25 / 04 / 2024

galatasaray borç

galatasaray borç

Galatasaray Haziran 2017 bilançosunu açıkladı. Kulübün sezonu rekor zarar ile kapattığı ortaya çıktı.2016-2017 sezonunda 297 milyon lira zarar eden kulüp borcunun bir kısmını arazi satışları ile kapatmıştı.

2006 yılında Galatasaray'ı finansal darboğazdan Riva kurtaracak!

2006 yılında Galatasaray'ın düştüğü finansal darboğazdan kurtulmasının yolu, kulübün portföyünde yer alan arazileri değerlendirmesinden geçiyormuş. Sarı-kırmızılı kulüp, Riva'yı satışa çıkarsa en az 105 milyon dolar kazanabilirmiş.

Dört büyükler borçlanmada da şampiyonluğu kovalıyor!

Türk futbolunun dört büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borsaya açık şirketlerindeki borç toplamı 29,93 milyar liraya ulaştı.

Galatasaray borçlarını Florya projesiyle kapatacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas yıllık olağan mali genel kurulda yaptığı açıklamada  "Florya'daki projeyle banka borçlarımızı 3 senede kapatmayı ümit ediyoruz" dedi.

Galatasaray'ın Florya arazisinde son durum ne?

Burak Elmas, Florya'daki araziyi değerlendirmek amacıyla yeniden çalışma başlattı. Elmas, konuyla ilgili Galatasaray'ın borçlarını tamamen ödeyebileceğimiz bir proje bu. Bu projeyi tamamlayabilirsek Galatasaray'ın Türkiye'nin ilk borçsuz kulübü olma şansı var” dedi.

Dursun Özbek'ten Galatasaray'a haciz şoku!

Dursun Özbek’in haciz işlemi Galatasaray ile Bankalar Birliği arasındaki borç yapılandırması görüşmelerini de durdurdu. Bankalar Konsorsiyumu’na gönderilen yazıda, “Paramız ödenmezse kulübün varlıklarının satışından başka yol kalmıyor” denildi...

Galatasaray'ın kurtuluş projesi kulübü çıkmaza mı soktu?

Galatasaray’ın ‘tarihimizin en büyük projelerinden’ şeklinde ifade ettiği Florya ve Riva projelerinde yaşanan son gelişmeler kulübün tarihindeki en borçlu dönem olacak gibi görünüyor…

Riva ve Florya gelirleri Galatasaray'ın borçları için kullanıldı!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya arazilerinden gelen geliri söz verdiği gibi borçların kapatılması için kullandığını sözlerine ekledi. 

Galatasaray Florya arazisi yakında ihaleye çıkacak!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Florya da yakında ihaleye çıkacak. Gelir, Galatasaray’ın finansal borçlarının temizlenmesi adına kullanılacak." dedi.

Galatasaray Florya ve Riva arazisiyle borçlarını kapatamadı!

Galatasaray Haziran 2017 bilançosunu açıkladı. Kulübün sezonu rekor zarar ile kapattığı ortaya çıktı.2016-2017 sezonunda 297 milyon lira zarar eden kulüp borcunun bir kısmını arazi satışları ile kapatmıştı.

Galatasaray Adası satılacak mı?

Riva ve Florya arazilerini banka borçlarını kapatmak amacıyla satan Galatasaray takımı Galatasaray Adasını'da gözden çıkartıyor. Sarı kırmızılı takımın adayı 125 milyon dolara satacağı iddia edildi.

Riva projesiyle Galatasaray'ın borçları sıfırlanacak!

Riva projesinden gelecek gelirin transfere harcandığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek bu projeyle Galatasaray'ın borçlarını sıfırlamayı arzuladıklarını söyledi

Riva Galatasaray'ı kurtarır mı?

Türkiye’nin 4 büyük kulübünde borç zirve yaptı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un borcu 3.8 milyar lirayı buldu.

Galatasaray'ın borç alacak farkını Riva ve Florya arazileri düşürdü!

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek "Gündemimizde Galatasaray Kulübünün en önemli projelerinden biri olan Riva ve Florya'nın geliştirilmesi için Emlak Konut ile yapılan anlaşma var. 8 Haziran'da ihaleye çıkacak" dedi.

Galatasaray'ın Riva arazisi için 330 milyon dolar gelir bekleniyor!

Galatasaray'ın eski yöneticisi ve başkan adayı Adnan Öztürk, sarı-kırmızılı kulüpte borçların arttığını belirtirken, UEFA'dan 1 yıl daha men cezası gelebileceğini iddia etti.

galatasaray borç Haberi

galatasaray borç

Galatasaray, Emlak Konut ile yaptığı anlaşma gereği 508 milyon liraa (120 milyon Florya ve 388 milyon lirası Riva arazisi için) kazanmış oldu. Kulüp, Aktifbank ve Denizbank’a olan bazı borçlarını kapattı. Ancak bu işlem beklendiği gibi kulübün önemli bir sorunu haline gelen banka borçlarını ancak 100 milyon lira düşürebildi.


Galatasaray'ın Riva’dan gelen para ile sermaye artırdı. Riva’dan gelen para transferlere harcanmış olduğu için bilançoda borç rakamı ve finansman giderleri de düşmemiş oldu.


Kulübün Riva arazisini elden çıkarmasına gerekçe olan finansman giderinin de 111 milyondan 134 milyon liraya çıkmış olması. Banka borçlarının sadece 116 milyon lira gerilemesi ve finansman giderinin de duraklamadan artarak zararı katlaması bundan sonra da kötüye gidişin önünü almanın zor olduğunu ortaya çıkardı.




Rahim...