18 / 04 / 2024

Galler Prensesinin mezarlığının bulunduğu ev

Galler Prensesinin mezarlığının bulunduğu ev

Mezar evinde ' Diana ' partisi! Galler Prensesi'nin mezarının bulunduğu ev, prensesin kardeşi Earl Spencer tarafından kiraya veriliyormuş. Evde geceliği 80 bin liralık partiler düzenleniyor...

1941 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı yenilenmiş!

1941 yılında İstanbul Belediyesi şimdiki adı ile Zincirlikuyu Mezarlığı olan Asi Mezarlığı'nın yenilenmesi için harekete geçmiş.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

İngiltere ve Galler'de 688 evsiz yaşamını yitirdi!

2020'de İngiltere ve Galler'de toplam 688 evsiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 13'ü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Beykoz'da koronavirüs mezarlığı tartışması!

Koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin defni için İstanbul'da Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı belirlendi. Mahalle sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olmasından şikayet etti.

İstanbul'da Suriyelilere özel mezar alanı!

2011 yılında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığının içinde özel bir mezarlık alanı ayırdı. 

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Mina Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer mezarlığa güller bıraktı!

Başaran Holding patronu Hüseyin Başaran'ın kızı geçtiğimiz günlerde düşen jette hayatın kaybetmişti. Mina Başaran'ın cenazesi dün defnedildi. Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer bugün mezarlığa giderek,güller bıraktı...

Sinop'ta mezarlık yeri için arazi satın alınacak!

Sinop'un Gerze ilçesinde belediye mezar arayışına girdi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mezarlık için uygun bir alan bulunmaması sebebiyle arazi satın alınacağını belirtti.

Gölcük Halıdere'ye modern rezidans projesi!

Gölcük Halıdere'ye bölgenin en modern rezidansı inşa edilecek. Çalışmalara başlanan proje Tarihi Roma Mezarlığı'nın tam karşısında hayata geçecek.

Niğde Kozluca'da yapılacak mezarlık tadilatı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bir köyündeki mezarlığın tadilatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Bakan Soylu'ya iletti..

Galler Prensesinin mezarlığının bulunduğu ev Haberi

Galler Prensesinin mezarlığının bulunduğu ev

DIŞ HABERLER SERVİSİ Lady Diana Saygısızlık olarak görüldü Bir ada üzerinde bulunan Prenses Diana'nın mezarı, başta oğulları Prens William ve kardeşi Harry olmak üzere önemli sayıda ziyaretçi çekiyor. 1997 yılında hayatını kaybeden Diana'nın bu mezar yerine defnedildikten sonra sevenleri tarafından tüm adanm çiçeklerle kaplandığı biliniyor. Tüm bu nedenlerden dolayı, bazı kesimlerin, Earl Spencer'ın bu hareketini Diana'nın anısına bir saygısızlık olarak gördüğü belirtildi. Prens William ve Kate Middleton evlendikten sonra Prenses Diana'nın mezarını beraberce ziyaret etmişlerdi. Bununla beraber, Prens William'ın eşine annesinin yüzüğünü vermesi de, Prenses Diana'nın anısını yaşatma isteği olarak değerlendiriliyor. 

-m w Earl Spencer 14 bin dönüm arazi üzerine kurulu olan Althorp Malikanesinde Diana ve ailesinin pek çok anısı bulunuyor. 

Fransa'nın başkenti Paris'te, birçok komplo teorisine konu olan bir...