26 / 04 / 2024

finansal kiralama

finansal kiralama

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31521 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Leasingciler gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istiyor!

Yatırımın finansmanında kullanılan makine leasinginin payı yerinde saydı. Leasingciler ise gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istediklerini söylüyor.

Finansal kiralama sektörünün kalbi bu yıl İstanbul’da atacak!

Finansal kiralama sektörünün kalbi bu yıl İstanbul’da atacak. Amembal Associates tarafından düzenlenen " Operasyonel Kiralama Konferansı " Asseco SEE Teknoloji sponsorluğunda 20 – 21 Kasım 2014 tarihlerinde, İstanbul Divan Hotel'de gerçekleştirilecek.

Kiralama işlemleri standardı!

Kiralama işlemleri standardı hususu ile ilgili yasal hükümler Türkiye Muhasebe Standardı Kiralama İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi kapsamında yer alıyor. Kiralama işlemleri standardı, uygulanacak muhasebe politikalarının ve raporlama esaslarını açıklıyor

Finansal Kiralama Kanunu!

13 Aralık 2012 Perşembe günü 28496 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketler Kanunu kapsamında yer alan hükümleri görmek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Maliye yolu açarsa inşaat finansmanında leasing banka kredilerinin rakibi olacak

Finansal kiralamada (leasing) gayrimenkulun payı bir yılda yüzde 261 arttı. Leasingciler devam eden projeler için finansman imkanının tanınması halinde sektörün büyük bir açılım yakalacağını belirterek Maliye Bakanlığı'na KDV indirimi için başvurdu.

Finansal kiralama ne demektir?

Bir şirket açtığınızı ancak sermayenizin gerekli makine ve ekipmanları almaya yetmediğini düşünelim. Leasing şirketleri sizin yerinize ihtiyacınız olan makineleri alıp, size kiralıyor. Bu durumda söz konusu olan finansal kiralama ne demektir?

Finansal kiralama nedir?

Leasing şirketi tarafından taşınır veya taşınmaz bir malın kullanım hakkının kiracıya verilmesi anlamına gelen finansal kiralama ya da diğer bir deyişle leasing hakkında merak ettikleriniz bu haberde. İşte finansal kiralama nedir? için yanıtlar...

İhraç edilen sukuklar gayrimenkul alım satımına dayalı olacak!

Dünyada 150 milyar doların üzerinde olduğu sukuk piyasasına geç ama hızlı bir giriş yapan Türkiye; Hazine, bankalar ve lokal kurumlar ile birlikte düşünüldüğünde büyük bir oyuncu olmaya aday.

Şeker Finansal Kiralama geri alınan paylarını sattı!

Şeker Finansal Kiralama, 28 Eylül 2020 tarihinde yapılan pay geri satış işlemlerine ilişkin bilgileri yayınladı. 

QNB Finans Finansal Kiralama'nın 2. kupon faiz oranı yüzde 9,938!

QNB Finans Finansal Kiralama'nın TRFFFKR92012 ISIN kodlu, 60 milyon TL tutarında, finansman bonosunun 2. kupon faiz oranı yüzde 9,938 oldu. 

QNB Finans Finansal Kiralama'dan 69.5 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

QNB Finans Finansal Kiralama'nın halka arz edilmeksizin, nitelikli yatırımcıya satılmak üzere, 112 gün vadeli 69 milyon 500 bin TL nominal değerli finansman bonosu ihracı tamam...

Vakıf Finansal Kiralama sermayesini 200 milyon TL'ye çıkaracak!

Vakıf Finansal Kiralama'nın kayıtlı sermaye tavanı içinde, tamamı 2019 yılı karından karşılanmak üzere 25 milyon TL tutarında bedelsiz artırılarak 175 milyon TL'den 200 milyon TL'ye yükseltilmesi için yapılan başvuruya onay verildi.

Deniz Finansal Kiralama'dan 78 milyon TL'lik bono ihracı!

Deniz Finansal Kiralama'nın 156 gün vadeli, 78 milyon TL tutarında, TRFDNFK92024 ISIN koldu bono ihracı tamam...

Deniz Finansal Kiralama'dan 85 milyon TL'lik bono ihracı!

Deniz Finansal Kiralama'nın 161 gün vadeli, 85 milyon TL tutarında, TRFDNFK92016 ISIN koldu bono ihracı tamam...

Deniz Finansal Kiralama'dan 177 milyon TL'lik bono ihracı!

Deniz Finansal Kiralama'nın 84 gün vadeli, 177 milyon TL tutarında, TRFDNFKA2026 ISIN koldu bono ihracı tamam...

Şeker Finansal Kiralama'dan 20 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 77 gün vadeli iskontolu 20 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracı tamam... 

Şeker Finansal Kiralama'nın 13.5 milyon TL'lik bono itfası tamam!

Şeker Finansal Kiralama'nın TRFSKFK92028 Isın kodlu iskontolu bononun itfası 13 milyon 500 bin TL oldu.

Şeker Finansal Kiralama'nın finansman bonosu ihracının satışı 8 Eylül'de tamamlandı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 65 gün vadeli iskontolu 21 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracının satışı tamamlanma tarihi 8 Eylül 2020 olarak düzeltildi. 

Şeker Finansal Kiralama'dan 21 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 65 gün vadeli iskontolu 21 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracı satışının tamamlanma tarihi 8 Eylül 2020 olarak düzeltildi. 

Şeker Finansal Kiralama'dan 40 milyon TL'lik bono itfası!

Şeker Finansal Kiralama'nın TRFSKFK92010 Isın kodlu iskontolu bononun itfası 40 milyon TL oldu. 

İş Finansal Kiralama'nın 132 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş Finansal Kiralama'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla satışa sunulan 132 milyon TL nominal değerli, 90 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamam...

finansal kiralama Haberi

finansal kiralama

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG, FİNANSMAN VE TASARRUF FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE KULLANILACAK UZAKTAN KİMLİK TESPİTİ YÖNTEMLERİNE VE ELEKTRONİK ORTAMDA SÖZLEŞME İLİŞKİSİNİN KURULMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, finansal kiralama, faktoring, finansman ve tasarruf finansman şirketleri tarafından yeni müşteri kazanımında kullanılabilecek uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ve müşteri kimliğinin tespit edilmesini müteakip sunulacak hizmetlere yönelik olarak mesafeli olsun olmasın bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden yazılı şeklin yerine geçecek şekilde ya da mesafeli olarak sözleşme ilişkisinin kurulmasına yönelik usul ve esasları...