19 / 04 / 2024

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) bugün toplandı. Toplantıda enerji ve gayrimenkul fonlarına ilişkin son durum ele alındı.

ECB'den emlak piyasası analizi: Faiz artırımları risk yaratıyor! 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından, Finansal İstikrar Raporu  yayımlandı ve veriler açıklandı. ECB, raporda sıkılaştırma ile beraber emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" yükseldiği uyarısını yaptı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası koridorları bu dedikodu ile çalkalanıyor! Dolarla ilgili korkunç senaryo

Merkez Bankası'nın dolar rezervleri hakkında ürküten bir iddia ortaya atıldı. Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Merkez Bankası'nın TL'yi desteklemek için bankalardan yüklü miktarda döviz aldığını ve bu dövizleri ödemesi için yatırım gerektiğini belirtti.

IMF'den kripto para uyarısı!

Kripto varlıkların piyasa değeri 2 trilyon doları geçti. IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nun "Kripto Ekosistemi ve Finansal İstikrar Zorlukları" başlıklı kısmında, kripto varlıkların hızlı büyümesinden kaynaklı finansal risklere karşı uyarılarda bulundu.

Akmerkez GYO 2020 yılı finansal raporu!

Akmerkez GYO, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020  dönemine ilişkin finansal raporunu ve sorumluluk beyanını KAP'ta yayınladı. 

Halk GYO 2020 yılı finansal raporu!

Halk GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ait finansal raporu ve sorumluluk beyanı yayınlandı. 

Deniz GYO 2020 faaliyet raporu ve finansal tablo!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2020 ile 30 Haziran 2020 dönemine ait sorumluluk beyanı, finansal tablo ve faaliyet raporunu yayınladı....

Berat Albayrak'tan FİKKO açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) toplantısında, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında normalleşme sürecinde gelinen noktayı ve küresel gelişmeleri istişare ettiklerini aktardı.

Hane halkının konut kredisi borcu yüzde 12.8 arttı!

Finansal İstikrar Raporu'na göre, hane halkı bankalara 644.6 milyar TL, finansman şirketlerine ise 10.5 milyar TL borçlu. Hane halkının 236 milyar TL'den fazla konut kredisi borcu bulunuyor ve konut kredisi borçları bir yılda yüzde 12 arttı!

Gayrimenkul fiyatlarını finansal sistem etkiliyor!

Avrupa Merkez Bankası "Finansal İstikrar Değerlendirme" raporunda çok düşük banka karlılığı ve gayrimenkul fiyatlarında artan düzeltme riski, finansal sistemde oynaklıklar arasında gösterdi...

Fed: Finansal sektör kırılganlıkları kısa vadede daha belirgin olacak!

Fed, Amerikan finansal sistemine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Finansal İstikrar Raporu"nun mayıs sayısını yayımladı.

QNB Finans Finansal Kiralama 2019 yılı finansal raporunu yayınladı!

QNB Finans Finansal Kiralama 2019 hesap dönemine ait faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayınladı...

G20: Sabitkoinler finansal istikrar için risk oluşturabilir!

G20 tarafından kurulan Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Facebook’un Libra’sı gibi sabitkoinlerin (Stablecoin) finansal istikrar için risk oluşturabileceğini ve mutlaka sıkı düzenlemeden geçmesi gerektiğini aktardı.

Özak GYO 2019 finansal tablo!

Özak GYO 1 Ocak 2019 - 31 Aralık 2019 dönemine ilişkin finansal tablo ve sorumluluk beyanını yayınladı...

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Haberi

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesinin (FİKKO) toplandığını sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla duyurdu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Albayrak, paylaşımının altına şu notu düştü: "Toplantıda, küresel finans piyasalarındaki gelişmeleri ve ülkemize olası etkilerini, enerji ve gayrimenkul fonlarına ilişkin son durumu ele aldık." 

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, FİKKO toplantısının bugün gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Toplantıda, küresel finans piyasalarındaki gelişmeleri ve Türkiye'ye olası etkilerini, enerji ve gayrimenkul fonlarıyla ilgili son durumu değerlendirdiklerini belirten Bakan Albayrak, şu ifadeleri kullandı.

"Ulusal Rating Kurumu konusunu, İstanbul Finans Merkezi çalışmalarını, konkordatolu firmaların kredilerinde yeniden yapılandırma süreçlerindeki son durumu, Borsa İstanbul Referans Faiz çalışmaları ile Omnibus ve Pazar Düzenlemelerini görüştük."

TCMB İLETİŞİM BAŞDANIŞMANI OTYAM'A İLETİŞİM KOORDİNASYONU GÖREVİ

Hazine ve Maliye Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada...