24 / 04 / 2024

franchise sistemi nedir

franchise sistemi nedir

2020'de 45 milyar dolar olan franchise sektörünün pazar büyüklüğünün 2021'de 50 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Peki ünlü markaların 2021 hedefleri neler?

100 şirket yıl sonuna kadar 2 bin 573 şube açacak!

Yatırımda daha az riskli olarak görülen franchise sistemine ilgi artıyor. Gıdadan gayrimenkule otomotivden eğitime farklı alanda yatırım fırsatı sunan 100 şirket 2019 sonuna kadar 2 bin 573 şube açmayı hedefliyor.

Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir, nasıl işler?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü yazısında Konut Edindirme Sistemi'ni kaleme aldı. Peki Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir?

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

GABORAS'tan emlak sektörüne yeni soluk: Franchise sistemi başladı! 81 ile yayılacak! 

Türkiye genelinde bayilikler vererek tamamen yerli hizmet ağı kurmayı planlayan GABORAS, Emlak ticaretinin güvenli ve öngörülebilir bir zeminde işleyerek şeffaflaşmasına katkıda bulunacak. GABORAS, yıl sonuna kadar 81 ilde bayilik açmayı planlıyor. İşte detaylar...

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak için son 1 buçuk ay kaldı. 31 Aralık tarihinde Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet başvuruları sona erecek. Peki Çiftçi kayıt sistemi nedir? Çiftçi kayıt sistemi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Mir ödeme sistemi nedir? Mir ödeme sistemi ne anlama gelir, ne demektir?

Mir ödeme sistemi gündemde yer alan konulardan biridir. Peki mir ödeme sistemi nedir? İşte detaylar!

Nef arsa sistemi nedir? İşte detaylar!

Nef arsa projeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Nef arsa sistemi nedir? İşte detaylar!

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi uygulamaya alınıyor? Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? İşte tüm merak edilenler...

TAKBİS sistemi nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamdan kalan yerler için mirasçılık belgesi alarak miras ihtimalinin gerçekleşmesi için veraset vergi dairesinden döküm talep ettiğimde, 3 yere ait tapu kaydı çıktı. İkilemde kaldım, doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Japonlar depremi erken uyarı sistemi ile önceden biliyor!

Japonlar güçlü bir depremin geldiğini ne kadar süre önce biliyor? Erken uyarı sistemi nedir, nasıl devreye girer? İşte Japonların deprem sırları...

Yapı Tasarruf Sistemi ile herkes ev sahibi olacak!

Devlet konut almak isteyen vatandaşlar için yapı tasarruf sandığı sistemini oluşturacak. Bu sistemde konut almak isteyen kişiler için konut hesabı benzeri bir hesap açılacak. Peki Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi nedir?

Konut alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan ev almayın!

Konut alacak milyonlarca vatandaşa müjde geldi. "Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi"ne yönelik çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülüyor. Peki Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi nedir? Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi ile nasıl ev sahibi olunur?

Faizsiz konut sistemi nedir?

2007'de çıkarılan 5582 sayılı yasayla sağlanan ipotekli konut finansman imkânı ve ekonomik stabilizasyonun etkisiyle konut talepleri artınca, otomobil finansmanı için grup organizasyonu yapan şirketler konutu da faaliyet alanlarına kattı.

Fuzul Ev fiyatları! FuzulEv FPK sistemi nedir?

Fuzul Ev fiyatları ve FuzulEv FPK sistemi nedir sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte herkesin merak ettiği o sistem...

franchise sistemi nedir Haberi

franchise sistemi nedir

2020'de 45 milyar dolar olan franchise sektörünün pazar büyüklüğünün 2021'de 50 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Sektör bu süreçte aldığı yaraları franchise şubelerine verdiği reklam, franchise giriş bedeli indirimi, royalty ücreti ve paket servisi gibi desteklerle sarıyor. 

Ekonomist Dergisi'nden Ayşegül Sakarya Pehlivan ve Burcu Tuvay'ın haberine göre; franchise sektörü büyüme hedeflerini korumak için çalışıyor. 250 binden fazla kişiye istihdam sunan franchising sektörüne 2020'de 15 binden fazla girişimci dahil oldu. Türkiye'deki zincir işletmelerin sayısı 3 bin 500'e, zincir işletmelere bağlı şubelerin sayısı ise 65 bine çıktı. 

Franchise için kritik 5 tavsiye:

- Marka vaatleri iyi incelenmeli,

- Tüketici beklentileri ile inşa edilmiş markalar tercih edilmeli,

- İş modelinin kolay yönetilebilir olması, tedarik gücüne ve merkezin sunduğu desteklere dikkat edilmeli,

- Yatırım geri dönüş süresi ile doğru...