26 / 04 / 2024

filistin Vadi el Ahmer yıkım

filistin Vadi el Ahmer yıkım

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki sembolik köy olan Vadi el-Ahmer'i yıktı. 

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

İsrail Batı Şeria’da Filistin’in 147 dönüm arazisine el koydu!

İsrail makamlarının işgal altında olan Batı Şeria’nın Beytullahim şehrinde toplamda 147 dönüm araziye el koymayı hedefleyen planı onayladığı belirtildi.

Hımsa el-Bakia bölgesinde halkın evlerini zorla yıkılıyor!

Filistin'de işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Hımsa el-Bakia bölgesi işgalci İsrail güçleri tarafından yıkıma maruz kaldı.

İsrail’den Doğu Kudüs’te dev yıkım projesi!

Kudüs Belediyesi, "Silikon Vadisi" inşa etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Vadi el-Cevz bölgesinde Filistinlilere ait tüm iş yerlerini yıkma projesini onayladığını açıkladı.

Hande Erçel ve Murat Dalkılıç lüks villalarının kirasını ödeyemiyor mu?

Hande Erçel ile Murat Dalkılıç'ın Çubuklu Vadi Konakları'nda bulunan, aylık kirası 25 bin TL olan olan lüks villalarının kirasını ödemekte zorluk çektiği iddia edildi...

Hande Erçel ve Murat Dalkılıç Çubuklu Vadi Evleri’ne taşınıyor!

Hande Erçel ve Murat Dalkılıç, berababer yaşamak için uzun zamandır aradıkları evi sonunda Çubuklu Vadi Evleri’nde buldu. 

Hande Erçel ve Murat Dalkılıç'ın evlerinin kirası 25 bin TL!

Güzel oyuncu Hande Erçel ile popçu Murat Dalkılıç, yeniden Çubuklu Vadi Konakları’na taşınıyor.

İsrail El-Halil'de 1500 dönüm araziye el koydu!

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil şehrindeyaklaşık 1500 dönüm araziye el koyd

İsrail, Han El Ahmer Köyü'nü bugün yıkacak!

İsrail yönetimi, Filistin’de, Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki bağlantıyı sağlayan Han el-Ahmer köyünü bugün yıkacak.

İsrail'in sembolik köyü Vadi el-Ahmer yıkıldı!

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki sembolik köy olan Vadi el-Ahmer'i yıktı. 

Hande Erçel Ulus'a taşındı!

9 aydır aşk yaşayan Hande Erçel ve Murat Dalkılıç arasında ilk kavga çıktı. Dalkılıç'ın Beykoz Çubuklu Vadi Konakları'ndaki evinde kalan Erçel, aylık kirası 6 bin lira olan Ulus'ta bir eve taşındı.

BM'den Nahr El Barid Filistin mülteci kampına 369 konut!

2007 yılında meydana gelen çatışmadan sonra boşaltılan, Nahr El Barid Filistin mülteci kampında, yeniden yapılan 369 ev ve okul binaları, bugün düzenlenen törenle Filistinlilere teslim edildi

Vadi El Batti: Irakın 3 milyon konut ihatiyacı var!

Irak’ın Manila Büyükelçisi, Filipinler’e, Irak’ın 3 milyon konut, binlerce okul ve 100’den fazla hastaneye ihtiyacı olduğunu söyledi...  

filistin Vadi el Ahmer yıkım Haberi

filistin Vadi el Ahmer yıkım

İsrail askerleri, işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalında bulunan Filistinli bedevilerin yaşadığı Vadi el-Ahmer sembolik köyünü yıktı. Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Velid Assaf, konu ile ilgili açıklama yaptı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, açıklamada İsrail askerlerinin sabahın erken saatlerinde köye baskın düzenlediği ve burada bulunan beş evi yıktığı belirtildi. 

Han el-Ahmer'in kuzey kesiminde konteyner ve ahşap evlerden oluşan küçük sembolik köye "Vadi el-Ahmer" ismi verilmişti.  Yaklaşık 190 Filistinlinin yaşadığı bölgedeki okul yıkıldı. Bölgeye gelen yıkım ekibi Filistin'in farklı bölgelerinden gelen gönüllülerle bölge halkının direnişiyle karşılaşmıştı. İsrail mahkemesi, bölge sakinlerinin başvurusu üzerine yıkım kararını askıya almıştı. İsrail Yüksek Mahkemesi ise karara itiraz ederek yıkımların başlatılmasına...