25 / 04 / 2024

Fitch raporu

Fitch raporu

Ekonomistler, Türkiye için kredi derecelendirme kuruluşları arasında bu yıl ilk gözden geçirmeyi cuma günü yapacak olan Fitch'ten kredi notunda ve görünümünde herhangi bir değişiklik beklemiyor.

Fitch'ten ECB'nin parasal genişlemesine dair açıklama!

Fitch, Avrupa Merkez Bankası' nın parasal genişleme programının Avro Bölgesi' ndeki deflasyon riskini azaltacağını ancak enflasyon artışı ve büyümeye dair kesin etkilerinin belirsiz olduğunu bildirdi.

Fitch: Küresel ekonomik büyüme güçlenecek!

Fitch: Küresel ekonomik büyüme güçlenecek. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonominin her bölgede eşit şekilde olmasa da 2015 ve 2016 yıllarında güçlenmesinin beklendiğini belirtti.

Aralığa kadar Fitch sorun yok!

Fitch’ten gelebilecek olumsuz not piyasada dengeleri bozabilirdi. Bu olmadı. Hâlâ iki kuruluş ‘yatırım yapılabilir ülke’ notunu koruyor. Bu durum da fonlar açısından piyasada kalma gerekçesi.

Fitch, küresel ekonomi raporunu yayınladı!

Fitch, küresel ekonomi raporunu yayınladı. Fitch raporundan: " Küresel ekonomideki büyüme 2015 ve 2016 yıllarında hız kazanacak ancak aşağı yönlü riskler de söz konusu "

Fitch'ten bankacılık sektörü açıklaması!

Fitch'ten bankacılık sektörü açıklaması yapıldı. Fitch Ratings, Türk bankalarının ani kredi büyümesinin ve yüksek dış borçlanmasın, aşırı derecede gergin piyasa koşullarının oluşması halinde aşağı yönlü riskleri artırdığını belirtti.

Fitch Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınladı!

Fitch Ratings, küresel ekonomide kademeli iyileşmenin devam ettiğini ama aşağı yönlü risklerin sürdüğünü belirtti.Raporda, 2014-2015 yıllarında küresel ekonomik büyümenin kademeli olarak hız kazanacağı işaret edildi.

'Mortgage krizi çıktı Avrupalı tökezledi'

S&P analisti Trevor Cullinan'a göre, Avrupa'da mortgage krizinden en çok zararı İspanya ve İrlanda görecek.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch, şirketler için daha yüksek faiz giderinin ve aynı zamanda kötüleşen iş koşullarının 2023 yılı ve sonrasında temerrüt oranlarını yükselteceği uyarısında bulunup, Avro Bölgesi ve İngiltere'nin son çeyrek diliminde resesyona girmesinin beklendiğini bildirdi.

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Fitch, İzmir'in 'yatırım yapılabilir' notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Aralık 2016 raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik başarısını bir kez daha kanıtladı. Fitch, Büyükşehir’in güçlü faaliyet performansına ve krizlere karşı öngörülü “proaktif” borç yönetimine dikkat çekti.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü değiştirmedi. İşte Fitch Ratings'in Türkiye raporu...

Fitch'in İzmir raporu olumlu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finans durumunu değerlendiren Fitch, “Belediye’nin 2015 - 2017 döneminde cari dengesinin sağlam kalmaya devam edeceği ve yatırım harcamalarının tamamını karşılayacağı” tahmininde bulundu.

Fitch Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınladı!

Fitch Ratings, küresel ekonomide kademeli iyileşmenin devam ettiğini ama aşağı yönlü risklerin sürdüğünü belirtti.Raporda, 2014-2015 yıllarında küresel ekonomik büyümenin kademeli olarak hız kazanacağı işaret edildi.

Yapı Kredi Plaza değerlendirme raporu yayınlandı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Yapı Kredi Plaza değerlendirme raporu yayınlandı...

Ereğli'de bir huzurevine oturulamaz raporu verildi!

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ereğli ilçesinde yapı denetim firmasının oturulamaz raporu verdiği huzurevi, akademisyenlerin hazırlayacağı ikinci rapora göre onarılacak veya yıkılacak...

Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu yükseltti!

Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Haziran ayında bir kademe yükselterek verdiği kredi notunu korudu. Aziz Kocaoğlu, “Attığımız doğru adımlar, uluslararası platformlarda onay görüyor. Gurur duyuyoruz” dedi.

Fitch raporu Haberi

Fitch raporu

2012 yılı kasım ayında Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaran Fitch, bu yıl ilk gözden geçirmesini 20 Mart Cuma günü yapacak. En son değerlendirmesini geçen yıl ekim ayında yapan kuruluş, Türkiye'nin "BBB-" olan yatırım yapılabilir kredi notununda değişikliğe gitmemiş ve "durağan" olan görünümünü korumuştu.


Fitch'in gelecek hafta yapacağı gözden geçirme öncesi değerlendirmede bulunan ekonomistler, kuruluştan yatırım yapılabilir olan kredi notunda ve görünümünde herhangi bir değişiklik beklemediklerini ifade ediyor. 


Burgan Yatırım Başekonomisti Haluk Bürümcekçi Fitch'in Türkiye hakkındaki son değerlendirmesini Ekim 2014'te yaptığını ve "BBB-" olan notu "istikrarlı" görünümle koruduğunu anımsatarak, "Ayrıca, daha güncel olarak bu yıl 13 Şubat'ta Fitch'in Türkiye analisti Paul Rawkins tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin yeniden dengelenme sürecini hala devam ettiriyor olmasının sermaye hareketlerinde ani yön değişimlerine karşı kırılganlığı...