19 / 04 / 2024

Fitch Kredi derecelendirme kuruluşu

Fitch Kredi derecelendirme kuruluşu

Fitch’ten gelebilecek olumsuz not piyasada dengeleri bozabilirdi. Bu olmadı. Hâlâ iki kuruluş ‘yatırım yapılabilir ülke’ notunu koruyor. Bu durum da fonlar açısından piyasada kalma gerekçesi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye uyarı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye kırılganlık uyarısı geldi. Kuruluş, kurdaki yükselişin Türkiye'nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi. Fon akımındaki zayıflamanın büyümeye etkisi olumsuz olabilir...

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu sene ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklediğini ve bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı değişebileceğini belirtti.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Fitch Kredi derecelendirme kuruluşu Haberi

Fitch Kredi derecelendirme kuruluşu

Fitch’in not kararıyla birlikte piyasalar yeni değerlendirmenin yapılacağı aralık ayına kadar rahatladı. Cuma günü ABD piyasaları kapanıncaya kadar bekletilen not kararı, ekonomistlerin ekrana kilitlenmesine neden oldu. Uzmanlar, Fitch’ten herhangi bir not indirimi beklememekle birlikte görünümde değişiklik olabileceği kanısındaydı. Ancak beklenen kaygılar gerçekleşmedi ve görünümde de olumsuz bir değerlendirme çıkmadı.

Piyasaları rahatlatan karara karşın Fitch, sıraladığı maddelerle negatif not verebileceğine dair vurguyu da eksik etmedi. Bu hatırlatmalara rağmen görünümün değişmemesi önemli. Neticede hâlâ iki not kuruluşundan “yatırım yapılabilir ülke” notuna sahip bulunması, bu koşulu arayan fonlar açısından piyasada kalma gerekçesi olmakta.

Yabancı yatırımcı gelecek mi?

Borsadaki yabancı payı yüzde 63.09 ile son 6 ayın dip seviyesinde. Fitch’in kararı sonrasında yabancı sermaye akışında belli bir artışın meydana gelebileceği yönünde beklentinin artması şaşırtıcı olmayacaktır. Bu...