18 / 04 / 2024

folkart Basmane Çukuru 2016

folkart Basmane Çukuru 2016

İzmirliler, ‘kararizmirin.com’ sitesinden tercihini yapacak. Folkart, kanayan bir yara olarak bekleyen bölgede, İzmirlilerin istediği projeyi uygulayacak.

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Folkart'tan Basmane açıklaması: Süre doldu Basmane iade edildi!

TMSF’nin ihale sözleşmesinde belirlediği 30 aylık yasal süre tamamlandığı için, Folkart hukuki koşullara uyarak, projeyi geri iade etti...

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Folkart'ın basmane çukuru projesi Kültürpark'ı da içine alacak!

Folkart Yapı şimdi de İzmir Konak’ta gökdelen dikecek. Folkart Yapı'nın hayata geçireceği gökdelenin Kültürpark’ı içine alması tartışma yarattı

Folkart Basmane projesinde anlaşma sağlandı!

Folkart ve İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ile ilgili anlaşma sağlandı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Folkart Basmane projesinde değişikliğe gidildi!

Başkan Aziz Kocaoğlu, 'utanç çukuru' olarak da bilinen Basmane projesinde yüzde 30'luk belediye hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının bağımsız inşa edilmesini istedi, Folkart Başkanı Sancak da bu isteği kabul etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

Basmane Çukuru'nda oylama bitti, ÇED başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru'nda yapılması planlanan proje için oylamanın kaldırıldığını ve projelerden biri ile ilgili ÇED incelemesi başlatıldığını belirtti.

Folkart Basmane Çukuru projesi 2016!

Konut, iş merkezi ve ticaret merkezinden meydana gelen Folkart Basmane Çukuru projesi 67 ve 48 katlı iki kule şeklinde yükseliyor. Folkart Basmane Çukuru projesi 2016...

Folkart Yapı İzmir Basmane projesinin tüm detayları!

Folkart Yapı, İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsada 1.680 daire, 170 ünitelik iş merkezi ve 40 ünitelik ticaret merkezi inşa edecek...

Folkart’ın projesi için seçim başladı!

Folkart, Basmane çukurunda yapılacak projeyi İzmirlilere soruyor. 3 projenin yarıştığı seçimde ilk oyu Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak verdi.

folkart Basmane Çukuru 2016 Haberi

folkart Basmane Çukuru 2016

Folkart, TMSF'den 80 milyon dolara tapusunu alıp inşaat çalışmalarını sürdürdüğü Basmane'deki araziyle ilgili proje seçimini başlattı. Dünya çapındaki altı mimarlık ofisi sunumları arasından Tabanlıoğlu, DDG ve Mad Architects'in projeleri seçildi. İzmirliler bu 3 proje için, 'kararizmirin.com' sitesi üzerinden oylamaya katılıp tercihini bildirecek.


Folkart, özel sektörde Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bu örnek uygulamada, İzmirlilerin en çok beğendiği projeyi seçip, hayata geçirecek. İzmirliler, proje tercihleriyle birlikte, başında Folkart bulunacak şekilde, projenin ismiyle ilgili önerilerini de yazarak iletebilecek.


Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Amacımız ortak akıl platformunda buluşmak, şehrimize büyük bir eser kazandırmaktır" dedi.


İsim de belirlenecek


Folkart'ın 'proje anketi ve oylaması', 31 Aralık 2016 gecesi saat 24.00'e kadar devam edecek. Bu saate kadar 'kararizmirin. com' sitesi aracılığıyla ankete katılan İzmirlilerin çoğunluğunun tercihi dikkate alınarak,...