28 / 03 / 2024

Four Winds durdurma

Four Winds durdurma

Mahkeme, İstanbul Kadıköy’deki lüks konut projesi Four Winds için Özelleştirme İdaresi’nin yaptığı ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Four Winds projesinin tazminat davasında başa dönüldü!

Kadıköy’ün en önemli arazilerinden Meteoroloji arsasına yapılan Four Winds projesiyle ilgili adıköy Belediyesi ile Taş Yapı arasındaki davada başa dönüldü

Four Winds projesinde iskan sorunu ortadan kalktı!

İstanbul Kadıköy’deki Four Winds projesinde Kadıköy Belediyesi’nin iskânı iptal ettiren kararı ortadan kalktı. Temyiz mahkemesi, Four Winds projesinin iskanını iptal eden kararı oybirliğiyle bozdu

Four Winds projesinde ilave alan tespit edildi!

Kadıköy'deki Meteoroloji arsası olarak bilinen yaklaşık 45 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Four Winds projesinde ilave alan tespit edildi...

Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı!

Taşyapı’nın İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki konut projesi Four Winds için bakanlık tarafından verilen iskâna Kadıköy Belediyesi’nin iptal ettirmek için açtığı iskân iptal davasında sona gelindi. Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı.

Four Winds Residence satılık daire fiyatları!

İstanbul Kadıköy’de Bağdat Caddesi’ne komşu konumda yer alan Four Winds Residence projesinde anahtar teslimler hemen yapılıyor. Four Winds Residence satılık daire fiyatları 960 bin dolardan başlıyor.

Kadıköy Four Winds daire fiyatları 2017!

İstanbul Kadıköy’de Bağdat Caddesi’ne komşu konumda inşa edilen Four Winds Residence projesinde 2+1, 3+1 , 4+1 ve loft daire seçenekleri sunuluyor...

Four Winds Residence ev fiyatları 2016!

Taşyapı İnşaat tarafından Four Winds Residence projesi İstanbul Kadıköy’de Bağdat Caddesi’ne komşu konumda hayata geçirildi.Projede teslimler hemen yapılıyor...

Four Winds Residence 2016 fiyatları!

Anahtar teslimlerin hemen yapıldığı Four Winds Residence 2016 fiyatları metrekare bazında hesaplanıyor. Proje Taş Yapı imzası taşıyor.

Bağdat Caddesi'nde Park Residences ve Four Winds kavgası!

İstanbul Bağdat Caddesi'nde lüks bir konut projesi bulunuyor. Bu projeyi ilk olarak Taşyapı, Four Winds ismiyle tanıttı. Dört kuleden oluşan projede bugün iki marka ortaya çıktı.

Emrullah Turanlı: Kadıköy Belediyesi kamu alanına kaçak inşaat yaptı!

Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı, ‘Four Winds’ projesinin yanında kamuya yeşil alan olarak terk ettikleri arazide Kadıköy Belediyesi’nin kaçak inşaat yaptığını belirtti.

Hukuk, Taşyapı Four Winds projesine dur dedi!

Kadıköy’deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar hakkı kullanarak dört tane gökdelen yapan Taşyapı’ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskan mahkeme tarafından durduruldu.

Four Winds projesi davasında sona gelindi!

İnşaat şirketi Taşyapı, Kadıköy Belediyesi’ne açtığı tazminat davasını kazandı. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Belediyenin kendilerine yaklaşık 102 milyon lira tazminat yaklaşık 30 milyon lira da gecikme faizi ödeyeceğini dile getirdi.

Four Winds durdurma Haberi

Four Winds durdurma

TAŞYAPI tarafından Kadıköy’de kat karşılığı inşa edilen konut projesi Four Winds projesinde belirsizlik sürüyor. Mülkiyeti Maliye’ye ait olan arsa için 2004 yılında Taşyapı ile kat karşılığı anlaşma yapıldı. İnşaat bitince Taşyapı projenin yüzde 40’ının resmen sahibi oldu. Kalan yüzde 60 ise Maliye’ye geçti. Bu yüzde 60’lık bölüm için Kasım 2013’te bir özelleştirme ihalesi düzenlendi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) düzenlediği ihaleyi 530 milyon TL ile Taşyapı kazandı. Ancak ihale herhangi bir gerekçe belirtilmeden ÖİB tarafından iptal edildi. Yüzde 60’a denk gelen 341 ev için Ağustos 2014’te yeni bir ihale yapıldı ve bu ihaleyi 47 milyon liralık farkla 577 milyon liraya Birleşik İnşaat kazandı.


‘HAKSIZLIK YAPILDI’

Taşyapı kendi kazandıkları ihalenin keyfi olarak gerekçesiz iptal edildiği iddiasıyla hukuki mücadele başlattı. Taşyapı tarafından Özelleştirme İdaresi...