28 / 03 / 2024

Fitch Ratings türkiye notu

Fitch Ratings türkiye notu

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yabancıların sahip olduğu 12 Türk bankası ve 2 kamu bankasının notunu indirdi, kredi görünümlerini negatif olarak belirledi...

Fitch, Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir' notunu koruyacak!

Nomura Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Ash: "Fitch'in 19 Ağustos'taki değerlendirmesinde Moody's'i takip edeceğini ve herhangi bir not indirimine gitmeyeceğini düşünüyorum" dedşç

Paul Rawkins: Türkiye'nin büyümesi BRIC'ten daha iyi!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Türkiye ’nin ekonomik büyüme görünümünün BRIC ( Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ) ülkelerine kıyasla olumlu olduğunu belirtti.

Türkiye’nin enflasyon görünümü iyileşti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Kıdemli Direktörü Rawkins, “Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye için ‘pozitif bir sürpriz’ olduğunu ispatlıyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fitch Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, Türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttiğini aslında bu yıl için sonuç tahminlerinden biraz daha iyi olduğunu açıkladı

Fitch Ratings: Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir kalacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye 'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağını açıkladı

Fitch Ratings: Türkiye'nin mali pozisyonu güçlü!

Fitch Ratings Direktörü Kiss, "Türkiye'nin güçlü bir mali pozisyonu olduğunu görmek önemli, bütçe açığı ise yüzde 3 seviyesinin altında.Bu yıl yüzde 2.7 oranında büyüme bekliyoruz" dedi

Fitch Ratings, Türkiye'nin notunu güncelledi!

Türkiye'nin 2013 yılında merkezi hükümet mali sonuçlarının beklentilerden daha iyi olduğunu da ifade eden Fitch, 2014-2015'den genel kamu açığının GSYN'nın yüzde 2-3'ü seviyesinde oluşmasını beklediğini de belirtti.

Fitch Ratings 3 Türk bankasının notunu revize etti!

Fitch Ratings internet sitesindeki açıklamasında, Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası ve Akbank'ın uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarını "BBB"den "BBB-"ye revize ettiğini belirtti.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

Fitch Ratings türkiye notu Haberi

Fitch Ratings türkiye notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yabancıların sahip oiduğu 12 Türk bankasının ve bağlı kuruluşları ve 2 kamu bankasının uzun dönemli döviz cinsinden kredi notunu düşürdü. Görünümü negatif olarak belirledi.

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; Fitch'in bu kararı 12 Temmuz 2019'da Türkiye'nin ülke kredi notunun düşürülmesinin ardından geldi.

Fitch'ten yapılan açıklamada, yabancıların sahip olduğu Türk bankalarının notunun "BB-"den "B+"ya indirilme nedeni olarak, Türkiye'nin dış finansmanında kaydadeğer bir bozulma olması durumunda hükümetin bankacılık sektörüne müdahale riskinin artması gösterildi. Kamu bankalarının not indirimi ise, açıklamaya göre, "Fitch'in Türk yetkililerin, ülkenin dış finansmanındaki zorlanma için artan potansiyel dikkate alındığında, dövize zamanında ve yeterli destek sağlama yeteneğine yönelik artan risklere ilişkin görüşünü" yansıtıyor.

Fitch'in notunu düşürdüğü bankalar şöyle; Türkiye Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi...