28 / 03 / 2024

finansman

finansman

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Borçlar ödenecek mi? İflasa mı gidilecek?

Türkiye, yıl sonunda yaklaşık 40 milyar dolarlık cari açığını kapatmaya çalışırken bir yandan da dış borcunu ödemeye çalışacak. Kısa vadede bulunması gereken 50-55 milyar dolarlık bir para var. Peki bu para MB'nin kasasında mevcut mu? Türkiye kaynak bulmak için ne yapmalı?

TOKİ'den dar gelirlilere yeni finansman modeli!

Yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. On binlerce dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak.

TOKİ dar gelirliler için yeni finansman modelleri uygulayacak!

Emekliler ve yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. “Sukuk” gibi yeni finansman modelleri devreye girecek.

3. Havalimanı'nın finansmanı bu ay tamamlanacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımına yönelik 4.5 milyar euroluk finansman paketini 19 Ekim’de imzalamayı planladıklarını söyledi.

Üçüncü havalimanının finansman paketi 19 Ekim'de imzalanacak!

Özdemir, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının ilk etap yatırımına yönelik 4.5 milyar euroluk finansman paketini 19 Ekim'de imzalamayı planladıklarını; toplam altı bankanın yer alacağı paketin yaklaşık yüzde 70'ini kamu bankalarının üstleneceğini söyledi.

3. Havalimanı'nın ilk etap finansmanı bu ay sonlandırılacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için gereken finansmanın bu ay içinde sonlandırılacağını söyledi.

Moody’s: Döviz finansmanına olan ihtiyaç kredi büyümesini kısıtlayabilir!

Moody’s tarafından hazırlanan raporda, Türk bankalarının döviz finansmanına olan ihtiyacının kredi büyümesini kısıtlayabileceği belirtildi.

Dumankaya İnşaat'ın yeni finansman modeli sektörde bir ilk!

DUMANKAYA İnşaat, yeni finansman modeli "Fifti-Fifti" ile sektörde bir ilke daha imza atıyor. Dumankaya İnşaat Başkan Vekili Barış Dumankaya model ile konut sektöründeki satın alma süreçlerine yepyeni bir boyut kazandıracaklarının altını çizdi.

Dumankaya İnşaat'tan yeni finansman modeli!

Dumankaya yeni bir finansman modeli geliştirdi. 200 bin liralık ev için 100 bin lira ödeyen alıcı geri kalan 100 bin lirayı dilerse üst kullanım hakkını 10 yıl Dumankaya’ya vererek ev sahibi olabilecek.

Dumankaya inşaat yeni finansman modeli Fifti- Fifti'yi tanıttı!

Fifti-Fifti Modeli, hi-Fit, Flex Office Bahçeşehir, Miks projelerindeki toplam son 300 konut için geçerli olacak.Dumankaya İnşaat, ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara sunduğu yeni finansman modeli “Fifti- Fifti”yi tanıttı.

Erdal Bahçıvan: Üretim ekonomisi için finansman sorunu çözülmeli!

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yeniden üretim ekonomisine dönüş arzusunun fiiliyata geçmesi açısından sanayicimizin finansman sorunu çözümlenmeli” dedi.

Konut kredisi yeniden finansman nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanan ev sahipleri, ödeme planı dahilinde yeniden finansman yapabiliyor. Peki, konut kredisi yeniden finansman nedir? Konut kredisi yeniden finansman nasıl yapılır?

Beşiktaş Stadı proje finansmanıyla hızlandı!

Aktif Bank, Türk sporunu desteklemeye devam ediyor. Aktif Bank ile Beşiktaş jimnastik Kulübü arasında, İstanbul Dolmabahçe'de yapımı devam eden yeni stadyum inşaatına dönük olarak, proje finansmanıyla ilgili anlaşma imzalanmıştı.

Aktif Bank Beşiktaş'ın stadına finansman oluyor!

Geçtiğimiz aylarda Aktif Bank ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü arasında, İstanbul Dolmabahçe’de yapımı devam eden yeni stadyum inşaatına dönük olarak, proje finansmanıyla ilgili anlaşma imzalanmıştı.

finansman Haberi

finansman

İnşaat sektöründe ihtiyacı olan firmaların finansmana ulaşamadığını söyleyen Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, bankaların kredi verme konusunda iştahlı olmadığını söyledi. Aşçıoğlu, inşaat maliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bloomberg HT’ye konuk olan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, inşaat sektöründe finansmana erişim sorunları ve yapım maliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aşçıoğlu, politika faizinin daha önce yüzde 14 seviyelerindeyken bankaların yüzde 40-45 oranda faizle kredi verdiğini belirttiği açıklamasında, “Politika faizi yüzde 13’e düştü, şu an bankalar hiçbir kredi vermiyor. Bankaların krediye vermeye iştahı yok. Firmalar kesinlikle finansmana ulaşamıyor.” dedi.

İnşaat maliyelerinin ileri süreçte artması hakkında öngörülerini dile getiren Asçıoğlu, inşaat maliyetlerinin önümüzdeki dönemlerde düşme ihtimalinin hiç olmadığını söyledi. Korona virüs salgınının devam etmesi ve Ukrayna Rusya savaşı sebebiyle bu süreçte maliyetlerde bir gerileme...