26 / 04 / 2024

Galler Prensesi

Galler Prensesi

Mezar evinde ' Diana ' partisi! Galler Prensesi'nin mezarının bulunduğu ev, prensesin kardeşi Earl Spencer tarafından kiraya veriliyormuş. Evde geceliği 80 bin liralık partiler düzenleniyor...

İngiltere ve Galler'de 688 evsiz yaşamını yitirdi!

2020'de İngiltere ve Galler'de toplam 688 evsiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 13'ü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Murat Ongun'dan Kanal İstanbul reklamına tepki!

Euro 2020 kapsamında dün Türkiye ve Galler maçı vardı. Türkiye ve Galler arasındaki maçtan önce, maçın yayınlandığı TRT'de‘Kanal İstanbul'un reklamı verildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca verilen reklamla ilgili konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, konuyla ilgili tepkisini dile getirdi.

Galler'de ev fiyatına satılık köy!

Galler'de bulunan ve tarihi köy özelliğine sahip olan Aberllefenni, 2 odalı daire fiyatına satışa çıkartıldı.

Koronavirüs salgını: İngiltere ve Galler'de 230 bin kiracı evsiz kalabilir!

Britanya'da koronavirüs salgını nedeniyle kiralarını ödeyemeyenlerin evden çıkarılmasını önleyen geçici düzenlemenin süresi 23 Ağustos'ta sona eriyor. Düzenlemenin devam etmemesi halinde 230 bin kiracının evlerinden çıkarılabilir.

Ciner Grubu Galler’de fabrika kuracak!

Birçok alanda faaliyet gösteren Ciner Grubu, Türkiye’nin alanında önemli şirketlerini bünyesinde barındırıyor. Ciner Grubu'nun Galler’de fabrika kurması planlanıyor.

İngiltere'de 'evsiz' ölümleri son 7 yılın en yüksek seviyesinde!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yayınlanan rapora göre, İngiltere ve Galler'de sokakta ölen evsizlerin sayısının son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı...

Katar Ulusal Müzesi'nin mimarisinde Osmanlı esentisi!

Katar’da 10 yılda inşa edilen 5.5 milyar liraya mal olan Ulusal Müze, çöl zambağını andıran mimarisiyle dikkat çekiyor. Katar Prensesi Şeyha El Mayassa El Tani, müzeyi oluştururken Osmanlı arşivlerinden de yararlandıklarını söyledi.

İngiltere'de 4 bin Sterlin'e ev inşa edildi!

Londra'da yaşayan Kris Harbour, 400 bin sterlik değerindeki ev kredisini ödemekten bunalınca kendi evini inşa etmeye karar verdi. Güney Galler'de bir arsa satın alan Harbour, 4 bin Sterlin'e yeni bir ev yaptı.

İmara aykırı yapılar kayıt altına alınacak!

İzmir’in yüzde 62’sinin, Sarıyer’in yüzde 80’nin kaçak olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “İmara aykırılıklar var. İşgaller var. Devletle ihtilaflı çözüm bekleyen yerler var. Bu ülkede yüzde 60 mülk sahibi devletle ihtilaflı ise buna bir çözüm getirmek lazım” dedi.

İmar barışı geliyor!

Türkiye’de 25-26 milyon yapının yüzde 60’ının devletle ihtilaflı olduğu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “İmara aykırılıklar, işgaller var. 1 hafta içinde Meclis’e gelecek. Vatandaş cüzi bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak, kavga bitecek” dedi.

Londra'da konut fiyatları zirvede!

Londra'da konut fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. İngiltere ve Galler'de konutlar için istenen fiyatlar Mart ayında ortalamanın üzerinde artış gösterdi.

49 yıllık otobüs yazlık eve dönüştü!

Güney Galler ile Londra arasında yolcu taşıyan 49 yıllık otobüs yazlık evine dönüştürüldü. 700 Sterlin'e satın alınan otobüsün muhteşem eve dönüşmesi için 4 bin Sterlin harcandı.

Tayland Prensesi'ne 40 bin dolarlık tuvalet yapıldı!

Tayland Prensesi Maha Chakri Sirindhorn için, Kamboçya'ya yapacağı 3 günlük ziyaretin 1 gününü geçireceği kentte 40 bin dolarlık tuvalet inşa edildi. Tuvaletin maliyeti ise 66 Kamboçyalının ortalama yıllık ücretinden fazla.

Galler Prensesi Haberi

Galler Prensesi

DIŞ HABERLER SERVİSİ Lady Diana Saygısızlık olarak görüldü Bir ada üzerinde bulunan Prenses Diana'nın mezarı, başta oğulları Prens William ve kardeşi Harry olmak üzere önemli sayıda ziyaretçi çekiyor. 1997 yılında hayatını kaybeden Diana'nın bu mezar yerine defnedildikten sonra sevenleri tarafından tüm adanm çiçeklerle kaplandığı biliniyor. Tüm bu nedenlerden dolayı, bazı kesimlerin, Earl Spencer'ın bu hareketini Diana'nın anısına bir saygısızlık olarak gördüğü belirtildi. Prens William ve Kate Middleton evlendikten sonra Prenses Diana'nın mezarını beraberce ziyaret etmişlerdi. Bununla beraber, Prens William'ın eşine annesinin yüzüğünü vermesi de, Prenses Diana'nın anısını yaşatma isteği olarak değerlendiriliyor. 

-m w Earl Spencer 14 bin dönüm arazi üzerine kurulu olan Althorp Malikanesinde Diana ve ailesinin pek çok anısı bulunuyor. 

Fransa'nın başkenti Paris'te, birçok komplo teorisine konu olan bir...