20 / 04 / 2024

Franchising sisteminde royalty

Franchising sisteminde royalty

Franchising sisteminde royalty, markanın temsilciliğini alan yatırımcının her ay cirosu üzerinden belli oranda ödediği bir ücret. Aidat da denilebilecek bu ücreti talep etmeyen markalar da var. Girişimciden aidat almayan 39 marka bu yıl 970 girişimci arıyor.

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

Milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren Çiftçi Kayıt Sisteminde son başvuru tarihi belli oldu. Başvurular 2 Ocak 2024'de sona eriyor.

Masterturk Cy Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Masterturk Cy Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Taş tarafından kuruldu.

Royalty Developers İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Royalty Developers İnşaat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Attıq Ullah, Muhammad Shafı ve Tajammal Hussaın ortaklığında kuruldu.

Bulbiemlak Franchising Gayrimenkul İnşaat Nakliyat Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bulbiemlak Franchising Gayrimenkul İnşaat Nakliyat Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi Çekmeköy'de Mustafa Diri tarafından kuruldu.

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

Kur korumalı mevduat sisteminde yapılan değişikliklerin ardından bundan sonra şirketlerine de 3 ay vadeli hesap açabilmesinin önü açıldı. Söz konusu karar, Resmî Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yeni tebliğde sistemdeki hesaplara vade sonunda yenileme imkânı tanındı.

Century 21 Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Century 21 Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi Sarıyer'de Gökhan Taş tarafından kuruldu.

Web Tapu sisteminde entegrasyona ihtiyaç var!

“Tapunun Kısayolu” sloganı ile hayata geçen ve kullanımı artarak devam eden Web Tapu sisteminde her geçen gün yeni geliştirmeler yaşanıyor.

Realtyplus Franchising Gayrimenkul Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

Realtyplus Franchising Gayrimenkul Danışmanlığı Anonim Şirketi bugün Beykoz’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Özhan Kadir Carda ve Mehmet Cemil Mazlum ortaklığında kuruldu.

Faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Faizsiz konut sistemi kanunlaşıyor. Faizsiz ev ve taşıt edindirme faaliyetinde bulunan firmalar yasal denetim altına alınacak. Peki faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Royalest Group Franchising Gayrimenkul Danışmanlık Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Royalest Group Franchising Gayrimenkul Danışmanlık Ve Pazarlama Anonim Şirketi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ekrem Yakar tarafından kuruldu.

Tam Nokta Franchising Emlak Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tam Nokta Franchising Emlak Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Sarıbay tarafından kuruldu.

Franchising sektörü koronavirüsten nasıl etkilendi?

Koronavirüs salgını nedeniyle hepimiz evlerimize çekilirken, pek çok işletme bu süreçten ağır darbe aldı. Bunların başında da yeme-içme sektörü geliyor. Peki franchising sektörü koronavirüsten nasıl etkilendi?

AVM sayısı arttı, franchising sektörü büyüdü!

20 yıllık süreçte zincir işletme sayısı 3 bin 500'e ulaştı. Bu zincirlerin yurdun dört bir tarafına yayılan şube sayısı da 65 bini buldu. Peki yeni yıl franchising sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların cevapları...

Franchising sisteminde royalty Haberi

Franchising sisteminde royalty

Royalty, en basit tanımıyla devralınan bir hak karşılığında yapılan ödemeyi ifade ediyor. Yıllık ciro ve kârdan anlaşmada belirlenen oranlarda ödenen bedel olan royalty, bir lisans veya ticari marka sahibinin sahip olduğu hakları bir başkasına devretmesi karşılığında alınıyor. Bunun tam karşılığı olan Türkçe terim ise lisans bedeli. Özellikle franchising sisteminde oldukça sık karşımıza çıkan royalty oranları yüzde 8 ile yüzde 12 arasında değişkenlik gösteriyor, işletmeler ciroları üzerinden her ay temsilciliklerini aldıkları markanın belirlediği oranda royalty bedeli ödüyor.

Ancak bazı markalar bu bedeli girişimciden talep etmeyerek büyük avantaj sunuyor. Ekonomist Dergisi yazarı Burcu Tuvay, bu haberinde royalty bedeli almayan 39 markanın franchising koşullarını ve büyüme planlarını araştırdı. Bu firmalar 2019 yılı için toplamda 970 girişimci arıyor.

HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

315 şubesi bulunan Mado, royalty bedeli...