29 / 03 / 2024

Fıstık Parkı nerede

Fıstık Parkı nerede

Fıstığın ana vatanı olan GaziAntep’e “Fıstık Parkı” yapmak için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’e gelenlere fıstığın nasıl yetiştiğini aşama aşama burada gösterecek...

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Nizip Fıstık Kent'te yaşamın 2-3 ay içinde başlayacağı belirtildi. İşte proje çalışmalarındaki son durum...

Fındık fiyatlarında şok gelişme! Fındık fiyatı bugün hangi ilde kaç lira? 15 Ağustos 2022 fiyat listesi..

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos tarihinde ilk etapta 11 noktada başlanacağını açıkladı. Peki son dakika fındık fiyatları kaç TL oldu? Bugün fındık fiyatı nerede kaç lira? İşte İşte il il fındık fiyat listesi 15 Ağustos 2022...

Viduşlu Park nerede?

Viduşlu Park projesi çok yakında satışa çıkıyor. Viduşlu Park nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Viduşlu Park nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

İnşaatta fıstık kabuğu dönemi başlıyor!

Gaziantep mutfağının en önemli lezzetlerinden olan Antep fıstığı, kabuklarıyla inşaat duvarlarına estetik katacak.

Şehitkamil Fıstıklık Semt Parkı açılıyor!

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Fıstıklık Semt Parkı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle hizmete açılacak.

Şehitkamil Fıstıklık Mahallesi'ne sıfır asfalt!

Şehitkamil Belediyesi, altyapı çalışmalarının tamamlandığı Fıstıklık Mahallesi’nde asfalt çalışmalarına başladı. Fıstıklık Mahallesi’nde yürütülen ticaret merkezi, park ve asfalt çalışmaları mahalleliyi memnun etti.

Gaziantep Fıstık Parkı'nda sona gelindi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in daha önce Gaziantepliler için sözünü verdiği projeler arasında bulunan Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü yerinin ‘Fıstık Parkı’na dönüştürülmesinde çalışmalarda sona gelindi.

Beyoğlu Fındıklı Parkı'nda metro inşaatı için şantiye kuruldu!

Beyoğlu’na bağlı bulunan Fındıklı Parkı başta olmak üzere Kabataş sahilindeki tüm yeşil alanlar ve parklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından “metro” inşaat şantiyesi haline getirilmek isteniyor.

İstanbul Fındıklı Parkı metro inşaatı için kapatıldı!

İstanbul Fındıklı Parkı, metro inşaatı gerekçesi ile halka kapatıldı, parktaki oyun alanı yıkıldı. Boğaziçi’nin nadir yeşil alanlarından olan Fındıklı için tehlike çanları çalıyor.

Topkapı Beyaz Park nerede?

Beyaz İnşaat tarafından hayata geçirilen projede daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor. Projede iletişim kapsamında telefon numarası 481 24 24 olarak belirlendi. Peki Topkapı Beyaz Park nerede?

Siirt'e modern fıstık işleme tesisi yapılacak!

Siirt’te, ’Entegre fıstık işleme tesisi projesi’ çerçevesinde 30 milyon lira bütçeyle dünyanın en çağdaş 5 fıstık tesisinden birinin kurulacak olması fıstık üreticilerini heyecanlandırdı.

Siirt'e modern fıstık işletme tesisi kurulacak!

Siirt'te, 'Entegre fıstık işleme tesisi projesi' kapsamında 30 milyon lira bütçeyle dünyanın en modern 5 fıstık tesisinden birinin kurulacak.

AB, Siirt'in fıstık işleme tesisi projesini kabul etti!

Vali Tutulmaz; "Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi Projesi'nin onaylanması, ilimize, önemli bir kaynakla tarım ve turizm alanında yatırım yapmamıza olanak sağlayacak" dedi.

Fıstık Parkı nerede Haberi

Fıstık Parkı nerede

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Gazianteplilere verdiği vaadlerden birisi olan “Fıstık Parkı”, Fıstık Araştırma Merkezi’nin yerine yapılacak. Adı Gaziantep ile özdeşleşen Antep fıstığının Gaziantep’e yeni bir simge kazandırmak istediklerini ifade eden Şahin, gelen yerli ve yabancı turistlerin fıstığın her aşamasını bu parkta görebileceklerini vurguladı.


FISTIK MÜZESİ DE YAPILACAK

Parka, ayrıca çocuk köyü, festival meydanı, fıstık müzesi, karşılama yapıları, turist enformasyon merkezi, piknik alanları, su gösteri alanları, gölet, fıstık araştırma merkezi ve 500 araçlık otopark da yer alacak.

Gaziantep’in yeni simgesi olmaya aday olan “Fıstık Parkı”nda bir de fıstık için müze yapılacak. Fıstığın yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere birçok çeşitleri ile fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede; fıstık hakkında bilgilerde bulunacak. Fıstık Parkı’nın bünyesinde sergi ve satış ofislerinin de yer alacağı...