25 / 04 / 2024

Filyos Limanı son durum

Filyos Limanı son durum

Filyos Limanı'nın toplam maliyeti 2.2 milyar Türk Lirasına ulaştı. Limanın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Filyos Limanı'nın maliyeti 4 kat arttı!

2016'da 537 milyon TL'ye sözleşme imzalanan Filyos Limanı projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 99 oldu. Ancak bedeli neredeyse 4 kat artarak 2.2 milyar TL'yi buldu.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Filyos Limanı Projesi meclis gündeminde!

Filyos Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi TBMM gündeminde!    

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Limanı projesinde sona gelindi!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde 2016 yılında inşaatına başlanan Filyos Projesi'nin bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Filyos Limanı'nda yüzde 67 ilerleme sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Filyos Limanı Projesi'nde yüzde 67 ilerleme sağlandığını söyledi.

Filyos Limanı Karabük ve Zonguldak'ın çehresini değiştirecek!

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Filyos Liman Projesi'nin Karabük, Zonguldak ve Bartın bölgesinin çehresini değiştireceğini söyledi. Ünal, "Dünyaya açılmamıza olanak veren bu proje işçi kültürü ve sanayi altyapısı olan Karabük'ün daha fazla yararlanacağı bir yatırım" diye konuştu.

Filyos Limanı 2020'de açılacak!

150 sene önce Abdülhamid tarafından gündeme getirilen Filyos Limanı projesinde son aşamaya gelindi. Projenin 2020 yılında açılması bekleniyor. 

Filyos Limanı 2020'de tamamlanacak!

Sultan Abdülhamit döneminde planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla temeli atılarak yapımına başlanan Filyos Limanı'nın 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

Filyos Liman Projesi'ne ilişkin 11 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi'ne ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti...

Cevdet Yılmaz: Filyos Limanı bütçeden finanse edilecek!

Çeşitli ziyaret ve toplantı için geldiği Karabük'te Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Filyos Limanı projesinin milli bütçeden finansa edileceğini dile getirdi...

Filyos Limanı'nın altyapısı 2017 yılında tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2014 yılı yatırım programına alınan 43 yıllık hayal Filyos Limanı'nın 810 milyon liraya malolacak alt yapısının 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor...

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Altında son 3 ayın en yüksek seviyesi görüldü! Kapalıçarşı'da gram altın 1856 TL oldu! 20 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcıların güvenli liman arayışı altında yükselişi tetikliyor. Kapalıçarşı'da gram altın bugün 1856 TL oldu. İşte 20 Ekim 2023 altın fiyatları.

Güvenli liman gömleğini giyen altına talep arttı! Gram altının geleceği seviye açıklandı! Uzman isimden bomba açıklama

İsrail-Filistin arasındaki sıcak çatışma piyasaları hareketlendirdi. Son günlerde düşüşe geçen altın tekrar güvenli liman gömleğini giydi ve yükselmeye devam ediyor. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Altında hareketli dakikalar! İşte son dakika altın fiyatları...

Yatırımcıların ‘güvenilir liman’ olarak gördüğü altın fiyatları 29 Temmuz Cumartesi gününe yatay seviyede başladı. Altında son günlerde yaşanan düşüş yatırımcılar tarafından merakla takip edilirken, hafta sonu da altının fiyatı sorgulanmaya devam ediliyor. Peki, altın fiyatları kaç TL? İşte detaylar

Güvenli liman gömleğini giyen altın son bir yılın zirvesinde!

Altın fiyatları bugün ABD verileri ile birlikte yükselişe geçti. Altının yükselişe geçmesi ons altın son bir yılın zirvesine taşıdı.

Güvenli liman altın 7 haftanın zirvesinden uzaklaşmaya başladı!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın 7 haftanı  zirvesinden uzaklaşmaya başladı. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları.

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.

Altın gümbür gümbür geliyor! Bir bir açıklanan rakamları gören inanamadı! İşte son dakika altın fiyatları 6 Kasım 2022!

Yatırımcıların güvenli liman olarak tercih ettiği altın gümbür gümbür geliyor! Bir bir açıklanan rakamları gören inanamadı! Hemen bu son dakika altın fiyatları 6 Kasım 2022'ye bakın...

Son dakika... Altın güvenli liman olarak cazibesini artırdı

Altın, haftanın ilk işlem gününde yükselen resesyon endişeleri ile tahvil getirileri ve doların zayıflaması nedeniyle güvenli liman olarak cazibesini artırarak yükselişe geçti.

"Dolar hala en güvenli liman"

Dev kuruluşların döviz analistleri son 20 yılın zirvesinde olan dolar endeksinin önümüzdeki 3 ayda da yine zirvede kalacağını ve resesyon karşısında en güvenli liman olmaya devam edeceğini söyledi.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın ne kadar? Gören şaşkına dönüyor! İşte 8 Haziran 2022 altın fiyatları

Haftanın üçüncü işlem gününde yatırımcılar tarafından en güvenli liman olan altın, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki son dakika altın fiyatları bugün ne kadar? İşte gram altın, çeyrek altın, tam altın ve Cumhuriyet altını fiyatları 8 Haziran 2022...

Filyos Limanı son durum Haberi

Filyos Limanı son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılışı gerçekleştirilecek olan Filyos Limanı'nın inşaatı 8 yılda bitirildi. 

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; limanın ilk ihalesi 2014'te gerçekleştirildi. Açık usulle rekabete açık düzenlenen ihalenin kazananı Şenbay ve Özgün Yapı oldu. İki firma ortaklığında 2016 yılında başlayacak inşaatın 2020'de 537 milyon Türk Lirası bedelle bitirilmesi planlandı.

Filyos Limanı'nda 20 Kasım 2019 tarihinde sürpriz bir ihale daha gerçekleştirildi. İhale bu kez 21b Pazarlık usulü ile yapıldı. İhalenin kazananı Kolin İnşaat oldu. 

İşin adı, “Filyos Limanı Rıhtım ve Geri Saha İnşaatı İhalesi” olarak belirlendi, fakat çerçevesi ve ilk ihaleden farkı belirtilmedi. 

4 Aralık 2019 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre 2 Aralık 2019 tarihinde başlayacak inşaat, 19 Mayıs 2021 tarihinde tamamlanacaktı. İlk ihaleye ek olarak bu ihalenin bedeli 695...