26 / 04 / 2024

finansman krizi

finansman krizi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, dünyada yaşanan finansal krizin Türkiye'deki etkilerinin yavaş yavaş tecelli etmeye başladığını öne sürerek, "Konut yapıp satan müteahhitlerin elinde çok fazla konut stoku birikti. Konut sektörü biraz

Bayram öncesi reel sektör tıkandı! Nakit sıkıntısı had safhaya ulaştı! Finansman krizi kapıda!

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Türkiye buruk bir bayrama hazırlanırken, bayram öncesinde reel sektörün nakit sıkışıklığı ise had safhada. İşletmeler, bankaların seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle faizi yükseltip vadeyi kısaltmasına rağmen kredi kullandırmadığından dert yanıyor.

Kuveyt Türk konut finansmanı oranını düşürdü!

Kuveyt Türk, müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun finansman desteklerini sunmaya devam ediyor. Kuveyt Türk konut finansmanı kar oranını yüzde 0,81’e, düşüren yeni bir kampanya başlattı.

Turizm hizmetleri düşük maliyetli finansman kapsamına girdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reeskont kredisi limitini 15 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseltti, turizm ve sağlık hizmetlerini düşük maliyetli finansman kapsamına aldı.

Turizm ve sağlığa düşük maliyetli finansman!

Turizm ve sağlığa düşük maliyetli finansman geliyor. Merkez Bankası, reeskont kredisi limitini 15 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseltti, turizm ve sağlık hizmetlerini düşük maliyetli finansman kapsamına aldı.

Şeker Mortgage: Konut finansmanından çekilebiliriz

Şeker Mortgage Finansman Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, konut finansmanı piyasasının büyümeye devam edeceğini belirtti. Özciğer, finansman şirketlerinin bu alanda etkin olamamalarını ise şu şekilde açıkladı:

Ramadan Kumova: 2015'te finansman modelleriyle fark yaratanlar öne çıkacak!

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, devletin toplu taşıma yatırımlarının gayrimenkul projelerini desteklediğini belirterek, "Bu pozitif etkilerle sektör büyümeye devam edecek. Finansman modelleriyle fark yaratanlar öne çıkacak" dedi.

İzmir metrosunda güvenlik krizi!

Aktarmalı sistem ile birlikte vatandaşların binmeye bile korktuğu metroda şimdi de güvenlik krizi baş gösterdi. İzinlerini kullanan görevlilerin sayısı bir hayli azalırken, bazı istasyonda ise hiç görevli bulunmuyor

Gebze-İzmir otoyolunda finansmanın bütünü yeniden yapılandırıldı!

Gebze - İzmir otoyol projesinde finansmanın bütünü yeniden yapılandırıldı, 5 milyar dolarlık bir refinansman paketi oluşturdu. Finansmanda yer alan bankalar ve vade süreleri de netleşti

Rönesans Grubu'nun Adana'daki hastanesi için finansman sorunu bitiyor!

Rönesans Grubu'nun Adana'daki hastanesi için finansman sorunu bitiyor. Bankalar şehir hastaneleri için kredi musluğunu açtı. Kayseri ve Mersin hastanelerinden sonra Adana’da yapılacak hastanenin kredi işi tamam.

Beşiktaş'ın stadyum krizi maça 24 saat kala çözüldü!

Beşiktaş'ın stadyum krizi maça 24 saat kala çözüldü. BEŞİKTAŞ'ın Ziraat Türkiye Kupasında Rizespor ile yapacağı maçın oynanacağı stat, son 24 saatte belirlendi. İşte arapsaçına dönen stadyum konusunda yaşananlar...

3.havalimanı projesinde Denizbank finansman olacak!

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Türkiye birimi Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, 3'üncü Havalimanı projesinin finansmanında yer alacaklarını söyledi...

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış. Köprünün finansmanına Avrupa Yatırım Bankası'ndan başka Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka, İtalya ve Japonya katılacakmış ve köprünün aynı sene yapılması kararlaştırılmış.

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği!

Konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılması esnasında kredi sözleşmesi de imzalanıyor. Sözleşme esasları konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliğinde düzenleniyor..

finansman krizi Haberi

finansman krizi
Eren, konut yapıp satan müteahhitlerin, satış ilanlarında, bankaların vermediği kredileri teklif ettiğine dikkati çekti. Dünyada yaşanan finansal krizinin henüz somut olarak Türkiye'ye yansımasının olmadığını, ama bir çekingenliğin bulunduğunu ifade eden Eren, şöyle devam etti: "Finansman krizi ve siyasi krizinin etkisi yavaş tecelli etmeye başladı. Finansman krizi, bankaların daha az ve daha zor kredi vermesine neden oluyor. Böyle olunca da yatırımcı, vatandaş konut alımını durdurdu. Bu, konut sektöründe ciddi bir duraklamaya ve paniğe neden olacak. Konut sektöründe yapıp satan meslektaşlarımız, satma trendinin aynı hızla devam edeceğini düşündüğü için tam gaz konut üretti. Ama konut alımının durduğu görüldü. Ellerinde çok fazla konut stoku birikti. Arz talep dengesinde negatif bir görüntü var. Konut sektörü biraz yara alacak bu...