27 / 04 / 2024

futbol turizmi

futbol turizmi

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle Belek bölgesindeki tatil köyü ve otellerin kış turizmini canlandırmak amacıyla spor tesislerine yatırım yaptıklarını belirtti.

Etkinlik turizmi 4 milyar dolara dayandı!

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Ahmet Misbah Demircan: Yol çalışmaları turizmi geliştiriyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy bölgesinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının turizmi geliştirdiğini söyledi.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu kuracağız!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu: "Sağlık turizmindeki hedeflere sistemli ve belirlenen zamanda ulaşabilmek için Bakanlığımız koordinasyonunda, "Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu"nu oluşturacağız." dedi...

Selçuk'ta Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurulacak!

2. Turizm Çalıştayı'nda tüm katılımcıların ortak kararı ile Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurma kararı alındı. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, çalıştaylar ve alınan kararlarla ilçenin geleceğine yönelik somut adımlar atılacağını söyle

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Rusya'daki ekonomik kriz turizmi de vuruyor!

Rusya'da giderek derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de ihracattan sonra turizmi de olumsuz etkilemeye başladı. 2015 yazı için yapılan rezervasyonlarda şimdiden yüzde 15 düşüş olurken, kaybın yüzde 30'u bulacağı öngörülüyor.

Ankara sağlık turizmi pazarı haline gelecek!

Kızılcahamam ve Haymana'daki tesislerin sağlık turizmi açısından önemini vurgulayan Dünya Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Taşdemir, "Yatırımlarla Ankara'yı sağlık turizmi pazarı haline getirebiliriz" dedi.

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi gerçekleştirildi!

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci " Sağlık turizmini geleceğin en önemli ekonomik sektörlerinden birisi olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum " dedi.

Tekirdağ Kapaklı futbol sahası tribün yapım ihalesi!

Tekirdağ ilinin Kapaklı ilçesindeki futbol sahasına tribün yapılması için ihaleye çıktı. İhaleye 8 firma katılırken, muhammen bedeli 134 bin 336 TL olan tribün yapım işine en yüksek 270 bin TL. en düşük ise 79 bin 80 TL teklif verildi..

Lalezar Termal Erzurum'da termal turizmi canlandıracak!

Erzurumlu 14 iş adamının bir araya gelerek turizm tesisi yatırımına imza atmasıyla hayata geçen Lalezar Termal Projesi, ilde termal turizmi canlandırma hedefinde...

216 Yapı Siteler Arası Futbol Turnuvası’nın kupaları verildi!

216 Yapı Siteler Arası Futbol Turnuvası’nın kupaları verildi. 216 Yapı'nın 216 Sancaktepe, 216 Koru ve 216 Butik projelerinde oturanları bir araya getirdiği “Siteler Arası Futbol Turnuvası" sona erdi.

Sağlık turizmi gelirlerinin ikiye katlanması planlanıyor!

Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı Eylem Planı’na göre, halen 2 bin 800 dolar civarında olan kişi başı sağlık turizmi gelirinin 2018’de 4 bin 700 doları aşması planlanıyor

futbol turizmi Haberi

futbol turizmi


Dünyanın spor turizmi merkezi olma yolunda atılımlar yapan Antalya, geçen yıl kış spor turizminden 400 milyon euro döviz girdisi sağladı. Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle Belek bölgesindeki tatil köyü ve otellerin kış turizmini canlandırmak amacıyla spor tesislerine yatırım yaptıklarını belirtti.


Antalya’nın özellikle Belek bölgesinin önümüzdeki birkaç yıl içinde kış döneminde dünyanın önemli spor merkezleri arasında yerini alabileceğini ifade eden Turgut, şunları kaydetti:


‘’Antalya spor turizminde bu sezon altın yılını yaşayacak. Antalya’ya ocak-mart döneminde, Japonya, Çin, Yeni Zelanda, Arjantin, Singapur, Brezilya’nın süper lig takımlarının kamp merkezi olacak. Bundesliga’da mücadele eden 6 futbol takımı da ikinci yarıya Antalya’da turnuvaya katılarak hazırlanacak.’’


Ocak ayının birinci ve ikinci haftalarında Almanya’nın süper takımları Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, Hannover 96, Hertha...