25 / 04 / 2024

Fransa ev inşası

Fransa ev inşası

Fransa’da özellikle ağaçlık alanlarda üç boyutlu printer ile sosyal konut projesi dün start aldı. 95 metrekare ev 2 günde teslim ediliyor...

Fransa, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planını kınadı!

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

5 AB ülkesinden İsrail'e Batı Şeria'da yerleşim birimi inşasını durdurma çağrısı!

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde konut inşasını sürdürme kararından derin endişe duyduklarını belirtti. 

İHH İdlib'de briket ev inşasına başladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, İdlib'de çadır kentlere alternatif olarak briket ev inşasına başladı...

Fransa’da yeni ev inşaatlarında İtalyan duşu zorunluluğu!

Fransa’da 2020 yılından sonra yeni ev inşaatlarında İtalyan duşunun zorunlu hale geldiği açıklandı.

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.

Fransa’da inşaat sektörü umudu!

Fransa’da inşaat sektöründe oluşan büyüme düşüş gösterse de şirket sayısı artış kaydetti. Fransa İstatistik Bürosu INSEE’nin raporuna göre inşaat sektörü ülkede en çok şirkete sahip 3. sektör olarak açıklandı.

Taş ev inşaat maliyeti 2020!

Önümüzdeki yıl uygulanacak bina inşaat metrekare normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. Peki, taş ev inşaat maliyeti 2020 ne kadar oldu?

İstanbul Havalimanı inşasının ÇED raporu mecliste!

İstanbul Havalimanı'nın inşasından önce projenin ÇED raporunda yer alan bazı hususlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsrail'den Batı Şeria'da 2 bin 300 konut inşasına onay!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now, Tel Aviv yönetiminin son zamanlarda Batı Şeria'da İsrailli yerleşimciler için 2 bin 300 yeni konut inşasını onayladığını belirtti.

Türkiye'den 40 öğrenci Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek. “Solar Decathlon" yarışmasını kazanan projeler ise ödüllendirilecek.

Nijeryalı mimar doğayı korumak için plastik şişelerden ev inşa etti!

Nijeryalı mimar Dr. Muhammed Sani, doğayı ve insan sağlığını korumak için plastik şişelerden ev inşa ediyor.

Google 20 bin yeni konutun inşasına başlıyor!

Google, merkezinin bulunduğu San Francisco’da yaşanan konut krizini çözmek için 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırımla 20 bin yeni konutun inşasına başlayacak.

İnşasına başlanmamış yol yapım çalışmaları mecliste!

Projeleri bitirildiği halde inşasına başlanmamış veya tamamlanmamış yol yapım çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Fransa ev inşası Haberi

Fransa ev inşası

İnşaat maliyetleri Türkiye’de çok fazla olmasa da özellikle Batılı ülkelerde aşırı derecede yüksek. Bunun en büyük sebebi ise lojistik ve kalifiye eleman giderleri. Fransa’da Nantes Üniversitesi, özellikle iş makineleri ile çalışmanın zor olduğu ağaçlık alanlarda ev yapımına imkân veren 3 boyutlu bir yazıcı geliştirdi. BatiPrint3D isimli teknikte 4 metre kola sahip olan lazerli bir yazıcı kolu, 95 metrekarelik dört odalı bir evi iki günde tamamlıyor. 


Dört odası var

‘Yhnova’ isimli proje kapsamında yapılan evler, 3D yazıcıdan çıkan poliüretan ile yapılıyor. İki hat olarak çekilen duvarların arası daha sonra betonla kaplanıyor. 4 odalı bir ev 195 bin euro’ya mal oluyor. Sosyal konut projesi kapsamında yapılan evlerin gelecekte maliyetinin daha da düşebileceği ve poliüretan yerine daha çevreci bir malzeme kullanılabileceği...