19 / 04 / 2024

filyos vadisi projesi

filyos vadisi projesi

Anadolu Bayram Gazetesi köşe yazarı olan Derya Akbıyık bugünkü yazısında Zonguldak'ın Filyos Bölgesi'nde hayata geçirilmesi planlanan Filyos Vadisi projesinden bahsetti. Akbıyık, bölgenin imara açılacağını açıkladı.

Filyos Vadisi Projesi doğal hayatı nasıl etkileyecek?

Filyos Deltası’nda, liman inşaatı çalışmalarına başlandı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Filyos Limanı yapımını da kapsayan Filyos Vadisi Projesi ile bölgedeki doğal hayatın geri dönüşü olmayacak şekilde zarar göreceğine dikkat çekti

Filyos Vadisi projesi bölgenin geleceğine yön verecek!

Filyos Limanı ile entegre bir proje niteliğine sahip Filyos Vadisi Projesi bölgeyi uluslararası alanda kalkındıracak bir yapıda yol alıyor. Bölgeye çeşitli sektörlerde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı sanayiciler bulunuyor.

Filyos Projesi kapsamında liman inşa edilecek!

Uzun zamandır hayal olan ve hayalinin gerçekleşmesine az bir zaman kala sanayi kentine dönmesi beklenen Filyos Projesi, Kamu İhale Kurumu’ndan (KİK) geçerek son noktaya geldi.

Filyos Vadisi projesinde sona yaklaşılıyor!

Uzun zamandır hayal olan ve hayalinin gerçekleşmesine az bir zaman kala sanayi kentine dönmesi beklenen Filyos Projesi, Kamu İhale Kurumu’ndan (KİK) geçerek son noktaya geldi.

Filyos Vadisi ihalesinde itirazlara KİK red verdi!

Filyos Vadisi ihalesinde itirazlara KİK red verdi. II. Abdülhamid’in hayali olan Filyos Vadi Projesi’nin ihalesinin yapılmasının ardından verilen itirazlara KİK’in red vermesinin ardından hayali gerçek oluyor.

Filyos Limanı'nın temelleri 2014 yılında atılacak!

100 yıldır hayata geçmesi beklenen Karadeniz'in en büyük projelerinden 'Filyos Limanı'nın temelleri 2014 yılında atılıyor. Proje, 30 bin kişilik istihdam ve komşu ülkelerle ekonomik ilişkilere dinamizm sağlayacak.

Filyos Vadi Projesi hayata geçirilmeyi bekliyor!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in hayali olarak bilinen 100 yıllık projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Karayalçın, "Zonguldak TSO'ya 14 milyar dolarlık bir yatırım başvurusunun yapıldığını söyledi.

Filyos Vadisi Projesi ile ilgili gelişmeler umut verici!

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, Filyos Vadisi Projesi'nin ilk ayağı olan Filyos Limanı Projesi'nin hayata geçirilmesi konusundaki gelişmeleri değerlendirdi...

Salih Demir: Filyos Vadisi Projesi'nde yer tahsisi bekliyoruz!

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ZTSO) M. Salih Demir, Filyos Vadisi Projesi'nin Batı Karadeniz'deki tüm illere ve İç Anadolu'ya hizmet edeceğini belirterek, "Filyos'da, Zonguldak gibi bir Zonguldak daha oluşacak...

Karabük Filyos Vadisi projesini bekliyor!

Karabük Ocak ayında yapılacağı söylenen Filyos Vadisi ihalesini bekliyor...

Filyos Vadisi’nde doğal gaz için 50 dönüm araziye el konuldu!

Karadeniz doğal gazının karadaki adresi olan Filyos Vadisi'ndeki bölge sakinleri, arazilerine hukuksuz olarak el konulduğuna dikkat çekti. İşte yaşananlar...

Düşler Vadisi'nde kısmi geçici kabul yapıldı! 

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi kapsamında 0 Ada 3202 Parselde yer alan bazı blokların kısmi geçici kabulü yapıldı. İşte Düşler Vadisi projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Düşler Vadisi, Giresunspor'un sponsoru oldu!

İstanbul Anadolu Yakası Riva'da hayata geçirilen Düşler Vadisi projesi, Giresunspor'un sponsoru oldu...

Filyos Vadisi Projesi meclis gündeminde!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi mecliste!

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Vadisi Projesi TBMM'de!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Limanı Projesi meclis gündeminde!

Filyos Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Düşler Vadisi projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Sular Vadisi projesi atıl hale geldi!

Bursa Yeni Mahalle'de inşa edilen Sular Vadisi projesi kaderine terk edildi. Atıl vaziyette olan milyonluk projenin birçok yerinde kırılmalar oluştu. 

Filyos Liman Projesi TBMM gündeminde!    

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düşler Vadisi Riva'da yüzde 5 peşinatla villa sahibi olma fırsatı!

‘Hayallerini Erteleme Türkiye’ kampanyası kapsamına Emlak Konut güvencesiyle ve Yılmaz İnşaat imzasıyla Riva’da hayata geçirilen Düşler Vadisi projesi de dahil edildi. Cazip fırsatların sunulduğu projede alıcılar, taksit ödemelerine 3. yılda başlarken yüzde 5 peşinatla villalara sahibi olabiliyor. 

Filyos Liman Projesi ile ilgili 5 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

filyos vadisi projesi Haberi

filyos vadisi projesi

Zonguldak'ın rüyasıydı. Hayaliydi. Olmaz denileniydi. Olamaz söylemlerini sıklıkla duyardık. Gerçekleşmez, denilen Filyos projesi (2016 yılı) artık start aldı. Zonguldak ilinin son 50 yılma damga vuran bir projeden bahsediyorum. Çok eski geçmişi olan, 2. Abdülhamit han döneminde düşünülen. 


O dönemde de rüya olarak adlandırılan. Filyos vadisi projesi, Doğal liman alanı, Tarım alanı, Çok debisi yüksek ve azgın bir ırmağa sahip Filyos projesinden bahsediyoruz. 1990 yıllarından başlayan milyonlarca liralık kamulaştırma.

Kamulaştırma çalışmaları bile uzun yıllar sürdü. Burada bir çok bu bölge insanımız, toprak sahipleri zengin oldu. Hatta kamulaştırmadan dolayı oluşan mahkemelerden bir çok Avukatında zengin olduğunu biliyoruz. 


Böyle devasa bir projeden bahsediyoruz. 1990 yıllardan bugüne gelindi. 1998 yılında serbest bölge ilanı. Daha sonra bu serbest bölgenin iptali. Yeniden serbest bölge yapılması. 2000 li yıllardan...