23 / 04 / 2024

Galatasaray Üniversitesi neden restore edilmiyor

Galatasaray Üniversitesi neden restore edilmiyor

Galatasaray Üniversitesi’nin 142 yıllık tarihi binası, 22 Ocak 2013’te çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Binanın restorasyonu yaklaşık üç yıldır bekliyor. Peki neden restore edilmiyor?

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Dünyadaki Merkez Bankaları faiz artırırken, Türkiye neden faiz düşürüyor? Enflasyon pahasına büyüme mümkün mü?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Pamukkale fayı yıkıcı depremlere neden olabilir!

Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, sabah saatlerinde Pamukkale'de meydana gelen depremi değerlendirdi. Kumsar, buradaki fay hattının 6.8 şiddetindeki depremlere neden olabileceğini dile getirdi. 

Küresel salgın gayrimenkul piyasasını nasıl etkileyecek?

Galatasaray Üniversitesi Doç. Dr. Ata Özkaya, Star Gazetesi'nde yer alan yazısında ''Küresel salgın: Ekonomide risk mi yoksa belirsizlik mi?'' yazısını kaleme aldı...

Galatasaray ile Boğaziçi Üniversitesi arasında Teknopark işbirliği!

Galatasaray Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi arasında "Spor İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulmasını öngören protokol imzalandı.

Dursun Özbek: Galatasaray Riva ile Florya projesi zorda!

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, "Riva, Florya projesi bugün zordadır. İstenmeyen bir şekilde istenmeyen bir tarzda neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde çıkmazın eşiğindedir" dedi...

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Duyuru Galatasaray Üniversitesi tarafından sosyal medya üzerinden yapıldı.

Konya'daki hastane binası tartışmalara neden oldu!

Konya'da 18 Mayıs 2014'te Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile temeli atılan hastane binası tartışmalara neden oldu.

Galatasaray Adası'ndaki yapılar neden yıkıldı?

Galatasaray Adası'nda yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla adaya ne olacağı merak konusu oldu. İstanbul’un en güzel tesisinin adaya yapılması isteniyor.

Galatasaray Üniversitesi 5 yıldır restore ediliyor!

2013'te çıkan yangında büyük hasar gören Galatasaray Üniversitesi'nin 1992'den beri kullandığı İbrahim Tevfik Efendi Sahil Sarayı'nda restorasyon çalışması 5 yıldır devam ediyor...

Galatasaray Üniversitesi binası restore edilecek!

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy'deki yerleşkesinde 147 yıllık saray binasında 5 yıl önceki yangının izlerinin silinmesi adına restorayon başlatılacak. 

Galatasaray Üniversitesi neden restore edilmiyor Haberi

Galatasaray Üniversitesi neden restore edilmiyor

Birinci derece kültür varlığı statüsündeki binanın restorasyonu için 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onaylı proje çıkması gerekiyor. Ancak hazırlanan projeler kurulca onaylanmadı. Kurul ve mimar arasındaki görüş ayrılıkları süreci daha da belirsiz hale getirdi. 


Nisan 2015’te Galatasaray Üniversitesi Rektörlük görevine gelen Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, binanın daha fazla zarar görmemesi için Koruma Kurulu kararı uyarınca, 1 milyon 100 bin lira bedelli geçici ahşap çatı inşaatına başlandığını açıkladı.


Prof. Dr. Karsak, Hürriyet’e şunları söyledi: “Görüş ayrılıkları nedeniyle zaman geçti. 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ‘Bu bir kültür varlığı ve her şekilde korumak istiyoruz’ diyor. Proje müellifi mimar Sinan Genim ise ‘150 yıl önce yapıldığı şekilde inşa edemeyiz’ diye konuşuyor. Görüş ayrılığının temeli bu. Mevcut mimar adım atarsa da,...