24 / 04 / 2024

fransanın neresinde deprem oldu

fransanın neresinde deprem oldu

Ulusal Sismik Araştırmalar Merkezi' nden yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün, ülkenin güneydoğusunda bulunan Cannes ve Nice kentlerine 50 kilometre uzaklıktaki Barcelonnette bölgesi olduğu ifade edildi...

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evleri kentsel dönüşümlere girenlere düzenli olarak kira yardımı veriliyor. Ayrıca 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı veriliyor. Peki 2024 kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: TOKİ konutları az nüfuslu deprem bölgelerinde çözüm olabilir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, TOKİ konutları ile ilgili bir açıklamada bulundu ve az nüfuslu deprem bölgelerinde çözüm olabileceğini söyledi. İşte Ercan'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Emeklilere son dakika fırsatı: O bankanın promosyonunda deprem! İşte TEB emekli promosyon 2024...

Promosyon almak isteyen emeklilerin en çok araştırdığı bankalar arasında TEB yer alıyor. Peki TEB ne kadar emekli promosyonu veriyor? İşte TEB emekli promosyon 2024...

Urfa’da yer alan toplam konut stokunun yüzde 5’ini yarım kalan konutlar oluşturmakta...

Yüzyılın felaketi deprem afetinden sonra iki bini aşkın binanın ağır hasar aldığı Şanlıurfa’da yarım kalan konut projeleri yükseliyor. Şehirdeki toplam konut stokunun ise yüzde 5’ini yarım kalan konut projeleri yer alırken, kişiler yüksek maliyetler nedeni ile kaçak yapılaşmaya yöneldiği kaydedildi.

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki'den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Japonya'da önceki gün meydana gelen depremle Şubatta Türkiye'de meydana gelen depremleri karşılaştırmış, ülkesinin başarılarını açıklamıştı. Bugün de deprem öncesi ve sonrası deprem hazırlık programı gerçekleştirecek.

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

Prof. Dr. Görür ve Prof. Dr. Tüysüz'den Malatya depremleriyle ilgili çarpıcı açıklama: 6'nın üzerinde deprem üretebilir!

Malatya'da, dün akşam üstü arka arkaya meydana gelen depremlerden sonra iki yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Okan Tüysüz, önemli paylaşımlar yaptı. İşte o açıklamalar...

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

Güneydoğu Anadolu’daki kamu yatırımlarında rol oynayan müteahhitlik firmalarından M. Çetin İnşaat, deprem afetinden sonra Şanlıurfa’daki yükselen yeni konut ihtiyacına yanıt vermek üzere toplu konut projelerine yöneldi. Firma, ilk etapta Maşuk’ta 180 daire ve 30 dükkan inşa edeceğini bildirdi.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, deprem kuşağındaki Türkiye'de mevcut yapı stokunun güçlendirilmesi, yenilenmesi ve kentsel dönüşümün sağlanması gerektiğini belirtti. Gönül, "Bunun için gerekli finansman kaynağına ulaşma konusunda sermaye piyasası araçları büyük önem kazanmaktadır” dedi.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen EXPO 2023'e gönderdiği videolu mesajda şunları söyledi; "Önümüzdeki aylardan itibaren İnşallah deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlamayı istiyoruz. İşte haberin ayrıntıları...

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

fransanın neresinde deprem oldu Haberi

fransanın neresinde deprem oldu


Fransa'nın güneydoğusunda 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Ulusal Sismik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün, ülkenin güneydoğusunda bulunan Cannes ve Nice kentlerine 50 kilometre uzaklıktaki Barcelonnette bölgesi olduğu bildirildi.


Depremde can ve mal kaybı olmadığı...