 bin konut 2016'da teslim edilecek!

Ali Nuhoğlu, “Toplamda 35 bin konutun inşa edileceği Fikirtepe'de ilk olarak 13 bine yakın konut önümüzdeki sene sonunda teslim edilmeye başlanacak. " dedi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 2018’de tamamlanacak!

Fikirtepe’de proje üreten 17 firma ‘Fikirtepe Platformu’ altında birlikte hareket edecek. Sorunları çözüp Fikirtepe’yi tanıtmayı amaçlayan platform, projelerin 2018’de tamamlanması için çalışacak.

Kira krizi gitgide büyürken Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan son dakika açıklaması geldi: Nefes alamıyoruz!

Asgari ücretle geçinen Antalyalı kiracılar, enflasyonun da etkileriyle artan kira fiyatları karşısında zor günler geçirirken, Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan konu ile ilgili çağrı geldi...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emlak Konut GYO'nun Fikirtepe ihalesine 1.5 milyar TL'lik teklif!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Fikirtepe'deki son ihale 1.5 milyar TL' başlıklı yazısı...

Fikirtepe'de son durum!

Mega kent İstanbul'da kentsel dönüşümün çıkmaza girdiği bölge olan Fikirtepe’de taş üstünde taş kalmadı. 

Murat Kurum: Fikirtepe'de tabut evlere neşter vuruyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fikirtepe ile ilgili olarak, "Tabut evlere neşter vuruyoruz" dedi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde son dokunuşlar yapılıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde son dokunuşların yapıldığını dile getirdi. 

‘GYODER Çözüm Platformu’nda yeni çalışma düzeni konuşulacak!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı örgütü GYODER, Çözüm Platformu toplantısında ‘Şimdi Her Yer Ofis’ başlığı altında son gelişmeler masaya yatırılacak.

Türkiye'de son bir yılda kira değer artışı yüzde 18!

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksacom’un açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde konut kira değeri son bir senede yüzde 18, satış değeri ise yüzde 35 arttı. 

GYODER Çözüm Platformu’nda pandemide yaşanan değişim masaya yatırılacak!

GYODER Çözüm Platformu toplantısında ‘Pandemi sonrasında nasıl bir dünya? Ofis ve Alışveriş Merkezleri’ başlığı altında son gelişmeler masaya yatırılacak.

Emlak vergisi borçluları dikkat! Son gün 31 Aralık!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakcı, borç yapılandırması ile ilgili "Teknoloji sayesinde bugün oturduğunuz yerden de başvuru yapmanız mümkün ancak son günlerde oluşan yığılmalar sistemi zora sokuyor" dedi.

Fikirtepe Platformu son durum Haberi

Fikirtepe Platformu son durum

Platformun üyelerinden Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, Fikirtepe'de 61 yapı adası bulunduğunu hatırlatarak, “21 adada yapılaşmayla ilgili süreç başladı. Ancak diğer 40 yapı adasında problemler henüz çözülemedi. Bunların 30'u ile ilgili sorunların 1-2 ay içinde çözülmesini öngörüyoruz. Diğer 10 adada yaşanan sorunların çözümü için ise platform olarak çaba gösteriyoruz.” dedi. Fikirtepe'de 2016 yılında ev teslimlerinin başlayacağını belirten Sinanlı, 2018 sonunda ise bölgenin dönüşümünde en az yüzde 80 hallolur.” dedi.


Yiğit Grup ile kentsel dönüşüm için kurdukları ortaklığın tanıtım toplantısında konuşan Reşit Sinanlı, ortaklığın da ilk adımı İstanbul Fikirtepe'de attığını söyledi. Fikirtepe'de 30 bin metrekare alanın dönüşümü için 2012 yılından bu yana çalıştıklarını söyleyen Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, “650 malikle anlaşıp dönüşüm sürecinde son aşamaya geldik....