26 / 04 / 2024

fikri türkel

fikri türkel

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Fikrİ Türkel bugünkü köşe yazısında:" Alışveriş merkezleri nereye koşuyor?" sorusuna yanıt verdi. Türkel, Fransa Cannes'te gerçekleşen MAPİC fuarından da bahsetti...

Bakü yeni yatırımları ile Dubai olabilir mi?

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Fikri Türkel, bugünkü köşe yazısında Bakü'nün inşaat yatırımlarından bahsetti. Türkel, Bakü'nün kentsel dönüşüm yatırımları ile Dubai gibi olup olamayacağının altını çizdi...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Ünlü bankadan müşterilerine ‘flaş’ çağrı! Yenilikçi iş fikri olanlara 100 bin TL ödül verecek!

Katılım bankacılığı alanında hizmet veren Kuveyt Türk, inovatif iş fikri olanlara çağrıda bulundu. Yenilikçi fikir ve önerileri olan ve dereceye giren ilk 3 kişiye toplamda 100 bin lira ödül verecek. Başvuru detayları haberimizde…

Türkel Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Türkel Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Türkel Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Bakırköy'de yapıldı.

The Beyond Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

The Beyond Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi Şişli'de Gökçem Türkel tarafından kuruldu.

İş fikri olan gence 200 bin TL destek! 6 tematik alanda hibe verilecek 

Genç girişimcilere 200 bin Türk lirası destek verilecek. BİGG programı için açılan çağrıda geri sayım başladı. 6 tematik alanda iş fikri olanlar, uygulayıcı kuruluşlara başvuruda bulunabilecek.

Acıbadem Grup Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acıbadem Grup Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli’de  60 bin TL sermaye bedeli ile Fikri      Alişan tarafından kuruldu.

Türkkon Group İnşaat Taşımacılık Otomotiv Hayvancılık İth.ve İhr. Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkkon Group İnşaat Taşımacılık Otomotiv Hayvancılık İth.ve İhr. Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli İle  Türkel Üzeyir tarafından kuruldu.

Şişli'de boşaltılan binanın temelinde kayma mı var?

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina boşaltıldı. Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Türkel Yatırım Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Türkel Yatırım Ve İnşaat Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Deha Türkel tarafından kuruldu.

Tacikistan müteahhitlik sektöründeki Türk firmaları için fırsat!

Cihangir Fikri Saatçioğlu, Tacikistan’ın, altından pamuğa, enerjiden tekstile, tarımdan alüminyum üretimi ve alüminyum ve pamuk işleme alanına, inşaata kadar birçok alanda Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istediğini belirtti.

Dünya çapındaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'de!

Son 10 yılda dünya çapındaki 10 büyük projenin 6 tanesi Türkiye'de yapıldı diyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ''Çok şükür ülkenin bunu yapacak imkan ve gücü var. İstikrar olduğu zaman ülke ayağa kalkıyor ve hizmet oluyor." dedi.

fikri türkel Haberi

fikri türkel

Alışveriş merkezleri nereye koşuyor?


Uzun dönemdir ortalıkta görünmeyen Mehmet Bayraktar ile Cannes'da karşılaştık. AVM deyince Galeria aklı gelir ve bu projeyi Türkiye'ye getiren Mehmet Bayraktar o tarihte daha 24 yaşındaydı.


Bayraktar ailesinin AVM ilgisi aslında 1972'ye dayanıyormuş. O günlerde Sabancı Ailesi ile Bayraktarlar işbirliği yapmış ve lastik fabrikası kurmaya karar vermişler. O dönemde ABD'de lastik sanayinin merkezi Ohio idi. Sakıp Sabancı ve Hüseyin Bayraktar lisans anlaşmaları için oraya gidince kar yağışı altında kendilerini AVM'ye atarlar. Bunu gören Hüseyin Bey, 'Bundan bir tane Türkiye'ye yapalım' der. Ancak bunu gerçekleştirmek ancak 1989'da nasip olur.


Sonraki yıllarda sessiz bir dönem geçer ve 2000'li yıllarda süreç hızlanır. Bu hızlı süreç bazı karışıklıklar oluştursa da sektöre ilgi hem içerde hem dışarda devam ediyor.


Üç gündür Cannes'da AVM'lerin geleceği...