25 / 04 / 2024

Galataport için durdurma yok mu

Galataport için durdurma yok mu

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Galataport Projesi için durdurma kararı vermesinin ardından hukukçular, kararın " durdurma " değil " yeniden incelemeyi " sağlayacak bir karar olduğu görüşünde...

Müteahhitler çimento fiyatları için çözüm bekliyor!

Müteahhitler tarafından başlayan inşaat durdurma eylemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. İnşaatın yeniden başladığını söyleyen sektör temsilcileri çimento fiyatları için çözüm beklediğini dile getirdi.

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport ve AKM için tarih verdi!

AKM ve Galataport'un açılışları için tarih veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl sonunda açmayı planladığımız AKM'yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız. Nisan ayından itibaren ise Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz'' dedi.

Antalya Demre'deki kaçak villa için karar: 30 gün içinde yıkılacak!

İdare Mahkemesi, Demre ilçesi Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımına ilişkin daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, yıkım için 30 gün süre vereceklerini belirtti.

Mahkemeden Tozkoparan için flaş karar!

İstanbul Tozkoparan'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında kriz yaşanmaya devam ediyor. Mahkeme Tozkoparan'da devam eden yıkımlar için durdurma kararı aldı. 

Galataport'un inşaatına 'Survivor' molası!

Survivor finalinin yapılacağı yer açıklandı. Survivor 2020’de finalin Galataport'ta yapılacağını söyleyen Acun Ilıcalı, ''Galataport'un inşaatına bizim için ara verildi, finalimiz için hazırlanıyor'' dedi.

Yılmaz Özdil, Bodrum'daki kaçak villasının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı!

Dün Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez'deki kaçak villasının yıkımı için ekipler bölgeye gitti. Kiremitler tek tek istiflenirken mahkemeye giden Özdil, 'yürütmeyi durdurma kararı' aldırdı...

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Kanal İstanbul ÇED Raporu’nun iptali için dava açıldı!

İBB avukatları, hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul projesi için yürütmeyi durdurma ve iptal talebiyle bugün İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

Çinliler Galataport için masada!

Ferit Şahenk, Galataport için Çinli bir yatırımcı grubuyla masada. Çinli yatırımcılarla görüşmeler yaklaşık iki aydır devam ediyor.

Hüsnü Akhan Galataport işlerinden doğrudan sorumlu olacak!

Doğuş Grubu'ndaki değişim yönetim kademesiyle devam ediyor.  13 yıldır Doğuş Grubu CEO'su olarak görev yapan Hüsnü Akhan ise yeni dönemde yönetim kurulu başkan vekili olarak görevine devam edecek. Akhan, inşaat ve Galataport işlerinden doğrudan sorumlu olacak…

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

Galataport için durdurma yok mu Haberi

Galataport için durdurma yok mu

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Galataport Projesi için durdurma kararı vermesinin ardından hukukçular, kararın "durdurma" değil "yeniden incelemeyi" sağlayacak bir karar olduğu görüşünde...

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Avukat Cevat Kazma, dava konusunda bilirkişi raporunun değerlendirileceğini aktarırken, LBF Partners ortaklarından Mehmet Suat Kayıkçı da durdurma kararının hukuka aykırılık açısından değil, ilk derece mahkemesinin karar verirken izlemesi gereken süreci eksik uygulaması nedeniyle verildiğini ifade etti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından Danıştay 6. Dairesi'nde Galaport İhalesinin iptali amacıyla açılan iptal davasında talep edilen yürütmenin durdurulması tedbirinin reddedildiğini anımsatan Kazma, "Redde yönelik yapılan itiraz Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nda görüşülerek, red kararının kaldırılmasına ve kararın bilirkişi heyeti tarafından oluşturulacak rapora göre verilmesine karar verilmiştir" dedi.

Çıkan kararın yürütmenin durdurulması anlamına gelmediğini, yargılamanın...